Brother
  1. Home
  2. Over ons
  3. Recyclageprogramma's
  4. Cool Earth

Brother en Cool Earth beschermen het regenwoud

Bij Brother zijn we bijzonder trots op onze jarenlange samenwerking met Cool Earth, een liefdadigheidsinstelling die met lokale dorpen samenwerkt om de vernietiging van regenwouden te stoppen.

Dag van de Aarde - 22 april 2017

Wat doen we?

Brother steunt Cool Earth op verschillende manieren. Zo bedachten we een pan-Europees Eco-Points initiatief voor werknemers en lanceerden we onze campagne “Klik voor de Aarde". Ook u kunt dit project steunen door uw gebruikte Brother toners en inktpatronen gratis terug te sturen zodat we ze kunnen recycleren.

Meer info

Asháninka

Brother zette in 2009 zijn schouders onder het Asháninka project van Cool Earth in het Peruaanse regenwoud. Zo hebben we Cool Earth geholpen bij de financiering van een reeks belangrijke investeringen op gemeenschapsniveau in Peru, waaronder onderwijs, drinkwater en noodhulpposten.

Ontdek Asháninka

Orangerie Bay

We hebben onze samenwerking nu uitgebreid naar Orangerie Bay in het regenwoud van Papoe-Nieuw-Guinea. Tot dusver hebben we een nieuw schoolgebouw gefinancierd, naaimachines gedoneerd aan een naaicoöperatieve voor vrouwen en bijgedragen aan huishoudartikelen en agrarische werktuigen voor dorpsbewoners.

Ontdek Orangerie Bay

Samenwerking

Sinds 2008 heeft Cool Earth miljoenen bomen beschermd tegen houthakkers om zo de rijke biodiversiteit te beschermen en dorpen de middelen te geven om hun bossen en huizen in stand te houden.

Met de steun van Brother heeft Cool Earth meer dan 6.000 are aan regenwoud in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea beschermd tegen vernietiging.  

“Als onderdeel van ons verregaand milieubeleid, zijn we een langdurige samenwerking aangegaan met Cool Earth om deze onmisbare ecosystemen te beschermen” - Yuichi Tada, Managing Director, Brother International Europe.

 

Steun Cool Earth

Download de PDF brochure

Papua New Guinea - Eén jaar later

Bekijk een video over de resultaten van onze samenwerking in Orangerie Bay.

3,5 miljoen bomen beschermd

in bedreigd regenwoud

56 levens gered

door noodhulpposten te financieren

174 families gesteund

via coöperatieven