1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en Duurzaamheid
  4. Cool Earth
  5. Initiatieven met Cool Earth
RWSSP personeel, tijdens een onderzoeksbezoek aan dorpen in Milne Bay die projecten van Cool Earth bijstaan die Brother heeft gesteund

We moeten stappen ondernemen om onze planeet te beschermen, nu het nog kan

De veiligheid van onze planeet wordt elke dag bedreigd door de klimaatverandering. Bij Brother geloven we dat de bescherming van onze laatste overgebleven regenwouden essentieel is om een deel van de aangerichte schade te stoppen en om te keren. Daarom werken wij samen met Cool Earth en zijn we er trots op hun langst dienende commerciële partner te zijn.

Regenwouden zijn natuurlijke koolstofputten - ze absorberen kooldioxide en helpen zo de temperatuurstijging op aarde te voorkomen, dus is het van vitaal belang om ze te beschermen, net als het ondersteunen van de mensen die erin wonen. We moeten ervoor zorgen dat de gemeenschappen die wonen in deze vitale ecosystemen beschikken over de kennis, ondersteuning en apparatuur die nodig is om de regenwouden te beschermen, te laten bloeien en uiteindelijk te redden.

We maken er een prioriteit van om deze klimaatactie te ondersteunen. Sinds het begin van ons partnerschap met Cool Earth heeft Brother bijgedragen aan de bescherming van meer dan 70.000 hectare regenwoud: ongeveer 27 miljoen bomen met de capaciteit om meer dan 37 miljoen ton koolstof op te slaan. Dit beschermt een schat aan biodiversiteit en houdt de koolstofputten van de wereld intact.

Onze regenwouden moeten de kans krijgen om te bloeien als ze een belangrijke rol willen spelen bij het absorberen van CO2 en het gezond houden van onze planeet

Steun de initiatieven van Cool Earth door je gebruikte cartridges te recycleren

Recente Cool Earth initiatieven die Brother-klanten hebben gesteund

De nasleep van bosbranden in de gemeenschap van Potsoteni, Peru

Voorkomen van branden in de Amazone

Via een nieuw partnerschap met Central Asháninka del Río Ene (CARE) biedt Cool Earth steun voor belangenbehartiging om bij plaatselijke regeringen te lobbyen om vitale financiering voor brandpreventie-initiatieven veilig te stellen. Dit omvat vier kernprogramma's: preventie (juridisch, fysiek); voorbereiding en controle; informatieverspreiding; en belangenbehartiging en financiering.

Het doel op lange termijn is de mensen de opleiding te geven die zij nodig hebben om veranderende bosomstandigheden te identificeren en in het oog te houden, zodat branden kunnen worden bestreden voordat zij zelfs maar ontstaan.

De Asháninka hebben een lange geschiedenis van gecontroleerde verbranding om bosbranden te bestrijden. Door zich aan te passen aan de klimaatverandering en het traditionele landbeheer van de Asháninka opnieuw te bekijken, ontstaan nieuwe manieren om het regenwoud in stand te houden. Hierdoor worden huizen, bestaansmiddelen en de gezondheid van onze planeet beschermd.

Zicht in vogelvlucht op de randen van een Asháninka-dorp aan de rand van de Rio Ene, Peru
Mariá oogst cacaovruchten, de ruwe ingrediënten voor chocolade in Papoea-Nieuw-Guinea
Een handenwasstation Brother-klanten hebben meegeholpen aan de financiering, die nu actief bijdraagt aan het terugdringen van ziekten in Papoea-Nieuw-Guinea

Hoe schone handen het regenwoud van Nieuw-Guinea beschermen

U zou misschien niet denken dat regelmatig de handen wassen helpt tegen ontbossing, maar het is echt zo.

In Papoea-Nieuw-Guinea steunt Brother Cool Earth om 24 handenwasstations aan te bieden aan gemeenschappen in het regenwoud. Maar hoe redt dat bomen? Handen wassen is de eerste stap in een domino-effect van positieve acties die ervoor zorgen dat het bos en zijn gemeenschappen gezond blijven. Het ondersteunt een cultuur van gezondheid en hygiëne.

Schone handen betekent minder ziekte. Minder ziekte zorgt ervoor dat er meer veerkrachtige mensen in het regenwoud wonen om het te beschermen. Meer gezonde mensen betekent minder uitstapjes naar dure medische centra. Minder uitgaven voor medische behandeling betekent meer geldzekerheid. En meer geldzekerheid betekent minder economische druk om hout uit het regenwoud te kappen en te verkopen.

De handenwasstations, die door de plaatselijke bevolking zijn gebouwd in scholen, op markten en in gezondheidscentra, hebben het leven van meer dan 2.500 mensen aanzienlijk verbeterd. Bovendien hebben 33 vrijwilligers uit acht dorpen bijscholing gekregen op het gebied van sanitaire voorzieningen.

Ontdek wat je nog meer kan doen om Cool Earth te helpen en te steunen