1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en Duurzaamheid
  4. Marktleider in toner recyclage

Duurzaamheid is belangrijk voor ons

We hechten veel belang aan duurzaamheid. Daarom trachten we onze onze impact op de planeet tot een minimum te beperken bij alles wat we doen. We ontwikkelen niet alleen duurzame en efficiënte producten, maar recycleren ook 100% van onze tonercartridges. Dit gebeurt op een ethisch verantwoorde manier, waarbij er geen restafval op de stortplaats belandt. Met onze partners, leveranciers en klanten aan onze zijde, blijven we streven naar een duurzamere en koolstofneutrale toekomst. Bedankt om "at our side" te staan.

Onze resultaten tot dusver

Recycling afbeelding met drie pijlen met daaronder in het paars geschreven 38.000.000

Cartridges geherfabriceerd / gerecycleerd

We kunnen ieder jaar gemiddeld 3 miljoen tonercartridges herfabriceren of recycleren. Dat is genoeg om 4 Olympische zwembaden te vullen.

Paarse afbeelding met de woorden CO2 in een cirkel met pijlen die naar een boom wijzen

Koolstofneutrale processen

Door 86% van onze cartridges te herfabriceren, besparen we jaarlijks ongeveer 5.300 ton CO₂. Dat staat gelijk aan 1.150 auto's die we van de weg halen.

0% geschreven in het wit op een paarse afvalbak

Geen restafval

Onze Europese recyclagefaciliteiten zijn sinds 2013 erkend als 'zero waste to landfill'. We voorkomen ieder jaar dat 1.500 ton afval op de stortplaats belandt.

Brother tonercartridges recycleren is gratis en eenvoudig

Onze herfabricagegeschiedenis

We herfabriceren al 18 jaar - en de klok tikt verder

We zamelen al bijna 20 jaar gebruikte tonercartridges in. Brother was een van de eerste fabrikanten in Europa die een programma voor herfabricage lanceerden. Jaar na jaar bouwen we onze programma's nog verder uit.

We hebben een weg afgelegd waar we ongelooflijk trots op zijn, van de opening van onze eerste toegewijde herfabricagefaciliteit in 2008 tot de CO2-neutrale accreditatie voor onze Europese herfabricagefaciliteiten in 2021.

Dit is onze herfabricagegeschiedenis tot dusver!

Ons herfabricageproces

Lus op een paarse achtergrond met de tekst 20% gerecycled, nul afval, 80% hergebruikt en 100% prestaties met een Brother-tonercartridge

De cirkel is rond

Binnen het kader van een circulaire economie recupeert Brother al enkele jaren tonercartridges om ze te herfabriceren of te recycleren tot nieuwe cartridges, zonder dat er restafval overblijft.

Onze cartridges doorlopen een volledig circulair proces. Aangezien het plastic dat we gebruiken geen schadelijke additieven bevat, kunnen we het keer op keer herfabriceren.

Dankzij deze aanpak kunnen wij 100% van alle ingeleverde tonercartridges herfabriceren of recycleren.

Waarom ons proces voor herfabricage toonaangevend is

Wanneer je een tonercartridge naar ons terugstuurt, wordt deze in 150 stappen geherfabriceerd zodat hij weer zo goed als nieuw is. Alles wat we niet opnieuw kunnen maken - door schade of slijtage - wordt 100% gerecycleerd.

Dankzij dit innovatieve proces kunnen we 86% van de geretourneerde tonercartridges herfabriceren. Eerst verzamelen we gebruikte tonercartridges en halen we ze uit elkaar. Vervolgens worden versleten onderdelen vervangen en gereinigd. De cartridge wordt ten slotte weer in elkaar gezet.

Dit proces kan keer op keer worden herhaald, zodat onze klanten producten krijgen van de hoogste kwaliteit, met zo weinig mogelijk impact op onze planeet.

Luchtfoto van de gebouwen van de recyclingfabriek

Op weg naar een gezondere planeet

We hebben onze eigen speciale Brother recyclagefabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Slowakije, zodat we de volledige controle hebben over de herfabricage en recyclage van tonercartridges die klanten uit heel Europa naar ons terugsturen.

Beide fabrieken hebben de koolstofneutrale status gekregen en draaien op groene energie, geproduceerd door zonnepanelen en aardwarmtesystemen - een prestatie waar ons team hard aan heeft gewerkt. En we willen nog verder gaan.

Daarom werken onze "Groen medewerkers" in heel Europa onvermoeibaar verder om onze processen voor herfabricage zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Twee mensen met dozen en een tonercartridge in het midden

Laten we dit samen doen

 

Recycleren bij Brother is eenvoudig en volledig gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je lege cartridges naar ons terug te sturen. Wij doen de rest. Momenteel herfabriceren we ongeveer 3 miljoen cartridges per jaar, maar we willen meer doen.

Met je voortdurende steun kunnen we samen duurzame producten blijven maken, terwijl we ook de planeet beschermen en onze impact beperken.

 

Recycleer je Brother cartridges

Reeks windturbines op een groene heuvel met blauwe lucht en wolken

65% minder uitstoot tegen 2030

Wij geloven dat duurzaamheid meer is dan recycleren en verantwoord ondernemen. Het is ook een kans om de gemeenschappen waar we deel van uitmaken te ondersteunen en een positieve impact te hebben op de wereld.

 

Onze initiatieven voor Milieu & Duurzaamheid

De woorden Cool Earth geschreven in het wit met twee rode papegaaien en regenwoud op de achtergrond

Hoe onze klanten hebben geholpen

Via ons recyclageprogramma doneren we al sinds 2009 aan Cool Earth om enkele van de meest bedreigde habitats over de hele wereld te steunen. Samen met Cool Earth en met onze klanten hebben we al een aantal projecten ondersteund.

 

Ontdek ons partnerschap met Cool Earth