1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Milieu en Duurzaamheid
  4. Cool Earth

Sinds de start van ons partnerschap heb je ons geholpen om:

Twee groene bosbomen naast elkaar

Meer dan 27.000.000 bomen te redden

Groene fabriek met een schoorsteen

37 miljoen ton koolstof op te slaan

Drie pictogrammen met een hoofd en een lichaam om gebruikers voor te stellen

7 gemeenschappen te ondersteunen

cool-earth-how-customers-have-helped

Op welke manier hebben Brother klanten daartoe bijgedragen?

Wanneer je je Brother toners of inktpatronen via ons gratis recyclageprogramma bij ons inlevert, help je mee het regenwoud te beschermen. Brother is namelijk een partnerschap aangegaan met de bekroonde liefdadigheidsinstelling Cool Earth, die samenwerkt met inheemse gemeenschappen om de ontbossing van het regenwoud een halt toe te roepen. Sinds de start van onze samenwerking in 2009, hebben we gemeenschappen geholpen om zich te ontwikkelen in enkele van de meest biodiverse en waardevolle omgevingen van onze planeet. Zo hebben we ecosystemen beschermd die meer dan 37 miljoen ton koolstof hebben opgeslagen.

Dit werk is van vitaal belang voor de toekomst van onze planeet, en we zijn enorm trots dat Brother klanten elke dag een bijdrage leveren aan deze wereldwijde inspanning.

Ontdek onze initiatieven met Cool Earth

Wil je een Brother product recycleren?

cool-earth-director-matthew-owen-quote

Brother International Europe steunt Cool Earth al meer dan tien jaar en we geloven allebei dat mensen de oplossing zijn voor de klimaatcrisis. Om verandering mogelijk te maken, is er meer dan alleen geld nodig. De steun van Brother maakt het niet alleen mogelijk om nieuwe toekomstscenario's te bedenken, maar ook om ze te realiseren. Er is nog nooit een beter moment geweest om een revolutie teweeg te brengen in het behoud en het leven op aarde, en we zijn er trots op dat we dat doen in 70.000 hectare regenwoud met Brother aan onze zijde. Samen bestrijden we de klimaatcrisis bij de wortel, dankzij mensen die erin geloven.

Matthew Owen, Directeur van Cool Earth

Bekijk onze volledige tijdlijn

Isao-Noji-Informal_4

Bij Brother zijn we erg trots op onze jarenlange samenwerking met Cool Earth. Zowel onze werknemers als onze klanten blijven het regenwoud en de gemeenschappen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea beschermen via talrijke initiatieven, waaronder een tweejaarlijkse fondsenwervingsquiz en een recyclageprogramma voor toners.

Isao Noji, Managing Director, Brother International Europe

cool-earth-support

Cool Earth

Sinds de start van onze samenwerking met Cool Earth in 2009 hebben we miljoenen bomen gered in enkele van 's werelds meest bedreigde habitats. Er is echter nog meer dat wij, en jij, kunnen doen.

Steun Cool Earth

cool-earth-blog

Milieublog

Bezoek onze blog voor inzichten en advies over hoe je duurzamer kan zijn en blijf op de hoogte van de nieuwste activiteiten van Brother om het milieu te beschermen.

Lees onze milieutips