1. Home Brother
  2. Toebehoren
  3. Verificatie van cartridges
what-are-counterfeit-cartridges

Wat zijn vervalste cartridges?

Namaakcartridges zijn gekopieerde of geïmiteerde inkten of toners die illegaal worden geproduceerd en verkocht met gebruikmaking van het Brother-handelsmerk. Niet alleen schenden ze het handelsmerk en de intellectuele eigendomsrechten van Brother, maar ze voldoen ook niet aan de strenge controles inzake gezondheid, veiligheid, kwaliteit en milieu die we bij Brother hanteren.

Waar worden vervalste cartridges verkocht?

Vervalste cartridges worden met name online verkocht. Vaak verschijnen deze websites bij internet-zoekopdrachten naar printerinkt en toners, waarbij goedkope of afgeprijsde Brother-producten worden aangeboden.

Zelfs de merknaam Brother kan in het webadres worden gebruikt. Je kan ook vervalsers tegenkomen op populaire veilingsites, en zelfs op advertentiesites.

Originele Brother producten kopen

De Imaging Supplies Coalition (ISC) schat dat namaakproducten de industrie jaarlijks wereldwijd ruim $3 miljard kosten.

Bron: isc-inc.org

De gevaren van het gebruik van namaakinkt en -toners

  • Onbetrouwbaar - Ze kunnen onbetrouwbaar zijn omdat ze niet voldoen aan dezelfde hoge normen of niet dezelfde strenge tests ondergaan als originele Brother-cartridges.
  • Onveilig - Namaakcartridges hebben meer kans om te breken en te lekken, waardoor ze je printer kunnen beschadigen en schadelijke deeltjes in de atmosfeer kunnen brengen.
  • Slechte kwaliteit - De uitvoer is slechter van cartridges die niet deskundig zijn ontworpen en getest door Brother om afdrukken van de hoogste kwaliteit te produceren.
  • Illegale praktijken - Door vervalsingen te kopen, steun je de illegale georganiseerde misdaad.
  • Meer kans om op de vuilnisbelt te belanden - ze printen over het algemeen minder en zijn niet zo duurzaam, wat betekent dat ze voortijdig op de vuilnisbelt kunnen belanden.

Hoe beschermt Brother zijn klanten tegen vervalste cartridges?

Green shopping basket icon

Productvermeldingen gesignaleerd

We hebben 296.135 online productvermeldingen gerapporteerd bij 8.621 verkopers, 38 marktplaatsen en 23 gebieden wegens schending van handelsmerken/copyright of misleidende informatie, zoals het niet vermelden van compatibiliteit.

Green webpage icon with a white tick in a green circle in front

Productvermeldingen verwijderd of gecorrigeerd

We hebben 223.639 productvermeldingen opgelost door ze offline te halen of de misleidende informatie die erop wordt weergegeven te corrigeren.

Green globe web icon with an arrow pointing across it

Websites gerapporteerd

We hebben 375 websites gerapporteerd voor fraude, oplichting, phishing of inbreukmakende inhoud. 117 websites gaven hieraan gehoor; sommige werden offline gehaald en van andere werd de inbreukmakende inhoud verwijderd.

Controleer of je cartridges origineel zijn

Het is heel eenvoudig om te controleren of je originele Brother cartridges hebt.

Kijk gewoon naar het Brother hologram dat op elke originele Brother cartridge staat en controleer of het verschillende nummers weergeeft wanneer je het van links naar rechts en van boven naar beneden draait.

Als je twijfelt of je een origineel Brother product hebt, dan kan je de echtheid ervan controleren door naar onze authenticatie webpagina te gaan en het unieke ID-nummer op je cartridge in te voeren, dat je boven het hologram vindt.

Zijn je cartridges origineel?

more-ways-to-spot-counterfeits

Meer manieren om vervalsingen te herkennen

Vervalste cartridges kunnen er vaak uitzien als originele Brother producten doordat de verpakking in detail wordt nagemaakt, maar er zijn manieren om vervalsingen te herkennen.

Controleer niet alleen het hologram, maar zorg er ook voor dat de verpakking een beveiligingslabel heeft en dat er niet mee geknoeid is. Kijk uit voor spelfouten of kartonnen dozen van slechte kwaliteit die niet overeenkomen met het logo en de kleuren van Brother, en wees op je hoede voor grote kortingen. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.

Koop altijd originele producten - De beste manier om er zeker van te zijn dat je de Brother producten krijgt die je nodig hebt, is door te kopen bij een van onze geautoriseerde Brother verkooppunten of rechtstreeks bij ons.

Originele Brother producten kopen

Recycleer gratis je gebruikte Brother cartridges

Bij Brother draait alles om milieuverantwoord ondernemen. We stimuleren de kringloopeconomie door 100% recycleerbare producten op de markt te brengen. Ook jij kan je steentje bijdragen!

Brother biedt je de keuze uit een aantal programma's om gratis en makkelijk je gebruikte toners, inktpatronen en printers te recycleren. Met een minimum aan inspanningen help je ons om onze impact op het milieu te verlagen.

 

Gratis recycleren

Beheer je Brother benodigdheden in alle eenvoud

ecopro

EcoPro printabonnement

Print voor slechts € 1,99 per maand met een EcoPro printabonnement en kom nooit meer zonder inkt of toner te zitten.

EcoPro gratis proberen
supplies

Brother supplies

Zoek alle benodigdheden voor je Brother producten. Van originele inkten en toners tot tapes en labels voor je Brother labelprinters.

Supplies kopen
mobile-connect

Brother Mobile Connect

Print eender waar, beheer je supplies en bedien je printer volledig met Mobile Connect. Schakel meldingen in om kortingen te ontvangen.

Brother Mobile Connect