1. Home Brother
  2. Recyclage

Stuur ons je gebruikte Brother supplies terug

Door ze te recycleren werken we samen met jou aan een beter milieu.

recycling-toner

Recyclage van tonercartridges

Stuur ons je lege Brother tonercartridges en wij herfabriceren of recycleren ze.

Tonercartridges recycleren

recycling-printer

Recyclage van printers

Lever je gebruikte printer, hardware en batterijen in bij een plaatselijk recyclagepunt.

Printer recycleren

 

Recycleren met Brother is gratis en eenvoudig

 

Bekijk onze video om meer te weten te komen over hoe je met Brother kunt recycleren, of volg gewoon de bovenstaande links en download vandaag nog je retourlabel.

Bedankt om ons te helpen onze planeet te ondersteunen.

Nieuwe supplies nodig?

recycling-ecopro

EcoPro abonnement voor inkt en toner

Met EcoPro wordt afdrukken eenvoudig. Voeg het abonnement toe aan een compatibele Brother printer en supplies worden automatisch besteld.

Ontdek EcoPro

recycling-cool-earth

Cool Earth

Brother heeft een jarenlange samenwerking met Cool Earth om de planeet te beschermen. Door te recycleren kan je ons daarbij helpen.

Ontdek onze samenwerking

FAQ - Vaak gestelde vragen

Je zal merken dat je in onze folder (in de tonerdoos) of op het te downloaden  gratis postretouretiket een douaneaangifteformulier vindt. Dit is alleen relevant voor het VK, Zwitserland en Noorwegen. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via recyclage@brother.be.

Helaas aanvaarden we geen gebruikte cartridges die geen originele Brother cartridges zijn. We raden je aan deze cartridges terug te sturen naar de oorspronkelijke fabrikant. Vanwege de onbekende samenstelling van cartridges van derden, kunnen we enkel originele Brother verbruiksartikelen recycleren.

We hebben onze eigen recyclageprogramma's om je lege Brother cartridges te recycleren en opnieuw te fabriceren. Wanneer ze terugbezorgd worden aan Brother, zorgen we ervoor dat je cartridges verantwoord worden verwerkt en kunnen we garanderen dat er niets op de stortplaats terechtkomt.

Afhankelijk van het type labelproduct dat je hebt, kan je op onze recyclagewebpagina de service kiezen die je het handigst vindt. Sommige producten kan je thuis recycleren en voor andere bieden we gratis retouroplossingen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de cartridges op verantwoorde wijze worden verwerkt en zo garanderen dat er niets op de stortplaats terechtkomt. Bekijk ons recyclageprogramma voor TZe labeltapes en DK labelrollen voor meer informatie.

Gebruik hetzelfde gratis retourlabel als voor tonercartridges, dat je op onze website downloadt. Bevestig het label gewoon op de doos (gebruik de doos en verpakking waarin je nieuwe drumeenheid is geleverd) en breng ze naar het postkantoor.

Brother apparaten worden verzameld en gerecycleerd in overeenstemming met de Europese wetgeving, de richtlijn afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA). Er zijn een aantal manieren om je oude printer te recycleren: bij lokale recyclagecentra, ook terug te brengen bij de winkel waar je hem hebt gekocht, en zelfs via inzamelingssystemen voor huishoudelijke recyclage.

Je cartridge keert terug naar een van onze Europese recyclagefaciliteiten (in Noord-Wales en Slowakije) die erkend zijn voor hun “geen afval naar de stortplaats” beleid. Daar worden ze gerecycleerd of geherfabriceerd, waarbij alle onderdelen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken. Alles wat niet kan worden geherfabriceerd, wordt gerecycleerd, wat bijdraagt aan een duurzame circulaire economie. Duurzame componenten van je geretourneerde cartridge worden teruggewonnen en gebruikt in een nieuwe cartridge om hulpbronnen te besparen, de milieu-impact te verminderen en CO2 te besparen.

Wij zijn de oudste commerciële partner van Cool Earth. Onze samenwerking begon in 2009. Als onderdeel hiervan ondersteunen we hun Amazone-regenwoudproject. Bezoek ons profiel op coolearth.org om te zien hoe we, in ruil voor het recycleren van je inkt- en tonercartridges, de bescherming van het Peruaanse regenwoud sponsoren. Cool Earth biedt 24 uur per dag bescherming voor het regenwoud van de Ashaninka-gemeenschap om illegale houthakkers op afstand te houden, waardoor ze op verantwoorde wijze producten zoals noten, koffie en cacao kunnen oogsten.