1. Home Brother
  2. Printers

Vind de juiste printer in ons assortiment

A man sat on a sofa using a laptop with a Brother printer in the background

Laser printer of inkjet printer: welke technologie is het beste?

Het eerste waaraan je moet denken is waarvoor je de printer gaat gebruiken. Afhankelijk daarvan zijn er een aantal kenmerken waarop je moet letten om de juiste printer te kiezen.

  • Printtechnologie
  • Papierformaat
  • Type afdrukken
  • Printsnelheid
  • Connectiviteit
  • Aantal papierladen
  • Extra functies die de printer biedt

A woman sat reading a delivery note next to a Brother printer

Welke printer is geschikt voor jou?

Wil je een printer kopen, maar weet je niet zeker of je een laser- of inkjetprinter nodig hebt? We leggen je de belangrijkste verschillen uit:

Laserprinters zijn ontworpen om afdrukken van hoge kwaliteit te produceren voor tekstdocumenten. Lasertechnologie biedt ook hoge afdruksnelheden bij hoge afdrukvolumes.

Laserprinters gebruiken tonercartridges, die langer meegaan - waardoor ze een populaire keuze zijn vanwege hun lage afdrukkosten per pagina.

Inkjetprinters zijn ideaal voor het printen van kleurenafbeeldingen van hoge kwaliteit. Deze apparaten produceren een uitstekende fotokwaliteit en kunnen ook randloos printen. Bovendien zijn inkjetprinters beter voor het milieu door hun lagere energieverbruik.

Alle printers op een rij

Op zoek naar de juiste verbruiksartikelen voor je printer?

Vind de meest geschikte printer voor jouw noden

Het hangt er echt van af waarvoor je hem gaat gebruiken. Voor eenvoudige taken zoals het afdrukken van het huiswerk van uw kinderen of een enkele boardingpass, is een inkjetapparaat de ideale keuze. We raden ook inkjettechnologie aan als je afbeeldingen of foto's van hoge kwaliteit wilt afdrukken.

Voor het scannen of kopiëren van documenten is een multifunctionele inkjetprinter met scanner- en kopieerfuncties een goede keuze.

Voor het printen van grotere aantallen of als je snel wilt printen, kun je een laserprinter overwegen.

Bij Brother vind je een breed scala aan apparaten voor thuisgebruik.

Printers voor thuis

Op kantoor kunnen de printvolumes sterk variëren als gevolg van meerdere gebruikers. Multifunctionele laserapparaten die kunnen scannen, kopiëren en dubbelzijdig afdrukken, kunnen met name relevant zijn op werkplekken die vaak printen en extra functionaliteit nodig hebben. Zakelijke inkjetprinters zijn geschikt voor kantoren die de flexibiliteit nodig hebben om zowel op A4 als A3 te printen.

Voor kleinere bedrijven of kantoren met lagere printvolumes zijn inkjetapparaten de beste keuze.

Bij Brother vind je een ruim assortiment apparaten voor gebruik op kantoor.

Professionele printers

Print je maar een paar pagina's per dag, dan raden we een inkjetprinter aan. Deze apparaten zijn ideaal om kleine volumes in kleur en zwart-wit te printen.

Inkjet printers

Op kantoor, of in sommige gevallen thuis, zijn er dagen waarop je veel documenten print.

Voor grote printvolumes adviseren wij een laserprinter. Bij Brother vind je apparaten voor elk budget.

Laser printers

Je kan een draadloze printer verbinden met je laptop, smartphone of tablet zonder dat je een bekabelde verbinding nodig hebt. Het is dus mogelijk om vanaf elk apparaat documenten te verzenden om af te drukken.

Draadloze printers

Voor thuisgebruikers is er ons EcoPro inkt- en tonerabonnement, waar inkt- en tonercartridges gratis aan huis worden geleverd wanneer je ze nodig hebt.

Met prijzen vanaf slechts € 1,99 per maand kan je een abonnement kiezen op basis van het aantal pagina's dat je afdrukt. Bovendien profiteren je van een reeks extra voordelen, waaronder een doorlopende printergarantie.

Probeer EcoPro gratis

Onze Managed Print Service biedt een complete printoplossing voor bedrijven van elke omvang. We kunnen zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen met meerdere sites voorzien van de juiste printerhardware en ondersteunende diensten op maat.

Ontdek MPS