1. Home Brother
  2. Business
  3. Printbeveiliging

De afdrukbeveiliging verbeteren | "Security by Brother"

Omdat bijna alle technologische middelen in het moderne bedrijfsleven met elkaar verbonden zijn, bestaan er voor bedrijven op verschillende niveaus beveiligingsrisico's. De apparaten, services en oplossingen van Brother bieden beveiliging op drie niveaus: beveiliging van het netwerk, de apparaten en documenten. Hierdoor kunnen bedrijven rekenen op een optimale bescherming van vertrouwelijke en privacygevoelige gegevens en worden mogelijke hackers en infiltrators buiten de deur gehouden.

Contacteer een Brother expert

Beveiliging van zakelijk printen

Printbeveiliging is voor moderne bedrijven een cruciaal probleem. Het Internationale onderzoeksbureau Quocirca publiceerde een aantal opzienbarende cijfers omtrent printbeveiliging.

Bron: Quocirca Print Security Landscape - Quocirca heeft in 2022 een onderzoek uitgevoerd onder 531 IT-besluitvormers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.
Head with brain in blue

61% van de CIO's zegt dat het steeds moeilijker wordt om op de hoogte te blijven van uitdagingen en eisen op het gebied van printbeveiliging.

Warning triangle with exclamation mark in blue

68% van de organisaties meldt het afgelopen jaar een of meer printgerelateerde data verlies incidenten, wat leidt tot een gemiddelde kostenpost van ruim € 700.000,- per datalek.

House with person in blue

67% van de IT-besluitvormers maakt zich zorgen over het veiligheidsrisico van thuisprinten.

Ingebouwde printbeveiliging

Bij Brother komt printbeveiliging op de eerste plaats. Met behulp van beveiliging op netwerk-, apparaat- en documentniveau, plus een reeks geavanceerde beveiligingsfuncties, komen gegevens alleen in handen van degene voor wie ze bedoeld zijn.

Printer in a bubble, hacker icon in bubble

Automatic intrusion detection

Veel van onze professionele apparaten zijn voorzien van geavanceerde software die voortdurend waakt en bescherming biedt tegen de dreiging van hackers.

Printer with document surrounded by bubble

Verificatie en autorisatie

Om ervoor te zorgen dat documenten niet in verkeerde handen vallen, heb je de mogelijkheid om deze met een pincode of ID-card beveiligd af te drukken. Daarnaast kan je via Secure Function Lock per gebruiker bepaalde mogelijkheden vrijgeven of blokkeren.

Printer with colourful cubes of ink

Veilige communicatieprotocollen

Veilig verbinding maken en delen van documenten dankzij end-to-end encryptie en port-based toegangsbeheer.

Heb je meer geavanceerde beveiligingsfuncties nodig?

We bieden ook een aantal optionele beveiligingsopties om je te helpen je bedrijf te beschermen en de printbeveiliging nog verder te verbeteren.

Man stood next to printer on a cabinet, office, tables, plants

Secure Print+

Een eenvoudig en effectief systeem voor het beveiligd printen van vertrouwelijke documenten, zonder installatie van extra software. Een printopdrachten kan naar één specifieke printer worden gestuurd. Het document wordt pas afgedrukt nadat het is geverifieerd op het apparaat via een geldige ID-card met NFC ondersteuning of pincode.

Ontdek Secure Print+
Woman stood at two floor standing printers side by side, man, woman sat on chairs

Secure Print Advanced

Een eenvoudig te implementeren secure pull print oplossing waarmee je vanaf elk apparaat in het netwerk kunt afdrukken. Documenten worden alleen afgedrukt na verificatie - op een willekeurige printer in je netwerk - via een ID-card met NFC ondersteuning of via een pincode. Deze beveiligingsoplossing is eenvoudig in gebruik, beveiligd je documenten en voorkomt wachtrijen bij de printer.

Ontdek Secure Print Advanced
Line up of floor standing printers with cloud, spanner, cogs, padlock banners

Naadloze integratie

Werkzaamheden eenvoudig afhandelen met geavanceerde softwareoplossingen

Wij staan voor je klaar met hulp en advies over de integratie van onze apparaten in printsoftware oplossingen die je in gebruik hebt, of in de toekomst wilt gaan implementeren binnen je organisatie. Samen met onze softwarepartners kunnen wij ervoor zorgen dat print- en scanoplossingen een ultra-efficiënt onderdeel van je bedrijf worden. Deze oplossingen kunnen op maat worden samengesteld, zodat er aan de specifieke eisen van je bedrijf of organisatie kan worden voldaan. Onze apparaten ondersteunen de volgende print- en documentbeheer software:

  • Kofax ControlSuite
  • PaperCut
  • YSoft print- en documentmanagement software

Leer meer over de softwarepartners van Brother

Geïnteresseerd in onze zakelijke printers?