• 0

  Nog € 40 te gaan voor gratis levering

  Naar winkelwagentje
  1. Home
  2. Over ons
  3. Brother Earth - Recyclageprogramma's

  Brother Earth

  Samen werken we aan een beter milieu

  Bij Brother draait alles om milieuverantwoord ondernemen. We stimuleren de kringloopeconomie door 100% recycleerbare producten op de markt te brengen.

  Ook u kunt uw steentje bijdragen. Brother biedt u de keuze uit een aantal programma's om gratis en makkelijk uw gebruikte toners, inktpatronen en printers te recycleren. Met een minimum aan inspanningen helpt u ons om onze impact op het milieu te verlagen.

  Dag van de Aarde - 22 april 2017

  Recycleer gratis uw toestellen en verbruiksartikelen


  Recycleren met Brother is gratis én makkelijk

  Vaak gestelde vragen

  Onze recyclagecentra kunnen enkel originele Brother toners, inktpatronen, drumeenheden en eenheden voor residu van toner recycleren. Om compatibele verbruiksartikelen van andere fabrikanten of tussenleveranciers te recycleren, kunt u rechtstreeks contact opnemen met deze bedrijven.

  Ja, dat kan. Drums vallen onder het recyclageprogramma voor toners. U kunt dus drums verpakken zoals u dat doet voor toners en hetzelfde recyclagelabel op de doos kleven.

  Brother biedt geen specifiek recyclageprogramma aan voor de TZe tapes.  Aangezien deze voor 80% recycleerbaar zijn kunt u ze gewoon met het ander plastic afval recycleren.

  Klanten van overal uit Europa recycleren hun gebruikte producten met Brother. Vóór deze producten onze recyclagecentra in Noord-Wales of Slowakije bereiken, worden ze eerst gecentraliseerd in een opslagplaats in Nederland. De producten bereiken ons zo in een levering, in plaats van in verschillende aparte leveringen. Op die manier verlagen we onze uitstoot die transport met zich meebrengt.

  Via onze website kunt u slechts één envelop per keer aanvragen waarin u tot vijf inktpatronen kwijt kunt. Op deze manier willen we vermijden dat er te veel enveloppen op de afvalhoop belanden. Wenst u meer enveloppen aan te vragen, contacteer dan ons (Engelstalige) Brother Recycling team.

  Conformiteit

  Meer info

  Bekijk het volledige recyclageproces van een tonercartridge

  Onze filosofie

  Meer info

  Leer hoe we onze verpakkingen optimaliseren om onze impact op het milieu te beperken

  Cool Earth

  Meer info

  Ontdek hoe onze standbytechnologie voor laag energieverbruik werd ontwikkeld