1. Home Brother
  2. Support
  3. How-to gidsen
  4. Printing
  5. Hoe kan ik afdrukken vanaf mijn telefoon of tablet?
Een Brother-applicatie voor mobiel printen op een telefoon gezien met op de achtergrond een zwarte Brother-printer op een bureau.

Hoe kan ik afdrukken vanaf mijn telefoon of tablet?

Print eenvoudig vanaf je mobiele telefoon of tablet. Met behulp van een gecertificeerde app van je printerfabrikant print je vanaf een iPhone, iPad, Android smartphone of tablet. Er zijn ook andere opties beschikbaar, zoals plug-ins.

Bestaat er een app om vanaf mijn mobiele telefoon te printen

Mobiele apps voor iOS en Android zijn meestal gratis beschikbaar en worden gedownload in de App Store of Google Play. Zorg ervoor dat je de app, die je specifieke printermodel ondersteunt, downloadt. Nadat je de app op je smartphone of tablet hebt geïnstalleerd, worden printers in hetzelfde netwerk meestal meteen herkend. Print nu zonder vertraging bestanden vanaf je mobiele apparaten.

Zoek het bestand of de foto die je wil printen vanaf je smartphone of tablet en deel het vervolgens met de print-app op je mobiel apparaat. Meestal zijn er verschillende opties beschikbaar in de app, zoals het aantal afdrukken dat je wil maken, in kleur of zwart-wit, enkel- of dubbelzijdig en opties voor het afdrukken op fotopapier, net als op een computer of laptop.

Brother heeft gratis mobiele apps voor het afdrukken van bestanden, waaronder PDF, foto's, Microsoft Word- en Excel-bestanden en e-mails vanaf smartphones of tablets, rechtstreeks naar een inkjet- of laserprinter van Brother.

Wat kan je afdrukken met mobiele apps

• PDF-, Word-, Excel-, PowerPoint- en tekstdocumenten - vanuit de lijst met documentbestanden of downloads, of vanuit andere toepassingen zoals Google Drive of iCloud
  • Foto's - rechtstreeks vanuit de app, vanuit het fotoalbum of vanuit apps voor sociale media en WhatsApp
  • Websites - webpagina's rechtstreeks afdrukken vanuit verschillende internetbrowsers
  • Vanaf het klembord - gegevens, foto's, tekst en geselecteerde delen van webpagina's afdrukken die vanuit andere applicaties naar het klembord zijn gekopieerd.

Wat je wel en niet kunt printen, hangt af van de printapp van je printerfabrikant, omdat niet alle apps de volledige lijst met printmogelijkheden hierboven hebben.

Kan ik documenten scannen naar mijn mobiele telefoon of tablet

Als je een multifunctionele printer hebt, zoals een all-in-one printer met scanmogelijkheden, kan je ook papieren documenten scannen naar je smartphone of tablet.

Open de app van de fabrikant en kies scannen. Zodra het document is gescand door je all-in-one printer, wordt het weergegeven op je smartphone. Je kan de scan vervolgens draaien, bijsnijden en bewerken.

Vervolgens heb je verschillende opties: sla het gescande bestand in je telefoon of tablet op, verstuur het via e-mail als JPEG of PDF of sla het op in de cloud, zoals iCloud, Dropbox of Google Drive.

Het scannen van documenten wordt niet door alle apps ondersteund, dus controleer of je printerfabrikant dit aanbiedt in de app.

Brother heeft een breed assortiment printers en all-in-one printers, voor zowel thuis als op kantoor, geschikt voor afdrukken vanaf en scannen naar smartphones en tablets. Bezoekers, werknemers of familie die verbonden zijn met het Wi-Fi-netwerk kunnen ook gebruikmaken van printopties.

Plugins en oplossingen voor printen vanaf je mobiele telefoon

Naast apps van printerleveranciers zijn er ook andere opties voor het printen van bestanden vanaf mobiele apparaten zoals smartphones of tablets. Dit zijn algemene plugins die door fabrikanten van apparaten op mobiele apparaten worden voorgeïnstalleerd of apart kunnen worden gedownload. Het voordeel is dat deze plugins - in tegenstelling tot apps van printerfabrikanten - voor printers van meerdere merken werken. Het nadeel is dat dergelijke plugins vaak alleen standaard printopties bieden en geen extra opties zoals de keuze tussen printen in kleur of zwart-wit en dubbelzijdig printen. Bovendien worden scanfuncties niet ondersteund.

Hierna een lijstje van de populairste plugins en oplossingen voor printen vanaf een smartphone of tablet.

Apple AirPrint

Met Apple AirPrint print je eenvoudig vanaf een Apple iPhone en een printer die AirPrint ondersteunt. De app maakt het heel eenvoudig om e-mails, foto's, webpagina's en documenten af te drukken, omdat er geen software geïnstalleerd hoeft te worden. AirPrint is ingebouwd in de meeste mobiele iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPad.

Mopria Print Service

Print rechtstreeks vanaf een Android-apparaat naar een printer die Mopria ondersteunt. Maak snel verbinding met de printer via de Wi-Fi-verbinding om e-mails en andere documenten af te drukken. Download en installeer de Mopria Print Service plugin uit de Play Store en je bent klaar om te printen vanaf je smartphone of tablet.

Cortado

Met Cortado print je naar een compatibele Brother-printer die via Wi-Fi of Bluetooth verbonden is met je smartphone of tablet. Cortado Cloud Printing is beschikbaar voor Apple-, Android- en BlackBerry-apparaten. je kan verschillende bestandsformaten printen, zoals HTML e-mails, Excel, PDF en PowerPoint bestanden, zonder dat je de bijbehorende applicatie hoeft te installeren.

Near Field Communication (NFC)

De NFC-technologie maakt het mogelijk om transacties uit te voeren, gegevens uit te wisselen en een draadloze verbinding tot stand te brengen tussen twee apparaten die zich binnen elkaars bereik bevinden. Met behulp van NFC breng je eenvoudig een draadloze verbinding tot stand door een mobiel apparaat met NFC-ondersteuning tegen een printer met NFC-mogelijkheden te houden. je kan dan direct printen vanaf en scannen naar je mobiele apparaat.

Wi-Fi Direct

Printers die Wi-Fi Direct ondersteunen kunnen rechtstreeks verbinding maken met een smartphone of tablet zonder via een router of hotspot te gaan. Je print dan direct vanaf of scant naar mobiele apparaten. Wi-Fi Direct maakt het printen van e-mails, foto's, webpagina's en documenten eenvoudig. Je hoeft geen software te downloaden, geen stuurprogramma's te installeren en geen kabels aan te sluiten.

Brother apps voor printers

Brother heeft verschillende apps voor het afdrukken van bestanden vanaf Android- en iOS-smartphones en -tablets. Deze apps bieden ook geavanceerde mogelijkheden die standaard printplugins en -services missen, zoals printen in kleur of zwart-wit, printen op fotopapier en enkelvoudig of dubbelzijdig. Dankzij de apps scan je ook bestanden rechtstreeks vanaf een Brother-printer naar mobiele apparaten, zoals iPhone, iPad of Android-smartphones of -tablets.

Brother iPrint&Scan app

Brother iPrint&Scan is een gratis app waarmee je bestanden afdrukt vanaf en scant naar een iPhone, iPad of elke smartphone en tablet met een Android-besturingssysteem. Het enige wat je nodig hebt, is een Wi-Fi-netwerk en een Brother (all-in-one) printer die dit ondersteunt. De app is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Van zodra de app geïnstalleerd is, zoekt hij in het netwerk naar ondersteunde printers, zodat je op elk gewenst moment je bestanden kan afdrukken.

• Eenvoudige en snelle manier om foto's, webpagina's en documenten (PDF, Word, Excel, PowerPoint, tekstdocumenten) te printen
  • Print documenten en foto's rechtstreeks vanuit cloudservices, zoals Dropbox, OneDrive, Evernote
  • Gescande documenten opslaan op je mobiele Android-apparaat of per e-mail versturen (PDF, JPEG).
  • Geen computer, laptop of driver nodig

Brother Mobile Connect app

Brother Mobile Connect is een gratis app waarmee je niet alleen bestanden print en scant van en naar mobiele apparaten, maar ook het inkt- en tonerniveau van je printer bijhoudt en eenvoudig de juiste cartridges bestelt. De app werkt via Wi-Fi en is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android smartphones of tablets.

• Print documenten, foto's en webpagina's (PDF, Word, Excel, PowerPoint, tekstdocumenten)
  • Scan foto's en documenten rechtstreeks naar je smartphone of tablet (PDF/JPEG) om ze af te drukken, te delen of op te slaan.
  • Printerinstellingen wijzigen en het inkt- of tonerniveau controleren.
  • Pas het startscherm aan om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte functies.

Brother Service Plugin voor Android

De Brother Print Service Plugin is speciaal ontworpen voor mobiele Android-apparaten (versie 5 of hoger) en wordt via Google Play gedownload. Met de plugin print je met één druk op de knop vanaf een Android-smartphone of -tablet naar een geschikte Brother-printer via het beschikbare Wi-Fi-netwerk.

Etiketten afdrukken vanaf mobiele telefoons

Het is ook mogelijk om etiketten af te drukken vanaf mobiele apparaten. Er zijn diverse apps beschikbaar voor het afdrukken van etiketten vanaf smartphones, tablets of specifieke mobiele apparaten die worden gebruikt in de detailhandel, het magazijn en de gezondheidszorg. Met behulp van deze apps is het heel eenvoudig om etiketten rechtstreeks af te drukken vanaf een smartphone, tablet, laptop of ander mobiel apparaat via een draadloze Brother-etikettenprinter.

Brother ondersteunt ook professionele labelontwerp- en printservices, zoals Bartender en NiceLabel.

Afdrukken vanaf en scannen naar web- en clouddiensten

Brother printers en scanners met web connect-functies maken het mogelijk om rechtstreeks vanaf het apparaat verbinding te maken met verschillende web- en clouddiensten, zoals Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote en Box. Met deze verbinding print je vanaf en scan je direct naar deze populaire diensten zonder dat je een computer hoeft te gebruiken.

Meer artikels over Printing