1. Home Brother
  2. Support
  3. How-to gidsen
  4. General
  5. Hoe vermijd ik de aankoop van vervalste printcartridges?
Brother originele inktcartridges in een Brother printer

Hoe vermijd ik de aankoop van vervalste printcartridges?

Vervalste cartridges zijn zo geavanceerd dat ze moeilijk te herkennen zijn. Hier volgen enkele tips om te voorkomen dat je namaakcartridges koopt.

Koop bij de fabrikant of erkende distributeurs

Om te voorkomen dat je vervalste inkt- of tonercartridges koopt, haal je ze best rechtstreeks bij de bron of bij erkende verdelers.

Koop je printcartridges bij Brother of onze retailpartners. Je kan er 100% zeker van zijn dat je over betrouwbare originele cartridges van hoge kwaliteit beschikt.

Vermijd niet-geautoriseerde online marktplaatsen en sociale media-accounts

Het lijkt gemakkelijk om een deal te krijgen op online marktplaatsen of verkooppagina's op sociale media. Het is evenwel moeilijk om de authenticiteit van wat je koopt te verifiëren als je niet-geautoriseerde webshops gebruikt.

Eens je het product gekocht hebt, kan het erg moeilijk zijn om het terug te sturen en je geld terug te krijgen als je een probleem ontdekt.

Zorg ervoor dat online marktplaatsen geautoriseerde verkopers zijn voordat je er printcartridges koopt.

Controleer je inkt- en tonercartridges

Namaakcartridges kunnen erg goed lijken op originele cartridges. Bij Brother willen we het voor jou zo eenvoudig mogelijk maken om te checken of je printcartridge een echte product is of niet.

Op onze inkt- en tonercartridges staat een hologram om de echtheid te controleren. Dit hologram werd onlangs bijgewerkt om de namaak van onze cartridges door namaakproducenten moeilijker te maken. Vervalste producten bevatten ook vaak spelfouten en kwaliteitsproblemen met de verpakking.

Als je niet zeker weet of je product origineel is, controleer het dan op de website van Brother met behulp van het zevencijferige beveiligingsnummer op het hologrambeveiligingslabel van het product.

Om het snel en eenvoudig te verifiëren, ga ja naar onze verificatiepagina go.brother/id.

Meer artikels over Algemeen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven