Artikel toegevoegd
  1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2018
  5. Krachtige Brother-printers met lagere milieu-impact

Krachtige Brother-printers met lagere milieu-impact

 

De inzet van Brother voor het milieu resulteert in een verminderd energieverbruik bij kleurenprinters met 29% en bij zwart-witprinters met 10%, terwijl de functies en prestaties van de toestellen verbeteren.

Sedert 2012 heeft de print- en technologiespecialist zich geconcentreerd op het verminderen van de TEC (Typical Electricity Consumption per week).

De milieueffecten gedurende de gehele levenscyclus van een product - van de productie, het gebruik tot de afvalverwerking - zijn verbeterd en printers bereikten de afgelopen zes jaar een consistente vermindering van energieverbruik.

Brother heeft deze vooruitgang bereikt als lid van EuroVAPrint, een non-profitorganisatie die toezicht houdt op de implementatie en monitoring van toezeggingen. Het lidmaatschap richt zich op de vereisten van het actieplan voor energie-efficiëntie, de Resource Efficiency Roadmap en de EU-richtlijn betreffende verwante producten.

Naast de TEC-verlaging is de verkoop van toestellen aanzienlijk veranderd, met een groeiende voorkeur voor multifunctionele apparaten in zowel mono als kleur.

De zwart-wit 3-in-1 DCP-printers print, copy, scan) en de 4-in-1 MFC-printers (met fax) waren de bestverkopende producten van Brother in 2017*.

De verkoop van kleuren DCP- en MFC-modellen is de afgelopen vijf jaar verdubbeld*.

Klanten die voor een Brother-printer kiezen, kunnen erop vertrouwen dat we ons bewust inspannen om onze impact op het milieu te verminderen, terwijl we toch machines leveren die aanzienlijk sneller presteren dan eerdere reeksen, met een ruim aanbod van efficiënte functies.

* Gegevens zijn geverifieerd door EuroVAPrint