1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2024
  5. Dag van de Aarde - Brother International Europe viert 15-jarige samenwerking met Cool Earth

Brother en Cool Earth vieren 15 jaar samenwerking

 

Dag van de Aarde - Brother International Europe viert 15 jaar samenwerking met Cool Earth, de liefdadigheidsinstelling voor het behoud van het regenwoud.

Sinds 2009 ondersteunt Brother 7 gemeenschappen in het Amazonegebied en Nieuw-Guinea bij het beschermen van 32 miljoen bomen op 78.000 hectare. We zijn de langst bestaande commerciële partner van Cool Earth.

De bomen slaan meer dan 50 miljoen ton koolstof op en zijn cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering. De lokale gemeenschappen floreren hierdoor en Cool Earth beschermt enkele van 's werelds meest bedreigde planten en wilde dieren.

We zijn de langst bestaande commerciële partner van Cool Earth.

 

  We zijn trots op onze lange samenwerking met Cool Earth. Onze visie "At your side" betekent altijd uitzonderlijke producten en service aanbieden, maar ook met onze inzet de impact op de planeet beperken.  

Hisashi Ota, Managing Director - Brother International Europe

Onze samenwerking verbeterde de toegang tot drinkbaar water, sanitaire voorzieningen en hygiëne voor meer dan 2.500 mensen in Papoea-Nieuw-Guinea. De lancering van Cool Earth's Rainforest Lab in Peru biedt toegang tot Wi-Fi, technologie en kaartmateriaal, en gemeenschappen kunnen hun gebied beschermen tegen bedreigingen.

 

  We zijn enorm fier op de resultaten die we bereikten in samenwerking met Brother Europe. Onze partner ondersteunt niet alleen het behoud van het regenwoud, maar voorziet ook in sociale en economische behoeften, van het ondersteunen van bestaansmiddelen tot het verschaffen van inkomen en voedselzekerheid voor inheemse gemeenschappen.  

Matthew Owen, directeur - Cool Earth

Het programma voor terugsturen van gebruikte Brother inkt- en tonercartridges is een initiatief dat dit partnerschap ondersteunt. Het is een van Europa's grootste en meest succesvolle recyclageprogramma's. Klanten sturen hun gebruikte cartridges gratis terug en Brother herfabriceert of recycleert ze 100% zonder afval sinds 2013.

 

  Zonder de extra steun van onze klanten zou deze samenwerking niet zo succesvol zijn. We willen ook hen enorm bedanken. Tot nu toe reviseerden we meer dan 40 miljoen tonercartridges, waardoor jaarlijks 1.500 ton minder plastic afval op de stortplaats belandt. Een prestatie waar we allemaal ongelooflijk trots op zijn.  

Hisashi Ota, Managing Director - Brother International Europe

Meer informatie over onze samenwerking en hoe Brother en Cool Earth het regenwoud en lokale gemeenschappen steunen.

15 jaar samenwerking Brother en Cool Earth