Artikel toegevoegd
 1. Home Brother
 2. Over ons
 3. Nieuws
 4. 2015
 5. Financiële steun voor campagne Cool Earth door Brother

Financiële steun voor campagne Cool Earth door Brother

Brothers samenwerking met Cool Earth bereikt nieuwe hoogten dankzij de financiële steun aan een gloednieuw duurzaamheidsproject in het regenwoud in Papua New Guinea ter bescherming van meer dan 2.000 acres (+/- 810 hectaren) bomen.

Het Europees hoofdkantoor van Brother sponsort al geruime tijd een deel van het Peruaanse Amazonewoud en neemt nu een leidende rol in bij het helpen van het nieuwe initiatief van Cool Earth. Het project werd officieel gelanceerd door de iconische modeontwerpster Dame Vivienne Westwood, ook een langetermijnadept en nieuwe “beschermvrouwe” van deze liefdadigheidsorganisatie.

Het kantoortechnologiebedrijf Brother was de eerste grote corporate partner van Cool Earth en de samenwerking gedijde uitstekend in de afgelopen 5 jaar.

Eco Reward en Ecopunten

Brother schenkt jaarlijks fondsen aan Cool Earth via het Eco Rewards-initiatief – op basis van het aantal lege inktpatronen en toners die door de klanten in heel Europa via het gratis retour- en recyclageprogramma teruggestuurd worden – en heeft bijgedragen tot het redden van 1.3 miljoen bomen.

 Er worden nog andere initiatieven genomen door Brother, waaronder het Ecopunten-initiatief voor medewerkers in Europa en de globale “Klik voor de aarde”-campagne voor klanten.

Antony Peart, Europees Marketing- en communicatiemanager bij Brother International Europe voegt hieraan toe: “We zijn verheugd met de verwezenlijking van het Papua New Guinea-project. Met behulp van hun reeds bewezen succesvolle aanpak voor de ondersteuning van het regenwoud en de gemeenschappen die er leven, heeft het Cool Earth-team opmerkelijke plannen gemaakt om de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door ontbossing te verminderen en om het ecosysteem, dat negen miljoen jaar van evolutie gekend heeft, te beschermen.”

Matthew Owen, Directeur bij Cool Earth zegt: “Dit initiatief werd gedurende 3 jaar voorbereid en Brother speelt een absoluut cruciale rol bij het realiseren van dit project. We zullen gebruik maken van dezelfde gemeenschapsgeleide aanpak waarbij Brother ons geholpen heeft in Peru: helpen te garanderen dat de producten zoals noten en koffie op een verantwoorde manier geoogst wordt en dat er internet op zonne-energie en andere middelen in de lokale dorpen beschikbaar zijn.”  

Het Papoea-Nieuw-Guinea project van Cool Earth is gelegen in de provincie Milne Bay. Het zal regenwoudgemeenschappen ondersteunen en helpen bij de bescherming van 120.000 acres ongerept bos dat bedreigd wordt door ontbossing.

Over Cool Earth

Cool Earth is een baanbrekende liefdadigheidsproject voor de duurzaamheid van het regenwoud waarbij wordt samengewerkt met de inheemse gemeenschappen in de risicoregio’s om ontbossing te voorkomen – helpen om de CO2-uitstoot te verminderen en bedreigde wilde dieren te beschermen Website Cool Earth.

Over de samenwerking van Brother en Cool Earth

 • Brother International Europe (BIE) startte de samenwerking met Cool Earth in 2009.
 • In 2010 werd het Eco Rewards-initiatief gelanceerd als deel van het Gratis retour- en recyclageprogramma voor lege inktpatronen, toners en drums. 
 • Brother stimuleerde ook klanten om gebruikte verbruiksproducten op verantwoorde manier te verwijderen en te laten recycleren, alsook te helpen bij het verminderen van de ontbossing via de Cool Earth-sponsoring.
 • Voor elke set van vier teruggestuurde toners of acht inktpatronen, beschermt Brother een boom in het bedreigde Peruaanse Amazonegebied.   
 • In 2011 breidde Brother Industries in Japan de steun nog verder uit naar goede doelen buiten Europa en dit als onderdeel van de globale Brother Earth-toewijding.
 • In 2014, introduceerde Brother een ecopunten-initiatief voor werknemers om nog meer middelen te genereren.

Over Brother

 • Brother is een wereldwijd technologiemerk met vestigingen in 44 landen en de producten worden in meer dan 100 landen verkocht.
 • De meest gekende producten zijn printers, all-in-one printers en labelprinters.
 • Brother International Europe (BIE) vertegenwoordigt de gecombineerde Europese activiteiten en is gevestigd in Manchester, UK.
 • BIE heeft verkoopkantoren en vertegenwoordigers in 23 Europese landen.