1. Home Brother
  2. Support
  3. How-to gidsen
  4. Printing
  5. Hoe print ik een A3-document op een A4-printer?
Een hand neemt een heldere indigo, groene en witte afdruk van de bovenkant van een witte Brother printer

Hoe print ik een A3-document op een A4-printer?

Het afdrukken van een document naar een ander formaat was voorheen vaak lastig voor veel kantoormedewerkers en afdruktaken namen veel tijd in beslag.

Is er een gemakkelijke manier om A3-documenten te verkleinen en op A4-papier af te drukken?

Kan ik een A3-document afdrukken op A4-papier?

We hebben goed nieuws. Er bestaat een eenvoudige manier om van A3 naar A4 te printen. Veel van de nieuwste professionele printers verkleinen en schalen je documenten in de meeste gevallen automatisch. Vroeger moest je het formaat van je document handmatig aanpassen in Word, PowerPoint of een vergelijkbare toepassing, wat omslachtig kon zijn. Nu kan je je documenten van formaat veranderen wanneer je ze afdrukt.

Moderne printers passen je documenten meestal automatisch aan. Als dat niet automatisch kan, zijn er nog steeds mogelijkheden om eenvoudig A3-documenten op A4-papier te printen.

Hoe print ik een A3-document op A4?

Voordat je je documenten doorstuurt om af te drukken, selecteer je in het menu het papierformaat waarop je wil afdrukken. Als je een document verkleint van A3 naar A4, vink dan het vakje 'aanpassen aan papierformaat' (scaling) aan alvorens op 'afdrukken' te klikken. Je printer verkleint de inhoud naar het geselecteerde papierformaat, ongeacht hoe groot het originele bestand is.

Het scannen en kopiëren is net zo eenvoudig. Voor fysieke A3-documenten die op A4 moeten worden afgedrukt, beschikt je met je professionele Brother-printer over verkleiningsopties. Als je een printer gebruikt met een A3-scanner of automatische documentinvoer, kan je je documenten verkleinen naar A4.

Plaats je A3-document in de printer en selecteer het aantal kopieën dat je wil afdrukken. Voordat je het document gaat kopiëren en printen, gebruik je het touchscreen van je printer om 'opties' te selecteren en vervolgens 'vergroten/verkleinen'. Kies 'verkleinen' en selecteer de verkleiningsfactor die je voor je afdruktaak wenst. In dit geval scan je van A3 naar A4.

Zo eenvoudig is het. Als je je A3-document op een kleiner formaat moet reproduceren, scan of kopieer het dan gewoon met een Brother all-in-one printer.

Kan ik A4 als A3 afdrukken?

Er zijn veel redenen waarom je A3-documenten zou moet aanpassen om ze op A4 af te drukken. Om een document groter te maken, kan je met de nieuwste afdruksoftware documenten zowel naar boven als naar beneden aanpassen met precies dezelfde stappen die we hierboven hebben beschreven, ongeacht welke kant je op wil.

Het automatisch aanpassen van je documenten is slechts één manier waarop onze nieuwste serie professionele printers je het leven gemakkelijk maakt.

Altijd 'at your side'. Zoek hier de perfecte printer voor je afdrukbehoeften.

Meer artikels over Printing

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven