1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. 10 jaar recyclage zonder afval

10 jaar recyclage zonder afval in Europa

 

Brother is markteider in duurzame recyclage van toners. Sinds 2013 storten de recyclagefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Slowakije geen afval meer.

Resultaat? Brother herfabriceerde 37,58 miljoen tonercartridges in heel Europa, wat neerkomt op 17.500 ton minder afval op de stortplaats.

Wist je dat er elk jaar wereldwijd maar liefst 350 miljoen printercartridges op de vuilnisbelt belanden? De omhulsels kunnen er wel 1.000 jaar over doen om te ontbinden.

CO2-neutrale recyclageprogramma’s

Brother Industries (U.K.) Ltd zamelt al bijna 20 jaar tonercartridges in en is daarmee een van de langstlopende recyclageprogramma’s in Europa dat voortdurend evolueert.

Van de opening van de eerste toegewijde recyclagefaciliteit in 2008 tot de CO2-neutrale accreditatie voor onze Europese herfabricagefaciliteiten in 2021 - Bother is ongelooflijk trots op dit parcours.

Beide fabrieken draaien nu op groene energie, geproduceerd door zonnepanelen en aardwarmtesystemen1, een prestatie waar ons team hard aan heeft gewerkt.

Hoe werkt Zero Waste to Landfill in de fabriek in UK?

Brother Industries (U.K.) Ltd recycleert snel, eenvoudig en volledig gratis. Klanten sturen hun lege toner- of inktcartridges gratis terug via een van de goedgekeurde retourmethoden en Brother doet de rest.

De cartridge ondergaat een innovatief herfabricageproces in 150 stappen, zodat hij zo goed als nieuw is. Alles wat we door schade of slijtage niet opnieuw kunnen gebruiken, wordt 100% gerecycleerd.

Door de gebruikte toner cartridges uit elkaar te halen, versleten onderdelen te vervangen, schoon te maken en terug in elkaar te zetten, herfabriceert Brother 86% van de geretourneerde cartridges..Ze ondergaan strenge controles en worden met dezelfde kwaliteit als een nieuw product naar de klanten teruggestuurd.

Brother bespaarde dankzij dit proces in 2022 ongeveer 4.500 ton CO2. Dat staat gelijk aan 1.000 auto's die we van de weg halen.

Wat zegt Brother?

Julian Cooper, woordvoerder van Brother, verklaart

  Wij begrijpen dat duurzaamheid belangrijk is voor onze klanten. We zijn heel trots op deze mijlpaal van tien jaar 'zero waste to landfill' in Europa.

Als duurzame fabrikant streeft Brother ernaar om onze impact op de planeet te minimaliseren. Dat is altijd belangrijk geweest voor wat we doen en wat ons bijzonder maakt.

Van het ontwikkelen van duurzame producten met een lange levensduur tot het ethisch recycleren of herfabriceren van 100% van de originele Brother inkt- en tonercartridges - we zetten ons in voor 'geen afval naar de stortplaats' en dragen ons steentje bij aan een duurzamere, koolstofneutrale toekomst

Recycleer jij voor een betere toekomst?

Draag ook je steentje bij aan het milieu en stuur gebruikte originele Brother toner- en inktcartridges terug. Wij herfabriceren of recycleren ze zonder restafval. Samen voor een duurzamere en koolstofneutrale toekomst.

1 Aardwarmtesysteem enkel actief in Brother Industries Slovakia

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printersscanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Brother Industries (U.K.) Ltd viert 10 jaar zero wast recycling in Europa