1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Kenniscentrum
  5. Printing
  6. 10 praktische tips om de efficiëntie van je winkel te verbeteren dankzij printing
10-retail-print-tips

10 praktische tips om de efficiëntie van je winkel te verbeteren dankzij printing

Het koopgedrag van consumenten is de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. Hier zijn 10 tips die je nieuwe kansen bieden om de operationele werking, de klantervaring en de bedrijfsresultaten van je winkel te verbeteren door middel van afdrukken.

In 2019 zal de distributiesector naar verwachting een omzetstijging van ongeveer 2% op Europese schaal noteren1. Om deze groeimogelijkheid ten volle te benutten, is het belangrijk om te innoveren en te voldoen aan de eisen van de klant.

De efficiëntiewinst is daarom vandaag groter dan ooit in de detailhandel. En hoewel 95% van de Europese detailhandelsbedrijven minder dan 10 werknemers heeft2, zou een verbetering van de administratieve processen kunnen helpen om een hoog serviceniveau te bieden dat kan concurreren met de grote merken.

Efficiënt prijzen labelen

Een van de meest omslachtige en tijdrovende activiteiten in de detailhandel is het (her)labelen van producten. Bespaar moeite, tijd en geld met een draagbare labelprinter die on-demand labels afdrukt. Dankzij de betrouwbare ingebouwde WiFi en Bluetooth-connectiviteit kan je overal labelen, in de winkel en in het magazijn. En, draag je steentje bij aan het milieu, vermijd verspilling en bespaar op je budget met speciale labelprinters die het exacte aantal vereiste etiketten afdrukken – je onderneming wint.

Voorraadbeheer

Een kwaliteitsvol voorraadbeheersysteem kan leiden tot meer verkopen. Gebruik een draagbare printer om eenvoudig labels te maken voor de levering van producten, inkomende goederen en schappen. Handgeschreven labels kunnen verwarrend zijn en tot misverstanden leiden, vooral als ze moeilijk leesbaar zijn. Labels die met een labelprinter afgedrukt worden, zijn nauwkeurig, beknopt en er kunnen ook barcodes toegevoegd worden wat het scannen vereenvoudigt.

Archivering

Met een goed georganiseerd archief vind je snel dossiers terug en voer je eenvoudig herhaalopdrachten uit. Digitaliseer je processen door leveringsbonnen te scannen en automatisch op te slaan in de database van je onderneming. Dit bespaart tijd en voorkomt archiefproblemen. Met behulp van een draagbare scanner kan je op verschillenden locaties scannen. Efficiëntie ten top!

Veilig afdrukken

Het vertrouwelijk houden van gevoelige klantgegevens is essentieel en kan eenvoudig met behulp van een NFC-kaart (Near Field Communication) of PIN-activering. Documenten worden hiermee enkel en alleen geopend en opgehaald door de persoon die de afdruk gelanceerd heeft, waardoor gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen. Dit proces kan ook de kosten verlagen, omdat er voor elke gebruiker een afdruklimiet kan worden ingesteld.

Afdrukken in het magazijn

Draagbare print-, scan- en labeltoestellen brengen een draadloze workflow tot stand. Ze zijn overal in het magazijn inzetbaar, er is minder voorraadverplaatsing en medewerkers labelen de goederen op de gewenste locaties. Producten worden gemakkelijker en efficiënter naar klanten verzonden.

Back-office printen

Om efficiënt te werken, moet je back-office goed georganiseerd zijn. Teneinde klantenorders, verzendnota's en facturen efficiënt af te drukken, investeer je best in een systeem dat snel kan printen en grote volumes beheren. Bespaar tijd en verminder de last van het vaak vervangen van verbruiksproducten door te kiezen voor inktpatronen of toners met hoge capaciteit, die nog meer professionele, kwaliteitsvolle en gemakkelijk leesbare documenten produceren.

Wachtrijen beheren

Een veel voorkomende klacht van klanten is de wachttijd bij de kassa. Enkele wijzigingen kunnen dit euvel snel oplossen. Bij een traiteur of broodjeszaak kan de wachttijd efficiënt beheerd worden door klanten een wachtnummer te geven met behulp van een draagbare labelprinter. Zet de labelprinter in om producten te labelen: de wachttijd aan de kassa wordt verkort en u krijgt tevreden klanten over de vloer.

Badges voor personeelsidentificatie

Bespaar tijd en geld door zelf personeels- en bezoekersbadges te maken. De labels voor de badges worden snel en gemakkelijk afgedrukt en zijn gelamineerd wat voor extra bescherming en een professionele uitstraling zorgt.

Klantgegevens vastleggen

Met een multifunctionele printer scannen en kopiëren gebruikers snel klant-ID’s en de identificatie wordt onmiddellijk in het bijzijn van de klant verwerkt. Documenten worden vertrouwelijk behandeld met beperkte toegang door geautoriseerde gebruikers. In een omgeving waar je alleen hoeft te scannen of waar je extra scanfunctionaliteit nodig hebt, zijn zelfstandige documentscanners met talrijke functies bijzonder geschikt. Ze zijn dus ideaal om klantgegevens vast te leggen.

Etikettering van levensmiddelen

Voedselallergenen moeten op etiketten weergegeven worden. Met behulp van labels kunnen ingrediënten duidelijk aangegeven worden. Meerkleurige labels zijn geschikt om allergenen te markeren en het is voor de consumenten gemakkelijk om precies te weten wat ze kopen en elk risico op ernstige allergische reacties te voorkomen.

Lees meer over alle oplossingen voor professionals in de distributie en retail.

1 Oxford Economics - Eurostat - BNP Paribas Real Estate - November 2018.
2 Eurostat 2016

Meer artikels over Printing

Gratis white paper "Technologie in de retailsector"

Technologie, duurzaamheid en beveiliging veranderen het retaillandschap. Hoe kunnen printing, scanning en labelling de detailhandel ondersteunen?

In deze whitepaper wordt uitgebreid onderzoek gecombineerd met de jarenlange expertise van Brother binnen de retailsector. Er wordt gekeken hoe KMO’s in de branche hun workflow kunnen transformeren om zowel groei te realiseren, als de concurrentie voor te blijven in een wereld waarin 'het nieuwe normaal' de standaard lijkt te worden.

Download de gratis white paper

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven