1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Kenniscentrum
 5. Labelling
 6. Jouw gids voor de integratie van labelprinters
A female warehouse worker wearing a high visibility vest sticking a barcode label to a shrink-wrapped pallet of brown cardboard boxes

Jouw gids voor de integratie van labelprinters

Zelfs de beste technologieën kunnen verloren gaan door slechte integratie in bestaande systemen en processen. We maken daarom de integratie zo eenvoudig mogelijk.

Deze gids geeft aan wat je moet weten over de integratie van labelprinters in het magazijn. Klik op een van de onderstaande links en je wordt doorverwezen naar het gedeelte dat voor jou het meest relevant is.

Wat is labelprinterintegratie?

 
A male warehouse worker wearing a high visibility vest using a desktop computer to print barcode labels on a Brother industrial label printer

Wanneer je kiest om te investeren in verbeterde labelprinttechnologie, is integratie het proces waarmee die technologie in je bedrijf wordt geïmplementeerd. Dit betekent:

 • Verbind nieuwe technologieën met de Wi-Fi en Bluetooth van je bedrijf
 • Integratie en verbetering van je workflow
 • Integratie met het magazijnbeheersysteem (WMS)
 • Synchronisatie en update van alle relevante software

De echte integratie komt tot stand als de nieuwe labelprinttechnologie in alle aspecten van je bedrijf geïntegreerd en volledig functioneel is.

Je weet natuurlijk ook dat het in een snel veranderende magazijn- en logistieke omgeving essentieel is om samen te werken met een partner, zodat je de technologie waarop je vertrouwde kunt verwijderen en een nieuwe versie probleemloos implementeren.

Dit is zowel noodzakelijk als belangrijk. De integratie van nieuwe technologieën biedt immers een fantastische kans om je huidige processen en workflows te herzien en nieuwe op je bedrijfsbehoeften afgestemde versies te implementeren.

Een goed doordacht implementatieproces dat werkt voor je bedrijf leidt tot interessante voordelen, zoals:

Illustration highlighting the four key benefits of label printer integration

Het belang van een integratiepartner

Je weet wat je bedrijf nodig heeft, maar een goede printpartner kan je de juiste oplossingen aanbevelen. Hij zal een grondige blik werpen op je huidige systemen en je adviseren over het type etiketteringsoplossing dat je bedrijf efficiënter maakt.

Een magazijn, dat onderhevig is aan een toenemende vraag, heeft ook processen nodig die de productiviteit én de efficiëntie bevorderen. Niet-geïntegreerde technologie kan dit belemmeren, terwijl goed geïntegreerde technologie bijdraagt aan spectaculaire verbeteringen.

Waarom? Omdat slecht geïntegreerde technologie moeilijk te navigeren zijn, knelpunten kan veroorzaken en waardevolle tijd kan afnemen. Goed geïntegreerde technologie moet echter in harmonie werken, waardoor er minder werk nodig is en werknemers zich kunnen concentreren op belangrijke taken.

Welke opties overwegen groeiende magazijnen voor het afdrukken van etiketten?

 

Thermisch transfer labelprinters bieden de duurzaamheid die nodig is voor veeleisende magazijn- en logistieke omgevingen. Worden je etiketten blootgesteld aan hitte, koude of de verblekende effecten van UV-licht? Ze blijven leesbaar genoeg zodat pakketten en pallets altijd op de juiste plaats terechtkomen.

Direct thermische labels zijn van hoge kwaliteit, kosteneffectief en geschikt voor kortetermijnetikettering omdat er geen lint nodig is om op te printen.

Compacte en lichtgewicht draagbare printers printen labels en bonnetjes waar en wanneer nodig. Ze ondersteunen de afdrukbehoeften van je magazijn door je medewerkers hun taken te laten uitvoeren waar dat nodig is. Ze verspillen geen tijd aan het terugkeren naar een centrale, statische printer. De mobiele labelprinters vergroten hiermee de flexibiliteit van de printpunten en dragen bij aan foutreductie.

Industriële labelprinters zijn gespecialiseerd voor grote volumes en gebouwd met het oog op integratie, snelheid en duurzaamheid. Deze printers bieden een hoge capaciteit en zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en productiviteit in veeleisende magazijnomgevingen

.
De met Bluetooth en Wi-Fi verbonden labelprinters vragen gewoon een tik op de laptop of een veeg op de smartphone om via een app labels te maken en te printen - waar je ook bent.

De kracht van “communicerende” technologie”

 
Male and female warehouse workers printing documents while sat at a desk

In een veelzijdig bedrijf waar tijd belangrijk is, speelt communicatie een belangrijke rol bij een soepel verloop van de activiteiten. Niet alleen communicatie tussen mensen, maar ook de communicatie van je technologie.

Technologie die 'communiceert' betekent dat de technologie processen op de achtergrond automatiseert, waardoor de behoefte aan handmatige gegevensinvoer en updates sterkt afneemt. Wanneer je gegevens op één machine invoert, doe je dat op alle machines. Of wanneer je gegevens in één formaat invoert, voer je ze ook op alle machines in. Met andere woorden, wanneer je gegevens invoert in het ene formaat, wordt de juiste informatie geproduceerd op een ander apparaat - dat is de kracht van echte integratie.

 

Technologie die 'communiceert' betekent dat je hardware en software in harmonie samenwerken.

 

Voorbeeld - Automatische identificatie voor logistiek en opslag werkt met verschillende technologieën, zoals radiofrequentie-identificatie, magneetstripkaarten/-lezers, barcodelabels en -lezers en optische geheugenkaarten. Verschillende soorten technologie leggen gegevens vast, delen en verwerken ze zonder menselijke tussenkomst.

Door dit soort automatisering vanaf het begin goed te regelen met echte integratie, besteden werknemers veel minder tijd aan het bijwerken van gegevens, het invoeren van gegevens in de labelprinters en het oplossen van problemen met slecht geformatteerde labeluitvoer.

Om apparatuur goed te integreren hebben bedrijven een ervaren en ondersteunende partner nodig om de overgang soepel te laten verlopen.


Het belang van een goede integratie van labelprinters

 
A warehouse worker lifting a brown cardboard box with a black and white caution label off a shelf

Ben je bang dat de integratie van nieuwe labelprinttechnologie stilstand zal veroorzaken of niet zal integreren met je huidige WMS? Je bent niet alleen. We stelden vast dat IT-managers het gemak van integratie consequent als een van hun topprioriteiten aangaven bij het kiezen van een nieuw apparaat.

Waarom is een goede integratie met verbeterde technologie zo gunstig voor magazijnen en logistieke bedrijven?

 

Denk eens aan alle tijd die je aan andere taken kunt besteden als je niet te maken had met de gevolgen van stilstand van apparatuur of onjuiste uitvoer van etiketten door een gebrek aan goede integratie. Inclusief productiviteitsverlies, late of verloren leveringen, frustratie bij medewerkers en ontevredenheid bij klanten.

Deze fouten hebben niet alleen invloed op de klantervaring, waardoor er nog meer werk ontstaat wanneer klanten een klacht in te dienen. Het kost ook de tijd om defecte apparatuur te repareren, opnieuw te labelen en fouten te herstellen.

Een statische printer, waarbij gebruikers heen en weer moeten lopen om labels te verzamelen, vertraagt de workflow van een bedrijf. Een geïntegreerde draadloze mobiele labelprinter versnelt je processen en levert synchroniciteitsvoordelen op, omdat je werknemers onderweg kunnen printen.

Werken met oude apparatuur is minder effectief. De juiste media (zoals labelrollen) kunnen bijvoorbeeld niet gebruikt worden, omdat modernere media mogelijk niet goed samenwerken met oude apparaten en, hard- en software niet met elkaar geïntegreerd zijn.

Goed geïntegreerde, up-to-date technologie is wel bestand tegen de eisen van je bedrijf en versnelt je workflow. Met de juiste kwaliteitsmedia kan ook de afdrukkwaliteit gedurende de levensduur van de labelprinter gegarandeerd worden.

Een goede partner voor het afdrukken van etiketten moet niet alleen een oplossing bieden die werkt voor je bedrijf; hij moet ook expert zijn in het beoordelen en optimaliseren van je huidige workflows en zorgen voor een naadloze integratie met je bestaande systemen.

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de uitdagingen van integratie, moet een goede partner en leverancier, zoals Brother, niet alleen de last van dit proces op zich nemen, maar ook voortdurende, deskundige ondersteuning bieden, zodat je in vertrouwen een weloverwogen keuze kunt maken.


Integratie voor groeiende magazijnen

 
A warehouse worker applying a barcode label to a white cardboard box which is on a roller conveyer

Natuurlijk heeft een magazijn vandaag niet meer dezelfde behoeften als vijf of tien jaar geleden. De technologie en de verwachtingen van de consument zijn ook veranderd.

Iedereen die bijvoorbeeld in warehousing en logistiek werkt, weet dat de verschuiving van consumentenvoorkeuren naar de online ruimte tot een toename van de pakketvolumes leidt. Ook de eisen voor levering op dezelfde dag en de volgende dag hebben dit effect versterkt. De vraag naar magazijnen is veel sneller gestegen dan ooit.

Als gevolg hiervan is de traditionele magazijnaanpak, waarbij een desktopprinter werd en medewerkers zich heen en weer moesten bewegen tussen verschillende locaties om orders te verwerken, zowel verouderd als onpraktisch.

Maar zelfs als magazijnmanagers weten dat hun huidige processen niet meer werken, betekent dat nog niet dat ze automatisch weten wat ze moeten doen om ze te vervangen.


De stappen bij het integreren van een labelprinter

 
Male and female warehouse workers wearing high visibility vests are looking at a clipboard, a forklift vehicle with a pallet of brown cardboard boxes is in the foreground

Hoewel er geen harde en snelle regels zijn over hoe lang het integratieproces zou moeten duren (hangt af van aspecten zoals conceptbewijs, drivers en commerciële sign-off), worden nieuwe labelprinters meestal in een uur geïntegreerd. Meer gecompliceerde integraties kunnen tot vier weken in beslag nemen.

Omdat dit proces voor elk bedrijf uniek is, kan je leverancier je een nauwkeurigere prognose geven. Na het leggen van contact zal je leverancier je vragen wat je wilt en nodig hebt voor je nieuwe systeem, om nauwkeurig te beoordelen hoe hij je het beste kan helpen.

Voorbeeld:

A multicoloured tiled illustration highlighting the steps to label printer integration

De meeste leveranciers coördineren dit proces tijdens een voorbereidend bezoek, waarna ze een systeem zullen voorstellen dat je labelingproces optimaliseert en je tijd en geld bespaart. In het volgende hoofdstuk lees je meer over hoe het integratieproces van Brother ervoor zorgt dat je een printoplossing krijgt die je magazijn optimaliseert.


Integratieproces van Brother

 
Male and female warehouse workers wearing high visibility vests carrying out stock checks

Brother voert een gratis audit uit van je bedrijf voordat het implementatieproces begint. Zo bieden we je de optimale oplossing voor de behoeften van je bedrijf:

 • hoe je huidige operatie eruit ziet
 • wat je eisen voor de toekomst zijn
 • je labelspecificaties
 • wat onze aanbevelingen zijn voor je nieuwe oplossing
 • hoe je nieuwe oplossing zal werken binnen je huidige systeem.

Tijdens het integratieproces bieden we initiële en doorlopende ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw oplossing naar behoren werkt en om mogelijke problemen te beperken:

 • een 'proof-of-concept'-bijeenkomst om een printer naar je locatie te brengen en aan te sluiten
 • een testprinter om te controleren of alles naar behoren werkt
 • ondersteuning op locatie bij het oplossen van problemen
 • één aanspreekpunt
 • configuratie van de instellingen van je nieuwe apparaat(aten)
 • voortdurende ondersteuning door ons contactcentrum met een lokaal ondersteuningsteam

Wanneer je nieuwe printers zijn ingesteld, blijven we software- en firmwareverbeteringen identificeren via ons wereldwijde supportteam, waarbij we updates in realtime pushen zodat je systeem altijd optimaal werkt.

 • continuïteit van persoonlijke ondersteuning
 • toegang tot speciale ondersteuning voor ontwikkelaars
 • toonaangevende garantie van drie jaar
 • voortdurende productontwikkeling

De "At your side" ondersteuning van Brother betekent dat we er niet alleen zijn om jou voor of tijdens je integratietraject te ondersteunen, maar ook nadien. Als er zich problemen voordoen, staan we klaar om je zo snel mogelijk te helpen.

Ook tijdens de implementatie van je oplossing verzamelen en delen we onze kennis met ons contactcentrum in het Verenigd Koninkrijk. Als je in de toekomst problemen ondervindt, is elk detail van je installatie toegankelijk voor ons team, zodat je altijd de meest persoonlijke hulp ontvangt.

Zo kunnen we de opgedane kennis optimaal benutten om relevante software-updates te voorzien en onze oplossingen te blijven verbeteren, zodat ze in de toekomst optimaal in je workflow passen.

Brother raadt je aan een geïntegreerde softwareoplossing voor labelontwerp te gebruiken die communiceert met je ERP- of WMS-systeem, zodat je etiketten alle vereiste relevante informatie bevatten.

Door labelontwerpsoftware, zoals BarTender, Nicelabel of Teklynx, te integreren met WMS-systemenn zoals Korber, SAP en Blue Yonder, moet je minder informatie handmatig invoeren met minder fouten en meer tijdbesparing door het opnieuw uitvoeren van taken. Met SOTI-integratie beheer je een vloot labelprinters eenvoudig op afstand.

Als goedgekeurde partner voor alle belangrijke labelbeheersoftware (en een steeds groeiend aantal onafhankelijke softwareleveranciers) doet Brother er alles aan om ervoor te zorgen dat de printers kunnen communiceren met de software en systemen waaraan je bedrijf de voorkeur geeft.

Met labelbeheersoftware geniet je van:

 • Snelle en eenvoudige installatie: eenvoudige integratie en printcontinuïteit binnen je ERP-omgeving als je al een Brother-product gebruikt of van plan bent over te stappen.
 • Toonaangevende oplossingen en ondersteuning: co-innovatie zorgt voor de beste combinatie van printerfuncties en software, in combinatie met de "At your side" ondersteuning van Brother.
 • Naadloze werking: maak barcodelabels voor een breed scala aan toepassingen met geautomatiseerde processen, voor een soepele bedrijfsvoering.

Etiketten zijn ons domein - jij hoeft niets te doen.

 
A male warehouse worker wearing a high visibility vest placing brown cardboard boxes on shelves with a Brother industrial label printer in the foreground

We weten hoe moeilijk het kan zijn om nieuwe technologieën in een bedrijf te introduceren. We werken daarom samen met onze partners en resellers om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent met onze diensten en producten.

De reden dat we zoveel aandacht besteden aan de eerste fasen van de integratie is om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van je huidige configuratie. Hierdoor zorgen we niet alleen voor een naadloze implementatie, maar doen we ook aanbevelingen voor je afdrukproces, waardoor je tijd en geld bespaart.

Ongeacht de grootte van je bedrijf of je printbehoeften, onze kwaliteit van ondersteuning verandert niet. We zijn trots op onze aandacht voor details, wat betekent dat je je activiteiten kunt voortzetten; wij zorgen voor al je etiketteringsbehoeften.

Etiketten zijn ons domein - jij hoeft niets te doen.


Dark blue comments icon on a white background

Contacteer een expert

Contacteer ons als je met een van onze experts wilt praten en je je integratietraject wilt starten hier.

Meer artikels over Labelling

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven