1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. 3 tips om de beste toner voor je printer te kopen
your-three-point-checklist-for-buying-the-best-printer-toner

3 tips om de beste toner voor je printer te kopen

Om slim te kopen dien je verder te kijken dan alleen de prijs en de opbrengst.

Om bedrijven te helpen voorkomen dat ze in de valstrik lopen van de ‘zogezegde’ voordelige compatibele toners, hebben we drie essentiële pijlers m.b.t. afdrukwaarde geïdentificeerd om hun aankoopinspanningen te helpen focussen.

De drie controlepunten

  • Kwaliteit - Je kan in geen geval vlekkerige, vervaagde of onleesbare documenten delen. Zonder de knowhow van de fabrikant en toestellen, daalt de afdrukkwaliteit van compatibele toners gestaag tijdens de gehele printcyclus, waardoor een vroege vervanging van de tonercartridge noodzakelijk is. Ook kan verminderde kwaliteit vanaf de eerste pagina zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaan zeer snel klachten rond lagere opbrengst en eventuele extra kosten. Kwaliteitsvolle afdrukken zijn essentieel van de eerste tot de laatste pagina.
  • Betrouwbaarheid - Niet-originele tonercartridges kunnen vergelijkbare prestaties beloven, maar verbergen vaak lagere betrouwbaarheid. Veelvoorkomende problemen zijn: het niet compatibel zijn, tonerlekkage en onderhoudsproblemen, zoals papierstoringen en beschadigde onderdelen die downtime veroorzaken. Vermijd de tijd die je besteedt aan het oplossen van afdrukproblemen door te kiezen voor originele toners van de fabrikant, want deze zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor je specifieke printer.
  • Opbrengst - Naast de aankoopprijs vormt het rendement van de toner (aantal afgedrukte pagina's) een essentiële overweging voor bedrijven en als deze elementen afzonderlijk worden bekeken, kan opbrengst misleidend zijn. Het werkelijke afdrukwaarde kan alleen worden bepaald door rekening te houden met de kwaliteit en uptime (beschikbaarheid van de printer). Als een afnemende kwaliteit en leesbaarheid je ertoe aanzetten om de cartridge eerder te vervangen dan voorzien, wordt het normale paginarendement niet bereikt. En, als het product een compatibiliteitsprobleem heeft, lekt of een storing veroorzaakt, ben je niet meer bezig met rendementscijfers, maar met het haastig herstellen van je printer.

Als een van de bovenstaande pijlers leidt tot lage of onvoldoende afdrukkwaliteit, wordt de levensduur van je tonercartridge beïnvloed. Uiteindelijk resulteert dit voor bedrijven in downtime, extra onderhoudskosten en hogere kosten per pagina.

Kies niet voor de laagste prijs, maar voor echte waarde

Om er zeker van te zijn dat het tonermodel dat je gebruikt de beloofde afdrukvolumes garandeert, van de eerste tot de laatste pagina kwaliteitsafdrukken levert en onderhoudsproblemen minimaliseert, raadt Brother je aan te kiezen voor ‘originele’ verbruiksartikelen.

Tijdens een reeks intensieve testen, uitgevoerd door Keypoint Intelligence - Buyers Lab, werden 10 alternatieve toners naast de originele toner in de Brother HL-L6300DW printer geplaatst.

Waar alle andere merken ten minste één fout hebben ervaren die heeft geleid tot vroege tonervervanging of onverwacht onderhoud*, produceerde de originele toner van Brother zowel de hoogste totale uitvoer als de hoogste gemiddelde uitvoer* en stond hij bovenaan bij elke testwaarde.

Bij de vergelijking van de gemiddelde opbrengst met alle compatibele merken, produceerde de Brother-toner 57% meer output*, wat de verborgen kosten en het kwaliteitscompromis aantoont bij het kiezen van niet-originele verbruiksartikelen.

Brother ontwerpt toners om betrouwbaar en optimaal samen te werken met specifieke printers, zodat de volledige opbrengst en ideale afdrukkwaliteit van de eerste tot de laatste pagina gegarandeerd wordt.

Download het volledige rapport voor meer informatie over de Keypoint Intelligence - Buyers Lab testresultaten.

* Alle verwijzingen uit het Custom Test-rapport van maart 2005 van Keypoint Intelligence / Buyers Lab met als titel 'Originele Brother-tonercartridges voor Brother HL-L6300DW versus tien merken van derden'. Het rapport is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven