1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Blog
 5. Efficiëntie
 6. Maak een einde aan je printerfobie en word printerfluisteraar in 10 stappen
Word een printerfluisteraar

Maak een einde aan je printerfobie en word printerfluisteraar in 10 stappen

Nu we "printerfobie" toegelicht hebben, willen we werknemers helpen hun printverlamming te overwinnen.

Hier zijn onze tips om "printerfoben" (angst voor kantoorapparatuur met inkt of toner) te transformeren naar rustige en ervaren printfluisteraars.

 

Top 10 tips om je printerfobie te overwinnen

 

 1. Zet je angsten opzij... en ga ervoor!
  Met een positieve houding overwin je bijna elke situatie. Dus, ben je het beu om steeds om hulp te bellen als je een afdruktaak moet voltooien, doe dan mee aan onze missie "printerangsten overwinnen". Brother Request Help (hulp op afstand) biedt een interactief online vangnet, op kantoor en thuis. Je ontvangt op elke moment ondersteuning en gemoedsrust.

 2. Sluit snel je printer aan op je computer!
  Je computer en printer koppelen hoeft geen moeizame klus te zijn. Brother-printers zijn ontworpen om in slechts enkele eenvoudige stappen verbinding te maken met je computer of mobiel toestel. Ga gewoon naar onze support-pagina, voer je printermodelnummer in en volg de stappen om snel aan de slag te gaan.

 3. Vervang zelf de inkt- of tonercartridges
  Een essentiële stap om #printerfobie te verslaan en #printerfluisteraar te worden, is grip krijgen op het vervangen van inkt of toner, zeker als je thuis werkt. Oefening baart kunst! Je zal vertrouwen krijgen en de kalmte bewaren in geval van nood. De meeste recente multifunctionele printers van Brother hebben groene hendels die het vervangen van de toner eenvoudig maken, zelfs voor de angstigste printergebruikers.

 4. Weet waar de reservecartridges worden bewaard
  Werknemers die twijfelen over het gebruik van de printer, kunnen worden afgeschrikt door totaal niet-gerelateerde frustraties, zoals niet weten waar het reservepapier of de toner of inkt liggen wanneer ze op kantoor zijn. Voorkom dit door de tijd te nemen om uit te zoeken waar deze essentiële items worden bewaard, of zorg ervoor dat je altijd wat voorraad in huis heeft.

 5. Vraag een demonstratie en snelkoppelingen naar apparaatinstructies
  Vraag je IT-manager op kantoor (of printerfluisteraar) om je een korte tutorial te geven over het gebruik van je printer, zowel face-to-face als virtueel. Dit geeft je een gedetailleerd beeld van de functies van het apparaat en wat je moet controleren als er een probleem is. Als je thuis werkt, download je gewoon de gebruikershandleiding van de printer en hou deze bij de hand.

 6. Verken de printerinterface
  Sommige moderne printapparaten hebben intuïtieve interfaces en touchscreens die een kijk geven op hun functionaliteit en een manier om problemen op te lossen. Door de printer via het bedieningspaneel te verkennen en door de functies ervan te leren navigeren, kun je veel toekomstige vragen voorkomen en paniek verminderen.

 7. Maak jezelf vertrouwd met de papierladen
  Printerfoben begrijpen ze niet: "Waarom zijn er zoveel? Waarvoor dienen de bewegende plastic schuiven? Argh, ik heb net de verkeerde gevuld." Bespaar tijd bij het bijvullen van papier in geval van nood en weet welke laden voor welk formaat en type papier worden gebruikt.

 8. Activeer de snelkoppelingen naar de basisafdrukopties
  Afdrukinstellingen zoals marges, afdrukstand, zwart-wit of kleur, enkelzijdig of dubbelzijdig worden allemaal vanaf de computer bestuurd wanneer je een document verzendt om af te drukken. Ontdek de basisafdrukopties en bespaar tijd. Ze zijn toegankelijk met de sneltoetsen Ctrl+P voor pc- en Command-P voor Mac-gebruikers.

 9. Oefen met scannen
  In principe is scannen niet moeilijk – je moet gewoon beslissen waar en hoe je het digitale bestand naar je toe wil sturen. De verscheidenheid aan opties kan deze stap een beetje ontmoedigen, dus het eerste dat je moet doen, is je voorkeur kiezen. Ontvang je het digitale bestand nu liever per e-mail of zet je het liever rechtstreeks op een USB? Speel met de optiemogelijkheden en doe wat goed voor je is.

 10. Papierstoringen zijn geen nachtmerrie
  Panikeer niet als je printer vastloopt. Meestal geeft je display je een indicatie van waar de storing zou kunnen zijn. Volg gewoon de stappen op het scherm of controleer je printer zorgvuldig om vastgelopen papier te verwijderen. Als de storing is opgelost, druk je op doorgaan en ga verder met je dag.

 

Nadat je geëxperimenteerd hebt, je vaardigheden verbeterd en je angsten de kop ingedrukt, waarom zou je anderen dan niet aanmoedigen om inspiratie te putten uit je successen?

Getransformeerde printerfoben zijn de meest luidruchtige en gepassioneerde printfluisteraars, dus help ons in onze missie om de printvaardigheden van iedereen te verbeteren. Deel je successen door ons te vertellen hoe je je #Printerfobie heeft overwonnen om een #PrinterFluisteraar te worden.

Als je je nog steeds niet op je gemak voelt en hulp nodig hebt, ga dan naar onze support-pagina waar je een reeks praktische handleidingen voor je specifieke printer kunt vinden.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven