1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. Printerfobie: bang voor je printer thuis of op kantoor?
Een werknemer is bang van het printerspook

Printerfobie: bang voor je printer thuis of op kantoor?

Er bestaan vele soorten angsten. Sommige zijn algemeen bekend en herkenbaar, zoals de angst voor spinnen... Maar er is een zeldzamere en minder bekende fobie die volgens Brother de productiviteit van werknemers belemmerd: printerfobie of de angst voor printers.

Onrust rond kantoorapparatuur die op inkt of toner werkt of printerfobie bestaat, geloof het of niet, écht, en veel van de huidige werknemers die hun thuisprinter afstoffen of terugkeren naar het kantoor, zullen opnieuw aarzelen om de printer te gebruiken en hulp vragen bij een probleem. We hebben daarom besloten om mensen met een printerfobie te helpen hun angsten te overwinnen.

 

Printerfobie: hoe herken je het probleem en hoe herken je het bij anderen?

Printerfobie wordt beschouwd als een vorm van "syskevifobie" - de angst voor elektronische apparaten. Wanneer een printerfoob in de buurt van een printer komt, verandert rust in angst. Kleine, gemakkelijk op te lossen afdruk- of scanproblemen veroorzaken rusteloosheid, gemompel en in sommige gevallen zwaaiende armen.

Als je je herkent, kunnen we je geruststellen: je bent niet de enige! We vermoeden zelfs dat je deel uitmaakt van een grote groep ‘patiënten’. Maar met een beetje steun zijn we er vast van overtuigd dat we deze irrationele angst voor eens en voor altijd kunnen doen verdwijnen.

 

Bijgelovige intuïties versus intuïtieve ergonomie

Hoewel printers in de loop der jaren gebruiksvriendelijker zijn geworden, zullen vele gebruikers het naadloze, intuïtieve gebruiksgemak, die de nieuwste Brother-apparaten bieden, nog niet kennen en nog steeds kampen met de vrees dat een printer ingewikkeld is en waarschijnlijk niet werkt zoals gewenst.

Maar printen hoeft geen enge ervaring te zijn. De print- en scantechnologie van Brother is zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld voor een onberispelijke werking op kantoor of thuis. Onze apparaten bieden een uitstekende operationele beschikbaarheid met minimale input, dus je hoeft niet bang te zijn.

Om het gebruik meer in lijn te brengen met de nieuwe manier van werken, kunnen documenten zelfs worden verzonden om af te drukken met apps zoals de Print&Scan app van Brother. Dit maakt printen veilig en veel gemakkelijker, zelfs voor de grootste printerfoben.

 

De printerfluisteraar: niet meer afhankelijk zijn!

De technische angst van printerfoben kan nog toenemen door een te grote afhankelijkheid van de printerfluisteraar op het kantoor - de persoon (en er is er een in elk kantoor) die rustig de print- en scanproblemen van zenuwachtige collega's oplost.

Nu velen van ons thuis werken, is deze angst waarschijnlijk nog groter geworden en zullen de telefoontjes naar IT-teams en printerfluisteraars waarschijnlijk explosief zijn gestegen. Maar we stellen je graag gerust met een eenvoudige oplossing voor al je printzorgen..

 

Maak je geen zorgen, hulp is nabij...

Zoals alle angsten, kan printerfobie worden genezen. Om printerfoben te helpen hun wantrouwen te overwinnen en printerfluisteraars overal een broodnodige pauze te gunnen, heeft Brother zijn experts bijeengeroepen. In deel twee van deze blogserie delen we tips, advies en praktische begeleiding die zelfs de meest technisch onvolmaakte printerfoben onder jullie bekwaam genoeg zullen maken om een printerfluisteraar te worden en een expert in printen, waar je ook bent.

We zouden het leuk vinden als je je mening deelt en deelneemt aan het gesprek. Gebruik gewoon de hashtags #Printerphobia en #PrintWhisperer.

Als je je nog steeds niet op je gemak voelt en hulp nodig heeft, ga dan naar onze supportpagina waar je een reeks handige handleidingen over je printer zal vinden.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven