1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Platinum certificaat van RBA voor productievestiging van Brother in China

Eerste RBA Platinum certificering voor productievestiging in China

 

Brother Industries, Ltd. (President: Ichiro Sasaki) kondigde vandaag aan dat zijn productiefaciliteit BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD, na een audit door de Responsible Business Alliance (RBA), een wereldwijde organisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) promoot, de Platinum certificering (hoogste classificatie) heeft ontvangen. Dit is de tweede vestiging van de Brother groep met een RBA certificering en de eerste met een Platinum certificering.

BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD. is een productiefaciliteit in Shenzhen City, provincie Guangdong in China die printers en multifunctionele printers produceert. Het bedrijf ontving de hoogste score van 200 punten voor de categorieën arbeid, veiligheid, milieu, ethiek, beheer van de toeleveringsketen en passend beheer van deze beheersystemen van een externe organisatie die gecertificeerd is door de RBA. Het is de eerste productievestiging van de Brother groep die de platina certificering behaalt.

De RBA is een wereldwijde organisatie waarvan de aangesloten bedrijven zich inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) via duurzame toeleveringsketens. In de gedragscode zijn normen vastgelegd die ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden veilig zijn, dat werknemers met respect en waardigheid worden behandeld en dat de bedrijfsactiviteiten op milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde wijze worden uitgevoerd. De organisatie vraagt haar leden om via hun managementsystemen te streven naar naleving van de respectieve normen.

De RBA-audit is een systeem waarbij een externe auditorganisatie beoordeelt of humaan en gezond management correct wordt geïmplementeerd in overeenstemming met de gedragscode. Evaluaties worden uitgevoerd tijdens een audit ter plaatse door een derde partij. Afhankelijk van de score wordt een Silver (160 punten of meer), Gold (180 punten of meer) of Platinum (200 punten) certificering toegekend.

De Brother groep heeft zich tot doel gesteld om tegen het boekjaar 2024 het RBA Gold certificaat te behalen voor drie van zijn andere productievestigingen. Dit bevestigt de "At your side 2030” belofte van de Brother groep om “te blijven bijdragen aan de maatschappij en de aarde te helpen beschermen”. Met deze Platinum certificering en de Gold certificering die BROTHER INDUSTRIES (VIETNAM) vorig jaar ontving, bevestigt de Brother groep haar visie om een “verantwoorde waardeketen” te zijn.

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printersscanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Eerste Platinum-certificering van RBA voor productievestiging van de Brother groep voor (all-in-one) printers in China