A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Hoe printercartridges recycleren

Wanneer de inkt of toner van een printercartridge opraakt, gooien veel mensen deze gewoon weg zonder zich te realiseren dat de bruikbare onderdelen van de printercartridges gerecycleerd kunnen worden.

Waarom mag ik mijn inktcartridges niet weggooien?

Elk jaar worden miljoenen inkt- en tonercartridges weggegooid en niet gerecycleerd. Wereldwijd gaan meer dan 350 miljoen printercartridges naar de stortplaats. Ze bevatten stuk voor stuk plastic dat er tot 1.000 jaar over doet om af te breken. Deze weggegooide cartridges vullen de stortplaatsen en voegen vervuilende en giftige stoffen toe aan het milieu.

Wat doe ik met mijn lege printercartridges?

Printerfabrikanten geven je nu de mogelijkheid om lege inkt- en tonercartridges op te sturen voor recyclage. In plaats van ze in de vuilniszak te gooien en bij te dragen aan de afvalcrisis, zou je lege printercartridges moeten kunnen inpakken en terugsturen naar de fabrikant, die ze vervolgens voor je recycleert.

Bijna alle originele inkt- en tonercartridges kunnen tot maar liefst 97% gerecycleerd worden; er is dus geen reden om ze niet te recyclen. Dit beperkt niet alleen de hoeveelheid afval aanzienlijk, maar verlaagt ook de kosten, zowel financieel als milieutechnisch, van de productie van nieuwe inkt- en tonercartridges. Ze blijven daardoor ook betaalbaar.

Wat gebeurt er met inktcartridges als ze worden gerecycleerd?

Brother staat ‘ at your side ‘ als het gaat om het beperken van je impact op het milieu door recyclage. We nemen onze inzet voor het milieu ernstig en zijn er dus om je te helpen je inkt- en tonercartridges gemakkelijk te recycleren.

Wanneer je cartridges naar ons terugstuurt, gaat er absoluut niets naar de stortplaats. We zorgen ervoor dat je gebruikte cartridges geherfabriceerd of gerecycleerd worden met zo min mogelijk impact op de planeet.

Kom hier meer te weten over ons toonaangevende recyclageproces.

Hoe stuurt je je lege Brother inkt- en tonercartridges terug

Als je originele inkt- en tonercartridges van Brother leeg zijn, hoef je alleen maar vier eenvoudige stappen te volgen.

  • Ga naar onze website en zoek het inkt- of tonerrecyclageformulier. Vul je thuis- of kantoorgegevens in en bevestig je aanvraag.
  • Brother stuurt je een vooraf gelabelde envelop of doos, afhankelijk van het aantal gebruikte inkt- of tonercartridges dat je ons wilt toesturen. Of, als je slechts een handvol tonercartridges wilt retourneren, druk je gewoon een gratis postlabel af vanaf onze website. Je plakt het label op de doos waarin de cartridges zijn aangekomen.
  • Vul de envelop of de doos met je gebruikte originele Brother inkt- of tonercartridges en sluit deze zorgvuldig af zodat ze goed verpakt blijven.
  • Ga naar je plaatselijk postkantoor en stuur je gebruikte Brother inkt- of tonercartridges gratis naar ons op. Of, als je meer dan 12 tonercartridges per keer terugstuurt, laat het ons gewoon weten als je recyclagedoos vol is. Dan komen we de doos bij je ophalen.

Zo eenvoudig is het om je originele Brother inkt- en tonercartridges te recycleren als je er klaar mee bent. Dus als je je steentje wilt bijdragen aan het milieu, laat ons dan weten wanneer je inkt- en tonercartridges leeg zijn en we sturen je wat je nodig heeft om ze te recycleren.

Procedure gratis toner recyclage Brother

Meer artikels over Algemeen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven