1. Home Brother
  2. Recyclage
  3. Inktpatronen recycleren

Hoe je lege Brother inktcartridges recycleren?

inkjet-envelope

Tot 4 inktpatronen

Retourneer je inktcartridges gratis met de post

  1. Vul het formulier in om een recyclage-envelop aan te vragen.
  2. Plaats je inktpatronen in de envelop en sluit deze zorgvuldig af.
  3. Post de envelop of geef hem af bij je plaatselijke postkantoor.

Vraag een envelop aan
inkjet-box

Tot 20 inktpatronen

Retourneer je inktcartridges gratis met de post

  1. Vul het formulier in om een recyclagedoos aan te vragen.
  2. Plaats je inktpatronen in de doos en sluit deze zorgvuldig af.
  3. Geef de doos af bij je plaatselijke postkantoor.

Vraag een doos aan

FAQ - Vaak gestelde vragen

Brother werkt aan een circulaire economie. Door je lege inkt-, toner- en labelcartridges terug te sturen naar Brother kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen producten en ze opnieuw fabriceren of recycleren. Kostbare grondstoffen belanden dan niet op de stortplaats.

Gebruik gewoon een van onze recyclagediensten om je inktcartridges terug te sturen naar Brother. We hebben 2 opties, afhankelijk van het aantal cartridges:

  1. Als je maximaal 4 cartridges hebt, vraag dan een gratis retourenvelop aan via ons online formulier. Stop de volle envelop in een postbus of geef hem af bij het postkantoor.
  2. Bestel een gratis recyclagedoos die geschikt is voor ongeveer 20 cartridges en geef deze volledig gevuld af bij het postkantoor.

Onze website biedt slechts één envelop per aanvraag, om te vermijden dat er overtollig plastic op de stortplaats belandt. In je recyclage-envelop passen ongeveer 5 inktcartridges. In afwachting kan je een e-mail sturen naar om meerdere enveloppen aan te vragen. Via onze website kan je ook een bulkdoos bestellen om meerdere cartridges terug te sturen.

Klanten in heel Europa recycleren hun lege cartridges bij Brother. We maken gebruik van een gecentraliseerd systeem in Nederland en een pan-Europees postnetwerk. Alle cartridges komen in één zending aan en niet in afzonderlijke pakketten, wat de transportemissies aanzienlijk vermindert.

Ja, het is niet nodig om je retourenveloppen naar een postkantoor te brengen. Je kunt de envelop gewoon in de postbus plaatsen.