1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Het Kantoor van Morgen
  6. 10 look&feel-elementen van het kantoor van morgen
10-look-and-feel-factors

10 look&feel-elementen van het kantoor van morgen

Het zijn niet alleen de mensen en technologie die veranderen op de werkplek. Het hele concept van werk wordt opnieuw bedacht, waardoor ontwerp en uitvoering onder de aandacht worden gebracht.

De grootste impact zal worden gevoeld wanneer visionaire bedrijven en ontwerpers van kantoorruimtes de beste technische, ecologische, welzijns-, levensstijl- en ontwerpprestatie-aspecten verenigen in een nieuw soort superwerkplek die aan al onze behoeften voldoet.

We delen 10 essentiële kenmerken van hoe toekomstige werkplekken er zullen uitzien en aanvoelen.

Leef-, werk- en ontspanningsbestemmingen

Of het nu in het stadscentrum of in de buitenwijken is, de werkplekken van de toekomst zijn gemeenschappelijke centra met een overvloed aan ontspanningsopties en praktische voorzieningen.

Open ruimte evolueert naar open werk

De moderne configuratie verandert het hele gevoel van de werkplek dankzij het creëren van ruimtes om te denken, te focussen, te creëren en samen te werken. Breakout-ruimtes, samenwerkingsruimtes, stille hoekjes, mentor-pods, digitale blackout-zones, cafés en ontspanningsruimtes, zoals dakterrassen, zullen vaker voorkomen.

Waarneming

Draagbare technologie wordt gekoppeld aan sensoren om de feel-factor van de toekomstige werkplek letterlijk te regelen. Variabelen, zoals temperatuur, zuurstofvoorziening, luchtvochtigheid en de gewenste IT-instellingen van het individu, zullen volledig aanpasbaar zijn en de hele ervaring ondersteunen.

Modulair en aanpasbaar

Open ruimten en het aanpassingsvermogen van de werkplekken blijven een primaire vereiste. Hier bieden opties, zoals intrekbare wanden, schuifschermen, modulaire meubels en bureaus, aan organisaties de mogelijkheid om ruimtes aan te passen en er een nieuwe bestemming aan te geven volgens de uit te voeren taken.

Productief meubilair

De prestaties van het personeel kunnen worden verbeterd door te kiezen voor praktisch geavanceerd en wetenschappelijk geoptimaliseerd meubilair. Terwijl slaapcabines en sta-bureaus de namiddagdips wegwerken, stellen individuele geluiddichte cabines mensen in staat om privégesprekken aan te nemen of in alle rust te dicteren.

Collaboratieve technologie

Tegen het einde van de jaren 2020 maken VR, AR en 3D-hologrammen het mogelijk om over de continenten heen boeiende conferenties of productdemo’s te organiseren in uiteenlopende omgevingen, zoals op stranden en in de kosmische ruimte.

Bewegingsbediening

Dankzij touchscreen-technologie en innovaties uit de game-industrie, zoals bewegingsbediening, kunnen we alles aanpassen, van grote en meerdere schermen tot verlichting, en dit door onze handen te bewegen.

Evenwicht herstellen

Planten, natuur, water, kleur en natuurlijk licht zullen in toenemende mate tot de kantoormix behoren en het niveau van creativiteit en productiviteit verhogen. We zouden zelfs Virtual Reality kunnen gebruiken om ons tijdens pauzes naar het strand te begeven.

High-tech stimuli

Er wordt verwacht dat wetenschappelijk ontwikkelde, natuurlijk geïnspireerde stimuli, zoals circadiane verlichting (volgens biologische ritme van de dag) en sensorische deprivatietanks voor neurostimulatie, meer en meer aanwezig zullen zijn op de werkplek.

Entertainment

Toekomstige kantoorgebouwen zullen worden uitgerust met fitnessfaciliteiten, pooltafels, bar- en bordspellen die de werknemers helpen zich los te koppelen van alle technologie, met als tegengif goed ouderwets plezier. Zelfs als dergelijke voordelen zelden buiten pauzetijden worden gebruikt, verbeteren ze de betrokkenheid van werknemers en helpen ze werkplekken om te zetten in sociale, gemeenschappelijke hubs die op hun beurt het enthousiasme bevorderen.

Meer artikels over Het Kantoor van Morgen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven