1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Beveiliging
  6. Halloween - Bescherm uw netwerk tegen spoken, geesten en printbeveiligingsstoringen!
7-halloween-print-security-tips

Halloween - Bescherm uw netwerk tegen spoken, geesten en printbeveiligingsstoringen!

Halloween is een uitstekend moment om printbeveiligingsprocessen te herzien en manieren te identificeren om uw netwerk tegen hacks te versterken.

Vermijd ongewenste verschijningen in uw netwerk met deze 7 door Brother aangeboden beveiligingstips voor afdrukken via het netwerk.

7 stappen om uw netwerk te beschermen

1. Wi-Fi wachtwoordbeveiliging

Wanneer een printer op een onbeveiligd netwerk is aangesloten, staat de deur open voor ongewenste bezoekers. Het goede nieuws is dat u geen complex drankje hoeft te brouwen - zorg er gewoon voor dat uw wifi met een wachtwoord beveiligd is.

2. Update uw firmware regelmatig

Kwetsbaarheden in afdrukbeveiliging verminderen aanzienlijk door insecten en spinnenwebben weg te halen. Configureer uw apparaat voor automatische updates en vernieuw de firmware regelmatig zodat de nieuwste beveiliging en functies beschikbaar zijn.

3. Stel een sterk beheerderswachtwoord in

Printers hebben meestal een beheerwebinterface waarmee de printer geconfigureerd en gecontroleerd wordt. Indien nodig stelt u een nieuw en sterk wachtwoord in bij de eerste configuratie. Als het niet nodig is, schakel dan de mogelijkheid uit om enge personages buiten te houden.

4. Netwerk firewall bescherming

Beperk de toegang tot uw systemen met een netwerkfirewall. Dit is een apparaat of een deel van een software dat uw netwerk beschermt door mogelijk griezelig verkeer te controleren en te blokkeren.

5. Schakel het toestel over naar een intern IP-adres

Sommige printers hebben standaard een extern IP-adres. Als u overschakelt naar een intern IP-adres, verhoogt u onmiddellijk uw bescherming tegen publieke netwerkgeesten. Maak deze bescherming tegen griezelige beestje nog efficiënter door de toegang tot lokale netwerken (LAN's) of subnetwerken te beperken; printers zijn op deze manier niet bereikbaar via internet.

6. Individuele netwerkaccountbeveiliging

Wanneer een printer toegang tot een netwerkbron vereist, moet u ervoor zorgen dat een speciaal, individueel netwerkaccount is ingesteld. Verleen dit account alleen voldoende rechten om de vereiste functies te kunnen uitvoeren.

7. Schakel alles wat niet essentieel is uit

Afdrukapparaten worden geleverd met een overvloed aan functies die zijn ontworpen om de functionaliteit te verbeteren, maar ze zijn niet allemaal relevant voor uw behoeften. De verdediging tegen spoken en boze geesten kan worden versterkt door niet-essentiële services, interfaces, functies en fysieke poorten uit te schakelen.

Ontdek Secure Print+ voor meer informatie over afdrukbeveiliging.

Meer artikels over Brother Blog | Tips om uw bedrijfsgegevens te beveiligen

Dit vindt u wellicht ook leuk...

Terug naar boven