1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. Wat drijft de vraag naar industriële printers? Groei, trends en prognoses.
Een mannelijke fabrieksarbeider bedient een hoogwerker in een pakhuis in dit vervoer en logistiekbeeld

Wat drijft de vraag naar industriële printers? Groei, trends en prognoses.

De volumes van barcode-etikettering zijn de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, vooral omdat de markt de afhankelijkheid van en voorkeur voor e-commerce bij de consument ziet toenemen. Bovendien blijft de serialisatie in de farmaceutische industrie, de automobielsector en de levensmiddelen- en drankenindustrie stijgen.

Geserialiseerde producten bevorderen de continuïteit van de toeleveringsketen en vergroten de algemene zichtbaarheid, omdat ze aan de hand van toegewezen serienummers kunnen worden getraceerd. Tegelijkertijd zijn de e-commercevolumes groter dan ooit tevoren.

Consumenten verwachten tegenwoordig altijd de perfecte bestelling en de snelste levering. Bedrijven in de industriële toeleveringsketen staan daarom onder enorme druk om de nauwkeurigheid en leesbaarheid van de etiketten te waarborgen en tegelijkertijd de toenemende etiketteringsvolumes efficiënt te beheren. Strategische investeringen in technologie zullen van essentieel belang zijn voor het verbeteren van de efficiëntie van de bedrijfsworkflow en de afhandeling van de bestellingen.

De behoefte aan unieke en nauwkeurige productidentificatie met behulp van serialisatie, is groter dan ooit door de toegenomen verzend- en ontvangstvolumes. Investeringen in betrouwbare industriële labelprinters voor grote afdrukvolumes zijn om die reden gestegen.

VDC Research, een toonaangevende expert op het gebied van de technologieën voor auto-identificatie en data caputure (AIDC), schatte onlangs dat leveranciers van industriel labelprintapparatuur in 2020 meer dan € 670 miljoen aan inkomsten genereerden en dat deze markt tegen 2025 naar verwachting tot € 840 miljoen zal stijgen.

Een aanzienlijke toename van barcodevolumes zal investeringen in industriële printers, die zijn ontworpen om uiteenlopende labeltoepassingen in omgevingen met een hoge doorvoercapaciteit te ondersteunen, stimuleren. Uit onderzoek van VDC blijkt dat de vraag naar deze specifieke oplossing vooral groot is bij bedrijven in de sectoren industrie/verwerkende industrie en transport/logistiek.

 

Wat motiveert investeringen in industriële labelprinters?

De vijf belangrijkste factoren die bijdragen aan de stijging van de vraag naar industriële labelprinters zijn:

 

1. De behoefte aan barcode-etikettering in de post-pandemische wereld is groter

De Covid-19 pandemie leidde tot een sterke stijging van de online vraag naar alle soorten producten, zelfs toen de wereldwijde toeleveringsketens met enorme verstoringen te maken kregen. Bedrijven schakelden tijdens de pandemie in 2020 over op online orderbeheer, waardoor ze steeds afhankelijker werden van industriële printers voor toepassingen zoals verzending en ontvangst, voorraad- en activabeheer, en picking- en paklijsten in het magazijn. De business heeft het nu net zo druk als, zo niet drukker dan, wat in het verleden geassocieerd werd met de piekcapaciteit in magazijnen en distributiecentra. Het is voor bedrijven dus van essentieel belang om hun voorraad te inventariseren, de productbeweging door de toeleveringsketen te volgen en de traceerbaarheid van de laatste kilometers te vergemakkelijken.

Bedrijven die deelnamen aan een recente VDC-enquête benoemden de volgende etikettypes die de grootste etiketteringsvolumes in verschillende toepassingsomgevingen genereren:

  • Productie - Eindproductlabels (28%), verzendlabels (28%), artikel-/productlabels (12%)
  • Detailhandel - Artikel-/productetiketten (40%), verzendetiketten (16%), afhaallijsten (12%), tickets/etiketten (12%)
  • Transport en logistiek - Verzendetiketten (56%), pickinglijsten (16%), artikel-/productetiketten (8%)
Een staafdiagram, samengesteld op basis van VDC-onderzoek, biedt een statistische analyse van de sector vervoer en logistiek in relatie tot de investeringen in industriële printers

 

2. Industriële labelprinters blijven de oplossing bij uitstek in de industriële toeleveringsketen

Productie- en distributietoepassingen voor hoge volumes vertrouwen op grote schaal, en bijna uitsluitend, op industriële printers - met robuuste behuizing en een lange levensduur - voor hun vermogen om duurzame en sterke labels te maken die intact blijven. Uit gesprekken van VDC met organisaties die industriële printers implementeerden, blijkt dat deze printerklasse een minimaal risico op storingen, een superieure printkwaliteit (ongeacht het aantal labels dat in één keer wordt geprint of zelfs in zware omgevingsomstandigheden) en de sterkste algemene prestaties vertoont. Overwegingen qua afdrukprestaties zijn de belangrijkste drijfveren voor investering, vooral in ruwe omgevingen, zoals hierna uiteengezet:

a. Afdrukkwaliteit - de kwaliteit van de etiketten is uiterst belangrijk, omdat de kosten van terugboekingen en boetes als gevolg van de onleesbaarheid van barcode-etiketten en daarmee samenhangende fouten hoog kunnen oplopen. Door de serialisatie-inspanningen en invoering van datarijke barcodes (zoals GS1 DataMatrix) en on-demand afdrukken van variabele informatie, neemt de druk op de afdrukkwaliteit alsmaar toe.

b. Duurzaamheid van de printer - gezien de ruwe omgevingen waaraan deze printers worden blootgesteld, moet de printerbehuizing slijtvast zijn en bestand tegen stof, vuil en ruwe behandeling.

 

3. Implementatie van en investering in industriële printers is niet beperkt tot ruwe omgevingen

Detailhandelaars hebben hun etiketteringsprocessen aanzienlijk zien veranderen als gevolg van omnichannel-strategieën waarbij hun operationele en technologische vereisten werden herzien. De etikettering van pakketten en pallets, evenals direct-store-delivery (DSD), de oprichting van micro-fulfillment centra en buy online pickup in store opties (BOPIS) zullen de vraag naar industriële labelprinters voor bedrijven in deze verticale markt stimuleren. De etiketteringsvereisten en -volumes in de magazijnen liggen op een ongezien hoog niveau, wat bedrijven in deze sector ertoe aanzet strategische investeringen te doen in industriële printoplossingen - zowel in hun winkels als in de magazijnen.

 

4. Wettelijke vereisten maken de toepassing van deze oplossingen noodzakelijk

De gezamenlijke inspanningen van bedrijven om hun traceerbaarheidsinitiatieven te verbeteren en te blijven voldoen aan de voortdurend veranderende (wettelijke) vereisten van klanten, overheden en industrieën, zoals in biowetenschappen-, voedings- en drankindustrie, zullen de invoering en groei van industriële labelprinters stimuleren. In combinatie met relevante softwaretoepassingen zullen dergelijke investeringen hen helpen het etiketteringsproces te automatiseren en het aantal fouten en inbreuken op de regelgeving tot een minimum te beperken.

 

5. Betaalbaarheid opent de markt voor een groter consumentensegment

Leveranciers hebben onlangs hun productlijn voor industriëel printen uitgebreid om bedrijven ook opties in het middensegment aan te bieden. Dit stelt de investeringsmogelijkheden voor een breder segment van de bevolking open. Gebruikers begrijpen het hoger prijskaartje dat gepaard gaat met investeringen in deze printerklasse - de labelprinters zijn zeer robuust, duurzaam en ontworpen voor toepassingen met grote etiketteringsvolumes.

 

Industriële labelprinters maken deel uit van een groter geheel

Geen enkele afzonderlijke hardware is een complete oplossing op zich. Statische gegevenslabels vergroten de verwarring en het aantal fouten in de huidige uiterst dynamische productie- en toeleveringsketen. De kans op verkeerde etikettering neemt toe naarmate men meer vertrouwt op statische databases en/of etiketsjablonen - het is een uitdaging om verschillende versies te wijzigen, te beheren en bij te werken, wat uiteindelijk leidt tot etiketteringsfouten.

Etikettering is nu van cruciaal belang voor het totale supply chain management en traceerbaarheidsinitiatieven van bedrijven, wat meer nadruk legt op automatisering van etikettering met gecertificeerde integratie van betrouwbare gegevensbronnen (source of truth for data), zoals verschillende bedrijfsapplicatiesystemen.

Bedrijven zijn erop gebrand hun lacunes qua zichtbaarheid aan te pakken - van de inkoop van grondstoffen tot de productie en de wereldwijde distributie - en nemen belangrijke stappen om meer inzicht te krijgen in de productbewegingen doorheen de toeleveringsketen. Naarmate de traceerbaarheidsnormen in de verschillende sectoren strenger worden, groeit bij bedrijven de vraag naar dynamische oplossingen om te integreren met verschillende systemen en de samenwerking en consistentie over de wereldwijd verspreide locaties te bevorderen.

Nu de aanwending en implementatie van industriële printers nieuwe hoogten bereiken, verwacht VDC dat bedrijven in toenemende mate oplossingen zullen opnemen om ervoor te zorgen dat hun investeringen schaalbaar zijn en naadloos kunnen integreren met backend-systemen. Aangezien de levensduur van industriële labelprinters vaak meer dan 6 jaar bedraagt, is de behoefte aan een sterke ondersteuning tijdens de levenscyclus - inclusief beheer op afstand en monitoringtools - een absolute vereiste voor de productkeuze en investering.

De globalisering verandert de manier waarop organisaties tegen technologie-investeringen aankijken. Bedrijven hebben nu robuuste stationaire printers nodig die bestand zijn tegen de ontberingen van industriële omgevingen (wereldwijd) en evalueren oplossingen op basis van hun relatieve vermogen om duizenden labels per dag af te drukken in gebruikssituaties met hoge volumes. De snellere leveringsverwachtingen van de consument zullen ook de behoefte aan investeringen in dynamische, hoog-volume labeloplossingen voor het traceren van goederen, voorraadnauwkeurigheid en end-to-end zichtbaarheid tot de laatste kilometer (last mile) doen toenemen.

 

Meer informatie over het aanbod industriële labelprinters van Bother.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven