1. Home Brother
  2. Thuis
  3. B Inspired
  4. Creatieve ideeën voor thuis
  5. Creatieve toepassingen voor zelfklevende labels en linten
Woman's hand holding a label with Chloe on it attached to a gift with ribbon and brown paper

10 creatieve toepassingen voor zelfklevende labels en linten

Inventieve ideeën om gekleurde linten, tape en stickerlabels tot leven te brengen.

Hou je van knutselen? Er zijn een paar heel eenvoudige manieren om een uniek tintje te geven aan voorwerpen. Wat heb je nodig? Een labelprinter, labels of tape en een beetje fantasie!

Breng lettering en scrapbooking tot leven

Lettering is creatief tekenen van letters. Er bestaan verschillende toepassingen en het is erg populair, vooral binnen bullet journals, een persoonlijk organisatiesysteem dat op een agenda lijkt en waarvan je de structuur zelf kiest.

Scrapbooking is een ambacht die rechtstreeks verwijst naar plakboeken. Het brengt veel verschillende technieken samen en er zijn bijna geen regels. Alles is mogelijk om van je scrapbook een uniek kunstwerk te maken.

Voor bullet journals en scrapbooking worden decoratieve tapes en stickerlabels vaak gebruikt om zinnen te markeren, kaders te creëren en pagina's te versieren. Probeer het uit met je labelprinter en tapes of linten!

Gepersonaliseerde fotolijsten

Een handgemaakt cadeau heeft een sentimentele waarde. Als je je klanten, familie, vrienden of partner iets speciaals wilt geven, kies dan je favoriete foto en maak een gepersonaliseerd kader. Met onze decoratieve tapes en linten met verschillende kleuren en ontwerpen pas je ze aan en maak je een unieke boodschap.

Wooden frame with lights around it and 8 photos inside that are pegged onto string

Gepersonaliseerd takenbord

Heb je een schoolbord of een kurkplaat om het huishoudelijk werk te verdelen? Of gewoon om je dagelijkse routine te organiseren? Gebruik een labelprinter en decoratieve tapes. Geeft je planning een leuke toets - een andere kleur voor elke taak of persoon.

Nieuwe energie met windgongen

Windgongen zijn nauw verbonden met Feng Shui. Ze reinigen een ruimte en brengen nieuwe energie binnen. Met decoratieve linten en labels personaliseer je ze op een heel speciale manier door elk buisje de naam van een positief gevoel of wens te geven. Elke keer als de wind blaast en klinkt, brengt het de boodschap over naar alle mensen in huis.

Koelkastmagneten

Heb je graag ansichtkaarten op de koelkast, of herinneringen en afspraken. Met magneten en decoratieve labels ontwerp je berichten voor elke gelegenheid.

Bagage identificatie

Wist je dat een koffer minder snel gestolen wordt op de luchthaven als hij gepersonaliseerd is en jouw naam erop staat? Als de bagage met jouw naam zoekraakt, is het ook gemakkelijker om ze te identificeren en terug te brengen.

Persoonlijke spullen versieren

Gebruik je labelprinter en decoratieve tapes om planken, dozen of andere voorwerpen te personaliseren en versieren. Laat je fantasie de vrije loop met motiverende zinnen, je naam of de namen van je huisdieren - alles is mogelijk!

Tover je laptop of mobiele telefoon om tot unieke voorwerpen. Versier de covers met verschillende kleuren, ontwerpen, gedichten of wat je maar wilt.

Heb je veel sleutels en weet je soms niet meer waar ze voor dienen? Onderscheid ze met labels en geef ze een leuk tintje.

Three boxes on a shelf with yellow sticker labels and pencils sticking out of the middle one

Schakelaars identificeren

Zorgen verschillende schakelaars op dezelfde plek in huis voor verwarring? Gebruik labels om elke schakelaar te markeren, zodat je precies weet waar hij voor dient.

School- en kampeeruitstapjes

Label de schooluniformen, gymspullen, schrijfgerief, lunchtrommels en meer van je kinderen, zodat ze gemakkelijk zien wat van hen is. Tijdens het kampeerseizoen doe je hetzelfde met hun kampeeruitrusting, door gekleurde lintjes en speciale symbolen te gebruiken. Je kinderen zullen er dol op zijn.

Ben je een monitor? Maak dan armbandjes of gepersonaliseerde labels voor de kinderen met hun naam en een symbool dat hen onderscheidt per groep. Zo verdeel je ze gemakkelijker in teams voor activiteiten en spelletjes en vergeet je hun namen niet.

Open pink lunchbox with an apple and a banana inside and a green sticker label on top

Geef een persoonlijk tintje aan je producten

Heb je een winkel of webwinkel? Geef dan dat beetje extra. Naast het inpakken van je producten gebruik je linten met de naam van de persoon voor wie het cadeau is en voeg je die extra wow-factor toe.

Gebruik je labelprinter voor een verschillende soorten knutselwerkjes, van het personaliseren van materialen tot het organiseren ervan, en alles daartussenin. Met een beetje fantasie zijn de knutselmogelijkheden eindeloos.

Meer artikels over Creatieve ideeën voor thuis

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven