1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2021
  5. Doorbraak in tonerrecyclage bij Brother

Doorbraak in tonerrecyclage bij Brother

De nieuwe innovatieve recyclageoplossing van Brother vermindert het gebruik van nieuwe plastic in heel Europa

De toonaangevende printerfabrikant Brother startte in 2004 met het innoveren en hergebruiken van lege tonercartridges. Aanvankelijk begon de Brother Group met het terugwinnen en hergebruiken van de duurzame onderdelen van tonercartridges.

Op basis van de principes van circulaire economie heeft Brother duurzame recyclagetechnieken ontwikkeld. De end-of-life materialen van de toners worden gerecupereerd en gerecycleerd om dan te gebruiken als materiaal voor de productie van ‘nieuwe’ cartridges.

Plastic van tonercartridges hergebruikt

Deze innovatieve oplossing recycleert de patroonframes die Brother niet volledig kan hergebruiken. De belangrijkste onderdelen worden gerecupereerd, terwijl het plastic van de buitenste frames gegranuleerd en ingezet wordt om 'nieuwe’ producten te maken volgens dezelfde strenge normen als nieuw materiaal.

Met deze nieuwe aanpak wordt elk onderdeel van een tonercartridge, dat naar de fabrieken in Wales en Slowakije teruggestuurd wordt, gereviseerd, hergebruikt of gerecycleerd, waardoor er minder nieuw plastic nodig is - een veel duurzamere en ethische oplossing.

Julian Cooper, Milieu- en kwaliteitsmanager bij Brother (Verenigd Koninkrijk), over deze ontwikkeling

"Dit is een enorme mijlpaal voor Brother en een grote stap voorwaarts in onze missie om printen duurzamer te maken en bij te dragen aan een circulaire economie in heel Europa."

"Dankzij de extreem hoge kwaliteit van onze ingekochte materialen, realiseerden we 100% gerecycled HIPS (plastic) en voldeden we aan de strenge specificaties en aan alle mechanische criteria. Het is een substantiële prestatie om een tonercartridge te kunnen maken van 100% gerecycled plastic met dezelfde kwaliteit als een gloednieuwe. We zijn er bijzonder trots op deze cartridge aan te bieden aan milieuvriendelijke gezinnen en zakelijke gebruikers die hun milieuquota willen halen."

Julian voegt toe: "De Brother Group heeft zeer ambitieuze CO2-doelstellingen en deze substantiële prestatie zal ons helpen ze vroegtijdig te behalen. Met een eigen vormafdeling kunnen we deze circulaire economie-aanpak implementeren, afval verminderen en veel toekomstige kansen bieden om de inzet van Brother voor het milieu te versterken."

Recyclage bij Brother = donatie aan Cool Earth

"Naast de overduidelijke voordelen, ondersteunt de recyclage van toners via Brother ook onze liefdadigheidspartner Cool Earth. Voor elke gebruikte inkt- en tonercartridge die voor recyclage naar Brother teruggestuurd wordt, doen we een donatie aan Cool Earth. We ondersteunen hiermee hun missie om regenwoudgemeenschappen bij te staan om ontbossing en de gevolgen voor de klimaatverandering een halt toe te roepen."

Het gebruik van 100% gerecycleerd materiaal versterkt de boodschap Zero Waste to Landfill (geen afval naar stortplaatsen) van Brother, draagt bij aan een duurzame circulaire economie en ondersteunt de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN).

Deze tonercartridges worden nu samen met gloednieuwe verbruiksartikelen in heel Europa verkocht.

Doorbraak in tonerrecyclage bij brother