1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2020
  5. 3.601 ton minder CO2-uitstoot met Europees toner-retourprogramma van Brother

3.601 ton minder CO2-uitstoot met Europees toner-retourprogramma van Brother

Het gratis en gebruiksvriendelijk retour- en recyclageprogramma van Brother zorgde het afgelopen jaar alleen al in Europa voor een vermindering van 3.601 ton CO2-uitstoot.

De gebruikte toners, die Europese klanten van Brother terugsturen, worden geherfabriceerd volgens de principes van de circulaire economie - herfabricage, hergebruik en reparatie. Deze verbruiksartikelen worden gemaakt volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als een nieuwe versie in het Recycling Technology Center van Brother in het Verenigd Koninkrijk en de dochteronderneming in Slowakije.

Een nieuwe analyse, die zowel efficiëntie als kwaliteit aangeeft, stelt dat het marktleidende toner-recyclageproces van Brother resulteert in een gemiddelde afname van 36,6% van de CO2-uitstoot die zou ontstaan bij de productie van een nieuwe tonercartridge (1).

Met meer dan 1,6 miljoen Europese cartridges, die in 2019 gerecycleerd werden via het gratis retour- en recyclingprogramma van Brother, werd een indrukwekkende 3.601 ton CO2 bespaard.

Circulaire economie - de gouden referentienorm

De innovatieve Europese recyclingfabrieken van Brother behandelen recyclage als laatste redmiddel en geven prioriteit aan herfabricage, hergebruik en herstelling van onderdelen en behuizingen. Als men de gebruikte toners niet kan recycleren, worden de onderdelen vermalen en gebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Phil Mack, director service, milieu en HR bij Brother International Europe verklaart: “Brother neemt het voortouw in de herproductie volgens de circulaire economie om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en stelt zich als voorbeeld voor ondernemingen overal ter wereld teneinde hen aan te moedigen om hetzelfde te doen. Door nauw samen te werken met onze klanten en een gebruiksvriendelijke oplossing aan te bieden, hebben we een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot kunnen realiseren en tegelijkertijd afval op stortplaatsen verminderd."

"We zijn heel tevreden met de vooruitgang tot op vandaag, maar zijn ambitieus en willen in de toekomst de CO2-uiitstoot nog meer terugdringen."


Wat bedrijven kunnen doen om te helpen

Phil vervolgt: “Nu duurzaamheid steeds hoger op de agenda staat, moeten bedrijven circulaire economie-schema's toevoegen aan hun checklist bij de aankoop van printers. Een kwaliteitsregeling voor het retourneren van toners, zoals we dat bij Brother doen, zal niet alleen de duurzaamheidsreferenties verbeteren; het bespaart bedrijven ook tijd en moeite die ze verliezen bij het afvoeren van gebruikte toners.

Phil Mack concludeert: “Ik zou bedrijven die momenteel apparaten van Brother gebruiken, aanmoedigen om beroep te doen op ons toner-retourprogramma. Samen kunnen we een nog grotere CO2-vermindering verwezenlijken. ”

Meer informatie over het gratis retourprogramma van Brother.
 
 
(1) Analyse ondersteund door de Japan Environmental Management Association for Industry (JEMAI) en uitgevoerd in juli 2019

 

3.652 ton minder CO2-uitstoot met Europees toner-retourprogramma van Brother