1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Mobiliteit
  6. Laboratoriumtesten: hoe een doeltreffend etiketteringsproces tot stand brengen?
labelling-for-laboratory-testing

Laboratoriumtesten: hoe een doeltreffend etiketteringsproces tot stand brengen?

De medische laboratoria spelen een cruciale rol in de gezondheidszorg en de COVID-19-pandemie heeft hun belang in de sector nog versterkt.

Om in tijden van hoge druk te kunnen voldoen aan de vraag, moeten de laboratoria efficiënt, betrouwbaar, veilig en snel werken om optimaal te functioneren en levens te redden.

Medische tests moeten snel worden uitgevoerd als de laboratoria de verspreiding van potentieel gevaarlijke ziekten en de risico's voor anderen willen beperken.

De pandemie heeft de invoering van technologie in de sector versneld. De gezondheidsdiensten hebben digitalisering omarmt om de processen zo soepel mogelijk te laten verlopen, zelfs in tijden van crisis.

In deze blog bekijken we hoe labelprinters helpen om laboratoriumtests veiliger en efficiënter te maken.

Veiligheid primeert

In een medisch laboratorium is het absoluut noodzakelijk dat alle stalen of tests nauwkeurig gelabeld worden om de veiligheid van de patiënt te garanderen. Dit neemt ook elk potentieel risico van overdracht weg.

Handgeschreven etiketten vergroten het risico van onjuiste identificatie van stalen, waardoor de veiligheid van de patiënt in gevaar kan komen. Met mobiele labelprintertechnologie elimineer je het risico van onleesbare labels.

Tijd is van essentieel belang

Ook bij de testprocedures is tijd heel belangrijk. Door te vertrouwen op snellere processen, kan je meer tests uitvoeren in het lab. Gebruik labelapparatuur met een labelpeller en je kan bijvoorbeeld het zelfklevende etiket automatisch van de beschermfolie scheiden, zodat je het gemakkelijker op het testbuisje plakt, zelfs wanneer je handschoenen draagt - een sneller proces dat bovendien voldoet aan de strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. 

Flexibele etiketteeroplossingen

Een grotere flexibiliteit is ook nodig voor zorgpersoneel dat etiketten afdrukt in het medisch laboratorium. Met een labelprinter die compatibel is met een groot aantal labelformaten en -types, kan één apparaat worden gebruikt voor verschillende staalgrootten. Zelfs de polsbandjes van patiënten kunnen via een labelprinter worden afgedrukt, wat nuttig is als ze positief testen en onmiddellijk in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Etikettering voor mobiele behoeften

De omvang van de pandemie heeft de inzet van screeningtests versneld, wat een extra uitdaging betekent voor medische teams die in krappe en overvolle omgevingen werken.

Het is belangrijk dat medisch personeel over de juiste apparaten en oplossingen beschikt om aan de hoogste normen te voldoen, ondanks stress en personeelstekort. Een compact en betrouwbaar apparaat dat eenvoudig te gebruiken, te verplaatsen en te onderhouden iszal zorgverleners helpen aan de groeiende vraag te voldoen.

U kunt ook apparatuur met optionele accessoires overwegen, zoals een extra batterij en WLAN- of Bluetooth-interfaces, voor optimaal mobiel gebruik van je labelprinter. Sommige labelapparaten met een aanraakscherm kunnen zelfs als zelfstandige labelprinters worden gebruikt zonder ze op een PC moeten aan te sluiten.

Perfecte integratie in je systemen

Om het etiketteringsproces nog vlotter te laten verlopen, kunnen individuele labelsjablonen worden aangemaakt. Zo heb je gemakkelijk toegang tot een brede waaier van labelstijlen, op maat van je behoeften. Je kan labelbewerkingssoftware gebruiken die met je spreadsheet wordt gesynchroniseerd om een mailingfunctie te creëren. Je labelprinter zal zich ook aanpassen aan de standaardinstellingen van je systeem en naadloos in je omgeving integreren.

De pandemie heeft duidelijk impact gehad op de gezondheidszorgstelsels en veel veranderingen teweeggebracht.

Digitalisering is een belangrijke factor geweest om de sector te helpen het hoofd te bieden aan ongelooflijk moeilijke omstandigheden. Met de juiste technologie en de juiste partners voor de implementatie, kan deze overgang naar digitalisering in het medisch laboratorium positieve langetermijnresultaten opleveren, waardoor het dagelijkse leven van de teams en de patiëntenzorg verbeteren.

Neem voor meer informatie over onze oplossingen voor het afdrukken van medische labo-etiketten contact op met onze experten in de gezondheidszorg.

Meer artikels over Brother Blog | Tips om slimmer en mobiel te werken

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven