1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Verdelers en klanten van Brother International Belgium bespaarden 12,5 ton CO2 in 2022

Verdelers en klanten van Brother International Belgium bespaarden 12,5 ton CO2 in 2022

Brother - expert in print-, scan- en labeloplossingen - heeft in 2022 een belangrijke mijlpaal bereikt in het streven naar duurzaamheid door 12,5 ton CO2 te besparen dankzij zijn gratis retour- en recyclageprogramma voor toners in België en GH Luxemburg. In dit programma worden gebruikte tonercartridges ingezameld en zo goed als nieuw geherfabriceerd.

364 verdelers en klanten stuurden in totaal 7.582 tonercartridges naar Brother terug. Er werd 12,5 ton CO2 bespaard en niet uitgestoten zoals dit het geval zou zijn bij de productie van hetzelfde aantal nieuwe cartridges.

Craig McCubbin, Managing Director van Brother Industries UK, Brother's Global Remanufacturing Technology Centre: "De circulaire economie en het streven naar duurzaamheid maken deel uit van Brother’s DNA. Ze zijn een integraal onderdeel van onze kernwaarden. Sinds 2004 hebben we een toonaangevend recyclageprogramma om de milieu-impact van onze producten te verminderen. Brother beschikt over een van de oudste tonerrecyclagefaciliteiten in Europa en heeft er wereldwijd meer dan 35 miljoen cartridges geherfabriceerd1."

"Wereldwijd bespaarden we jaarlijks 5.300 ton C02 in vergelijking met wat er nodig is om gloednieuwe cartridges te produceren. Dat staat gelijk aan 1.150 auto's per jaar minder op de weg2. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de inzameling van gebruikte cartridges. Dit is een enorme prestatie voor een bedrijf van deze omvang".

Brother zet zich niet alleen in om de uitstoot te verminderen, maar ontwerpt zijn toners ook met het oog op de circulaire economie.

Juan Carot, Senior Project Manager bij Brother Industries UK: "De tonercartridges van Brother zijn zo duurzaam mogelijk ontworpen. Ze worden gemaakt van plastic dat geen persistente organische verontreinigende stoffen bevat, zodat we ze opnieuw kunnen gebruiken. Alles wat we niet kunnen herfabriceren wordt gerecycleerd, zodat er niets naar de stortplaats gaat."

De recyclagefabrieken van Brother zijn ook gecertificeerd als “geen afval op de stortplaats” en sedert 2021 zijn de recyclageprocessen officieel 100% koolstofneutraal3. Brother handhaaft zijn hoge kwaliteits- en milieunormen door de duurzaamheid en prestaties van zijn geherfabriceerde producten te garanderen.

Met het tonerrecyclageprogramma bevestigt het bedrijf zijn engagement om de Sustainable Development Goals (SDG's) van de agenda 2030 van de Verenigde Naties te behalen op het vlak van verantwoorde productie en consumptie. Brother blijft in dit kader werken aan de bevordering van duurzame ontwikkeling en plant om zijn Scope 1- en Scope 2-emissies tegen 20304 met 65% te verminderen tegenover het niveau van boekjaar 2015.

"Bij Brother zijn we toegewijd aan het leiden van duurzaamheid in de printindustrie en we blijven werken aan het verkleinen van de milieu-impact van onze producten en diensten," zegt Frank Deneweth, Managing Director bij Brother International Belgium. "We zijn trots op het succes van ons tonerrecyclageprogramma en zullen blijven werken aan verschillende initiatieven om onze rol als verantwoordelijk, ethisch en duurzaam bedrijf te versterken."

Klanten kunnen tonercartridges gratis inleveren door een retourbox te bestellen via deze link. Na terugzending worden gebruikte originele Brother-cartridges ontvangen in een van de Europese recyclagebedrijven van Brother, waar wordt beoordeeld of ze geherfabriceerd of gerecycleerd worden. Als de tonercartridges herbruikbaar zijn, worden ze schoongemaakt en de versleten onderdelen worden vervangen om ze in optimale staat terug op de markt te brengen als een 'als nieuw' product (met dezelfde kwaliteit als een gloednieuwe cartridge).

Meer informatie over het marktleidende recyclageprogramma van Brother vind je op deze pagina.

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printers, scanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

1 Einde fiscaal jaar 2021
2 Gebaseerd op een gemiddelde personenwagen die jaarlijks 4.6 ton C02 uitstoot
3 Scope 1 en 2
4 65% reductie in Scope 1 en Scope 2 tegenover niveau FY2015. Meer informatie over de Brother Group Environmental Vision 2050

Doorbraak in tonerrecyclage bij brother