1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Kenniscentrum
 5. Labelling
 6. Betere etikettering in winkels: “it’s in the bag”
A female supermarket worker wearing a green apron is using a Brother mobile label printer, superimposed on a barcode illustrated blue background

Betere etikettering in winkels: “it’s in the bag”

Detailhandel blijft concurrerend dankzij de formule voor betere etikettering in de winkels.

In de detailhandel is het afdrukken van etiketten meer dan gewoon afdrukken. Van back-office apparaten tot printoplossingen in winkels, medewerkers moeten kunnen afdrukken zonder onderbreking. Als printers niet goed werken of niet naadloos integreren met je andere systemen, is de impact op de dagelijkse werkzaamheden enorm.

Detailhandelaren die het belang van goede etikettering kennen, begrijpen de waarde van apparatuur die de dagelijkse uitdagingen aankan en die afdrukken eenvoudig en duidelijk maakt. Het identificeren en implementeren van een echt effeciënte labeloplossing voor retailetikettering gaat evenwel verder dan alleen het kiezen van labelprintapparatuur.

De formule van Brother voor zorgeloos printen is

Optimale producten + kwaliteitsservice + toegevoegde waarde van expert in afdrukoplossingen voor detailhandel = betere etikettering.

In deze gids vind je alles wat je moet weten van de experts van retail printing. Gebruik de links hieronder om naar de verschillende onderdelen te gaan.

Optimale producten

Als je alleen producten aanschaft, negeer je de twee sleutelfactoren ‘service’ en ‘toegevoegde waarde’. Dit moet je absoluut vermijden als je een effectieve oplossing wilt. Je apparaten moeten vooral aan je behoeften voldoen. Hierna delen we nuttige tips.

Three Brother label printers superimposed on a barcode illustrated spring green background

Als detailhandelaar heb je professionele, robuuste en veilige labelprintoplossingen nodig waarop je voortdurend kunt vertrouwen. Je voert immers veel labeltaken uit in je winkel, van schapetikettering tot prijsaanduidingen in gangpaden, maar ook etikettering buiten de winkelruimte. Je hebt dus printoplossingen nodig die aan deze eisen voldoen - van barcode-labelprinters tot mobiele printers voor gebruik onderweg in de winkel. Kies de juiste producten die correct geconfigureerd en gebruiksvriendelijk zijn (optimale producten) en bereik het volgende:

 1. Nauwkeurigere rapportage en analyse van het etiketteringsgebruik van je detailhandel - identificeer hiaten in de productiviteit en pak ze aan.
 2. Databaseverbinding - werk gegevens centraal bij en deel ze met verschillende winkels.
 3. Automatische kortingsberekening - voorkom menselijke fouten in de winkel.
 4. Gestroomlijnde herettiketering in de winkel met draagbare printers.
 5. Kortere wachtrijen door het afdrukken van mobiele kassabonnen.

Als je bij de selectie van het juiste apparaat geen rekening houdt met service en toegevoegde waarde, kies je voor de verkeerde investering, een veelvoorkomende valkuil die je moet vermijden.

Kwaliteitsservice

Kies de beste labelprinter voor je winkel, maar vergeet de bijhorende service niet. Gaat de service verder dan de technische basisondersteuning? Ondersteunt je printleverancier je bij het integratieproces?

A male retail worker wearing a lanyard and holding a clipboard with an eco shopping bag in the foreground, superimposed on a barcode illustrated crimson background

Een kwaliteitsservice die gericht is op integratie maakt verschil tussen systemen met een korte levensduur en systemen die succesvol zijn op de lange termijn. De juiste service helpt detailhandelaren om hun verkoop op peil te houden en voortdurende printprestaties te leveren. Hun systemen blijven werken en ze bereiken hun volledige potentieel. Bovendien blijven de klanten op de hoogte en is de voorraad in beweging, wat zorgt voor een naadloze en holistische klantervaring.

Brother is de ideale partner voor het afdrukken van etiketten. Als experts in printoplossingen voor de detailhandel werken we samen met jou (detailhandelaar) en onze vertrouwde partners voor technologische oplossingen. Samen ontwikkelen we de beste labeloplossingen die je problemen aanpakken en helpen overwinnen, van het magazijn tot in de winkel.

We helpen bij het instellen van apparatuur, het bieden van dagelijkse service en ondersteuning of bij het verminderen van stilstandtijd en verspilling. We bieden demonstraties en producttests op locatie om je te laten zien hoe goed onze oplossingen integreren met andere merken en bestaande systemen, zodat je meteen kunt afdrukken.

Een combinatie van geweldige producten en service levert inderdaad een uitmuntende printoplossing - en dat krijg je van een leverancier die beweert alles te bieden wat je nodig hebt. Maar voor een echt effectieve oplossing die je een concurrentievoordeel geeft ten opzichte van andere retailers, moet je rekening houden met het laatste element van onze formule...

Toegevoegde waarde

Veel printproviders bieden standaardproducten en -diensten aan, maar slechts weinigen bieden die extra waarde die uw printprestaties naar een hoger niveau tilt. Als je je apparaten wilt upgraden, is het belangrijk om je blik te verruimen en de beste etiketteersystemen te installeren.

Three workers from different sectors of the retail industry superimposed on a barcode illustrated purple background

Naar welke toegevoegde waarde moet je op zoek gaan? Bij Brother werken we samen met jou en je leverancier van technologieoplossingen om de beste printoplossing voor je bedrijf te definiëren (vervanging of upgrade). We zijn er trots op dat we het in één keer goed doen - we nemen de tijd om een grondig inzicht te krijgen in de manier waarop je bedrijf werkt en in je individuele vereisten voor het afdrukken van etiketten en bonnen. Vervolgens bieden we persoonlijke demonstraties om je te begeleiden bij het configureren en testen van je afdrukoplossingen in realtime - zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je ze uiteindelijk in gebruik neemt.

Vind snel dé oplossing voor je afdruknoden.
" It’s in the bag" met Brother.

Brother ‘at your side’ als expert in afdrukoplossingen voor de detailhandel

Ons niveau van ondersteuning is wat ons onderscheidt, maar hoe ziet die ondersteuning er in de praktijk uit voor beslissingsnemers, winkelpersoneel en leveranciers van technologische oplossingen?

A male retail worker holding a Brother mobile label and receipt printer superimposed on a barcode illustrated crimson background

"At your side"... Brother ondersteunt bedrijfsleiders in de detailhandel

 • Wij ondersteunen alle detailhandelaren - Brother werkt samen met je leverancier voor technologische oplossingen om je bedrijf te leren kennen. Zo kunnen we verschillende diensten aanbieden aan verschillende retailers.
 • Wij praten met en over retail - we gaan naar kantoren en winkels om met de juiste mensen te praten en te begrijpen hoe een retailbedrijf afdrukt om de juiste oplossing te ontwerpen - we zijn er trots op te horen dat 3 van de top 5 kruideniers in het Verenigd Koninkrijk Brother kiezen als hun printpartner.
 • De complexiteit van retailafdrukken vereenvoudigen - we werken met complexe retailbedrijven die op meerdere locaties in kleine ruimtes werken en vereenvoudigen hun afdrukbehoeften.

Een van die bedrijven is ATOL, een coöperatie van opticiens in Frankrijk. Elk brilmontuur in de winkels heeft een eigen label nodig om te voldoen aan de Franse wetgeving. De behoefte aan consistent leesbare labels is dus essentieel.

We leverden hen de TD-4D printer en werkten samen met de softwareontwikkelaar van ATOL om een aangepaste labeloplossing te ontwikkelen die perfect in de kleine ruimte paste. Ze hoeven nu geen uren meer te besteden aan het oplossen van fouten door onleesbare etiketten en besteden die tijd aan het helpen van klanten op zoek naar een geschikte bril.

 • Brother laat je winkelworkflow soepel verlopen - door volledige compatibiliteit met labelprintsoftware en afdruktalen kan Brother barcodelabelprinters, documentprinters en ticket- en bonnenoplossingen leveren, inclusief een gecentraliseerde ondersteuning en beheer. Wij zijn de enige leverancier met een ruim aanbod aan producten en diensten die je een complete en vertrouwde printoplossing biedt.

"At yourside" ... ondersteuning van professionals in de detailhandel

 • Eenvoudig printen - we installeren de juiste afdrukoplossing met een duidelijke assimilatie om het gebruik van printers te vergemakkelijken. Dit betekent
  - Snel en eenvoudig vervangen van verbruiksartikelen
  - Draagbare printers met een batterij die de hele dag meegaat
  - Laadstations met Ethernet-aansluiting
  - Geautomatiseerde functies, zoals prijskortingen en verlopen gegevens
  - Compatibel met je bedrijfssoftware om labels in het juiste formaat en op de juiste grootte af te drukken
  - Directe koppeling met uw productbestand en klantendatabase om fouten te verminderen
 • Gecentraliseerd afdrukbeheer en ondersteuning - je krijgt één enkele leverancier voor etiketteer- en afdrukoplossingen en retailexperts houden toezicht op je printerpark voor extra gemoedsrust.
 • Eenvoudiger oplossingen - vereenvoudigde workflows en geautomatiseerde processen elimineren het risico op fouten op kantoor of in het magazijn. En er is een effectievere communicatie tussen beide mogelijk.
 • Empower je medewerkers - door na te denken over hoe medewerkers printers gebruiken, helpen we om zaken te vereenvoudigen en fouten te minimaliseren, zodat uw medewerkers een soepelere klantervaring leveren. Configureer je printers om taken uit te voeren zonder tussenkomst van personeel, zoals…
  - sjablonen met vaste informatie, zodat je variabelen kunt koppelen aan je database
  - het gebruik van een toepassing die barcodes leest en de printer automatisch een nieuwe prijs geeft - ideaal wanneer je een grote prijsherziening doorvoert

"At your side" ... om leveranciers van technologische oplossingen te ondersteunen

  Labeling voor detailhandel

  Met de experts in het afdrukken van retailetiketten van Brother, "It’s in the bag"

  We ondersteunen meerdere toepassingen met een compleet gamma labeloplossingen voor al je werkomgevingen. Van de TD-4 desktop thermische printers voor snellere prestaties en naadloze integratie, tot de RJ-4230B robuuste lichtgewicht mobiele printer voor schap-etiketten, en de veelzijdige printers TD-2120N/TD-2125N voor voedsel- en allergeenetiketten. Bij ons vind je een oplossing voor al je printbehoeften op één plek - zodat je je kunt concentreren op je kernactiviteiten.

  Klaar om je labelprintsysteem voor de detailhandel te upgraden? Contacteer ons expertenteam om Brother-oplossingen te bespreken via dit formulier.

  Meer artikels over Labelling

  Meer informatie nodig of heb je een vraag?

  Terug naar boven