1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Milieu
  6. Kringloopeconomie, de weg naar een groenere toekomst
circular-economy-the-principle-pointing-us-to-a-greener-future

Kringloopeconomie, de weg naar een groenere toekomst

De aarde is ongelooflijk kostbaar. De recyclagedoelstellingen zijn goed, maar het kader is niet verfijnd genoeg om een afvalloze economie op te bouwen. Daarom werkt Brother aan de realisatie van een kringloopeconomie.

De aarde is ongelooflijk kostbaar. Niet alleen zijn onze middelen eindig en worden ze in te grote hoeveelheden geconsumeerd, ook ontoereikende infrastructuur betekent dat geproduceerde plastic voorwerpen, die structureel resistent genoeg zijn om heel lang mee te gaan, vaak slechts één keer gebruikt worden.

Wat werkt er niet? De recyclagedoelstellingen zijn goed, maar het kader is niet verfijnd genoeg om een afvalloze economie op te bouwen.

Gedreven door de baanbrekende Europese recyclingtechnologie, die wordt toegepast in de Brother-faciliteiten in het VK en Slowakije, werkt Brother aan de realisatie van een circulaire economie - een geavanceerd concept dat recyclage als laatste redmiddel behandelt.

Principes van circulaire economie

Kunststoffen voor eenmalig gebruik zijn recentelijk - en terecht - uitgebreid in de media besproken. Europeanen consumeren elk jaar 58 miljoen ton plastic, waarvan 39% verbrand wordt en 31% (25,8 miljoen ton) gestort. Momenteel wordt slechts 30% gerecycleerd1.

Brother pakt dit probleem aan door naar de principes van circulaire economie toe te werken: verminderen, hergebruiken, renoveren/opknappen, repareren en recycleren.

Door de pijlers van hergebruiken, renoveren/opknappen en repareren als prioriteit te stellen, kunnen onze toners meerdere keren terug in de productie opgenomen worden.

Als plastic onderdelen niet meer kunnen gebruikt worden in het productieproces, malen we ze in een herbruikbaar formaat voor recyclage, wat betekent dat afgedankte goederen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Terug naar de fabrikant

Factoren zoals kosten en logistiek maken het recycleren en opnieuw produceren ongelooflijk moeilijk. Maar om een efficiënt proces tot stand te brengen, moet er ook rekening gehouden worden met de enorme hoeveelheid plastic onderdelen, variërende kwaliteiten en merk-specifieke ontwerpen.

Deze mix van overwegingen betekent dat fabrikanten zelf het best geplaatst zijn om hun eigen plastic onderdelen of producten te hergebruiken of te recycleren – men kan ook niet ontsnappen aan de kennisgeving van wetgevers die recyclingsystemen in toenemende mate als de oplossing beschouwen.

De printindustrie heeft veel ervaring op dit gebied. Klanten sturen inkt- en tonercartridges al vele jaren terug naar de fabrikanten. In deze unieke positie zag Brother een fantastische kans om te innoveren en te optimaliseren door analyses uit te voeren op de gebruikte producten.

Origineel groener - origineel beter

In de loop der jaren hebben de Britse en Slowaakse recyclingtechnologiecentra van Brother een aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het hergebruik en recycleren van kunststoffen. Momenteel bestaat 60% van de output van onze twee Europese faciliteiten uit gerecupereerd en gerecycleerd materiaal.

Naast de milieuscore van de door Brother geproduceerde toners, heeft het analytisch inzicht van onze teams ons geholpen het gebruik van grondstoffen te verminderen en tegelijkertijd het ontwerp van onze inktpatronen en toners qua prestatie, opbrengst en levensduur te verbeteren.

De combinatie van kwaliteit en duurzaamheid vervolledigt nu de cyclus van de circulaire economie, waarbij de optimalisatie van onze ontwerpen de globale recycleerbaarheidspercentages voor hergebruik verbetert. Met sommige nieuwere modellen die twee of zelfs drie keer gerecycled kunnen worden, hebben we de cijfers van hergebruik met minstens 10% verhoogd.

Klanten die op zoek zijn naar een groenere afdrukoplossing moeten er rekening mee houden dat imitatie-toners en -inktpatronen van derden vaak niet-herbruikbaar en niet-recycleerbaar zijn vanwege hun onduidelijke materiaalsamenstelling. Dus, als je voor kwaliteit kiest en ook nog je steentje wil bijdragen aan het milieu, zijn originele printtoebehoren de enige beste keuze.

Ga voor meer informatie over onze inspanningen op gebied van recyclage en het milieu naar Brother Earth.

1 http://ec.europa.eu/environment/circular-economy/pdf/plastics-strategy.pdf

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor milieuvriendelijk ondernemen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven