1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Efficiëntie
  6. Verkies je namaakinkt of -toner boven de originele versie? Is dit een goede beslissing?
A top shot of a boxed Brother toner cartridge on a light brown office table against a dark grey carpet background

Verkies je namaakinkt of -toner boven de originele versie? Is dit een goede beslissing?

Bij het kopen van een printer doen heel wat consumenten veel onderzoek naar het toestel dat aan hun behoeften beantwoordt. Vaak doen ze dit niet als het gaat over de aankoop van inkt- en tonercartridges – dit kan leiden tot een dure vergissing.

Er zijn grote verschillen tussen originele inkt of toner en namaakproducten. Ze hebben een invloed op alles - van de kwaliteit van de afdruk tot, in de meest extreme gevallen, je gezondheid.

Namaakinkt - en tonercartridges zijn compatibele of nagemaakte producten, die doorgaans de merknaam of naam van authentieke artikelen dragen om de consument te misleiden, maar het gaat hier over namaak. Deze producten zijn niet alleen in strijd met handelsmerken en intellectuele eigendomsrechten, ze worden bovendien niet gecontroleerd op de gevolgen voor de gezondheid en veiligheid, en de naleving van het milieu. Inderdaad, namaak is goedkoper dan originele producten, maar tegen welke prijs?

De vijf belangrijkste verschillen tussen originele en namaak-printercartridges

1. Afdrukresultaten

Printers en originele verbruiksartikelen worden door één onderneming vervaardigd. Ze zijn gemaakt om naadloos samen te werken, waardoor ze de beste afdrukresultaten behalen. De printer supplies van Brother zijn gemaakt om perfect samen te werken met de Brother printers. Tijdens onafhankelijke tests, uitgevoerd door Buyers Lab in 20181; werd aangetoond dat de laserprinters van Brother samen met hun originele compatibele toners getuigden van 100% onberispelijke betrouwbaarheid.

In dezelfde tests leverden de originele Brother tonercartridges afbeeldingen van uitzonderlijke kwaliteit met een breed kleurengamma en betrouwbare paginaopbrengsten, vergeleken met een lagere kwaliteit van namaakalternatieven.

2. Gezondheidsrisico's voor jou en je printer

Originele verbruiksproducten voldoen aan de ISO-normen, zodat ze de beste kwaliteit opleveren en je ze veilig kan gebruiken. Ze ondergaan een streng kwaliteitscontroleproces, met regelmatige inspecties en tests, waardoor je je printinvestering en de garantie van je Brother printer beschermd worden. Namaakartikelen hebben dit keurmerk niet.

Niet-geteste namaakartikelen kunnen lekken met inkt- of tonerophoping, slijtage van componenten, papierstoring en stilstand van de printer tot gevolg. Lekkende namaaktoner of -inkt kan ook op je handen, kleding en werkplek terechtkomen en mogelijk ook een gevaarlijke hoeveelheid chemicaliën bevatten.

De originele chemicaliën worden zorgvuldig ingekocht en geleverd met COSHH-richtlijnen2. De printerinkten van Brother voldoen volledig aan de chemische voorschriften van de EU REACH en RoHS, zodat je er kunt op vertrouwen dat je keer op keer een veilige afdruk van hoge kwaliteit krijgt. Kies altijd voor origineel om de veiligheid van jou en je printer te garanderen.

3. Milieueffecten

Vraag je je af wat er met je lege printercartridges gebeurt? Als je kiest voor originele inkt of toner komt dit het milieu ten goede. De printerinkt en -toner van Brother is ontworpen met het oog op duurzaamheid en kan gratis teruggestuurd worden volgens het retour- en recyclageprogramma van Brother.

Teruggestuurde tonercartridges van Brother worden gereviseerd, zodat ze weer op de markt worden gebracht. Het herfabriceren van toners verbruikt 37% minder CO23 dan het produceren van een nieuwe toner. Onze recyclingfabrieken zijn bovendien volledig geaccrediteerd voor hun "zero-waste-to-landfill" beleid, waarbij geen afval naar stortterreinen wordt gevoerd. Je kan er echter niet van uitgaan dat een namaakleverancier dezelfde milieuvoordelen biedt.

4. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Brother blijft zich inspannen om het milieu op globaal vlak te helpen inzake sociaalkritische kwesties zoals klimaatverandering, uitputting van hulpbronnen, milieuvervuiling en vernietiging van het ecosysteem. Wij zijn sedert 2008 partner van het bekroonde goede doel Cool Earth. Voor elk verbruiksartikel dat naar ons teruggestuurd wordt, doen we een donatie om de ontbossing te stoppen. Ons partnerschap heeft tot nu toe gezorgd voor de bescherming van meer dan 9.000 hectare4 regenwoud in Papoea-Nieuw-Guinea en Peru.

Uw originele verbruiksartikelen opgebruiken en inleveren, leidt tot een bijdrage aan een meer circulaire economie, zorgt voor jobs in Europa en levert minder afval en CO2-uitstoot op.

Brother streeft ernaar een verantwoordelijke, ethische en duurzame onderneming te zijn. Ons doel is maatschappelijk verantwoord ondernemen met eerlijke en respectabele werkmethoden. We werken voortdurend samen met veel organisaties, zoals organisaties voor handelsnormen, politie en strafrechtelijke aanklagers om gevaarlijke namaakartikelen van de markt te verwijderen en om jou en je kantoorapparatuur te beschermen.

5. Hoe herken je namaakproducten

Nagemaakte cartridges zien er vaak uit als ‘echte’ producten door het gedetailleerd overnemen van de verpakking die wordt gebruikt voor originele verbruiksartikelen. Maar er zijn manieren om een nepproduct te herkennen.

Originele inkt en toner van Brother zijn gemarkeerd met een holografisch veiligheidslabel. Met behulp van een datamatrix-codelezer-app kan je het hologram scannen om de authenticiteit van je product te bevestigen.

Controleer ook dat er niet met de verpakking is geknoeid en dat het veiligheidslabel niet beschadigd of gescheurd is. Let op spelfouten of kartonnen dozen van slechte kwaliteit die niet overeenkomen met de kleuren van het Brother-merk. Bezoek http://www.brother.com/id voor meer informatie.

Zoek en koop originele inkt en toner van Brother.

counterfeit-supplies-blog-image

1 Buyers lab report https://www.brother.co.uk/supplies/genuine-ink-cartridges-and-toner-cartridges

2 Control of Substances Hazardous to Health (COSHH) https://www.hse.gov.uk/coshh/

3 Study conducted internally within Brother. LCA results herein were provided on the basis of Brother's self-declaration and were not verified by independent third parties.

4 Finding the best ways to support local people to protect their rainforest since 2007 https://www.coolearth.org/partners/brother-international/

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor meer efficiëntie in je bedrijf

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven