1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2024
  5. Brother fabriek in Japan ontvangt eerste RBA Platina certificering

Eerste RBA Platinum certificaat voor Brother fabriek in Japan

 

Brother Industries, Ltd. (President: Ichiro Sasaki) kondigt aan dat de Japanse Hoshizaki fabriek (gevestigd in Minami-ku, Nagoya) de Platinumcertificering heeft ontvangen van Responsible Business Alliance (RBA).

Dit is de hoogste beoordeling in de VAP-audit (Validated Assessment Program) die de naleving van de gedragscode van RBA evalueert.

Het is de vierde vestiging van de Brother Group die een RBA-certificering ontvangt en de eerste in Japan.

4 RBA-certificaten voor Brother

  • Brother Industries (Vietnam) LTD. Gold certificering (180 punten) in 2022
  • Brother Technology (Shenzen) LTD. China Platinum (200 punten) in 2023
  • Brother Industries (Philippines), INC. Platinum in 2023
  • Brother Hoshizaki (Japan), Platinum in 2024

RBA is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de rechten en het welzijn van werknemers en gemeenschappen die te maken hebben met de wereldwijde toeleveringsketens. De Gedragscode stelt normen vast voor veilige arbeidsomstandigheden, respect en waarding voor werknemers, milieuverantwoorde en ethische uitvoering van bedrijfsactiviteiten.

De organisatie vraagt haar leden om via hun managementsystemen de naleving van de betreffende normen na te streven.

Een VAP-audit wordt volgens deze Gedragscode uitgevoerd door een externe organisatie die is goedgekeurd door RBA. Afhankelijk van de evaluatiescore kent ze de certificering  Zilver (160 punten of meer), Goud (180 punten of meer) of Platina (volledig 200 punten) toe.

De Hoshizaki Factory in Japan onderging onlangs een VAP-audit en ontving de platina-certificering met de hoogste score van 200 punten voor goed management op de auditgebieden arbeid, gezondheid en veiligheid, milieu, ethiek en beheersysteem voor de toeleveringsketen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Brother Group identificeerde vijf aandachtspunten om 'bij te dragen aan de samenleving en de aarde te helpen beschermen'. Dat is 'ons doel' in de visie van de Brother Group voor het fiscaal jaar 2030: 'At your side 2030'.

Om een van deze belangrijke punten - een verantwoorde waardeketen nastreven - aan te pakken, heeft de Brother Group zich voorgenomen om het RBA Gold certificaat te behalen voor 3 productiefaciliteiten tegen FY2024. Het doel is al ruimschoots bereikt met 4 certificaten.

De Brother Group zal zich blijven inspannen voor het nastreven van een verantwoorde waardeketen door haar inzet voor de RBA-gedragscode en MVO-aanbestedingen waarin aspecten als mensenrechten en het milieu aan bod komen.

 

Hoshizaki Factory

Address

5-1 Hamada-cho, Minami-ku, Nagoya

Employees

214 (As of March 31, 2023)

Main Business

Manufacturing of inkjet printheads and related components, etc.

 

Brother-fabriek in Japan ontvangt eerste RBA platina-certificering