1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Extra donatie voor Oekraïne-crisis en hulp bij aardbeving in Turkije-Syrië

Brother doet extra donatie voor Oekraïne, Turkije en Syrië

Brother Industries, Ltd. (President: Ichiro Sasaki) kondigt een extra donatie van 35 miljoen JPY (+/- 241.870 EUR) aan voor UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (via een nationale partner van UNHCR in Japan), als humanitaire hulp voor de crisis in Oekraïne en voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Deze donatie zal via UNHCR worden gegeven om de lokale hulpverlening te ondersteunen.

In maart 2022 schonk Brother via Japan 500.000 EUR aan UNHCR ter ondersteuning van humanitaire hulp in Oekraïne. In februari 2023 doneerde Brother ook 50.000 USD aan Artsen Zonder Grenzen (AZG) om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen, evenals aan niet-gouvernementele organisaties (NGO's) in Turkije via de lokale vestiging van Brother in Turkije.

De beslissing voor deze extra donatie werd genomen naar aanleiding van de aanhoudende crisis in Oekraïne en het groot aantal slachtoffers en omvangrijke schade veroorzaakt door de aardbeving in Turkije en Syrië. De extra 35 miljoen JPY worden volledig aan UNHCR gedoneerd, waarvan 20 miljoen JPY als humanitaire hulp voor de crisis in Oekraïne en 15 miljoen JPY als noodhulp voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Brother is bijzonder bedroefd dat zoveel onschuldige mensen lijden onder de crisis in Oekraïne. We hopen van harte dat alle getroffenen veiligheid en zekerheid zullen vinden. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers in Oekraïne en de omliggende gebieden.

Brother betuigt ook zijn diepste medeleven aan alle mensen die door de aardbeving in Turkije en Syrië getroffen zijn en hoopt op een spoedig herstel.

Brother Logo Blue