1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2022
  5. 40 miljoen gerecycleerde Brother tonercartrigdes

Brother bereikt mijlpaal van 40 miljoen gerecycleerde tonercartrigdes

Brother bereikte een nieuwe mijlpaal met de recyclage van tonercartridges: 40 miljoen toners werden wereldwijd geherfabriceerd of gerecycleerd sedert de opstart van het retour- en recyclageprogramma in 2004 – dat is genoeg om de afstand van het Recycling Technology Centre van Brother in Wales tot het hoofdkantoor in Nagoya in Japan te plaveien.

Wereldwijd kunnen onze klanten lege tonercartridges terugsturen naar een van de vier recyclagefaciliteiten van Brother in Wales, Slowakije, de VS of Azië. Elke toner ondergaat een streng controleproces, waarbij onderdelen worden hergebruikt of vervangen. De meeste cartridges kunnen geherfabriceerd worden en zo goed als nieuw verkocht. Brother recycleert alle onderdelen die niet kunnen hergebruikt worden, zodat er geen restafval overblijft.

Craig McCubbin, Managing Director van Brother Industries UK en Brother Industries Slovakia verklaart: "Zeggen dat we trots zijn op deze prestatie is een understatement. Van de 40 miljoen tonercartridges die onze klanten terugstuurden, is 86% volledig geherfabriceerd volgens ons toonaangevend proces, wat indrukwekkend en uniek is in het printerlandschap."

"Onze afvalhiërarchie is eenvoudig. We willen zoveel mogelijk hergebruiken. In 2021 leverden onze geherfabriceerde tonercartridges een 33 procent lagere koolstofvoetafdruk op dan de nieuwe toners. Door herfabricage, op de manier waarop wij dat doen, houdt Brother jaarlijks wereldwijd ongeveer 5.300 ton CO2 uit de lucht - wat gelijk staat met het weghalen van 1.150 auto’s op de wegen."

De Europese recyclagefaciliteiten van Brother hebben onlangs de status van koolstofneutrale fabriek ontvangen en het inzamelsysteem is sinds 2013 erkend als 'geen afval naar de stortplaats'. Door het afval op alle punten van de levenscyclus van producten te verminderen, kan Brother zijn klanten helpen hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Craig voegt hieraan toe: "Onze belofte is eenvoudig: wanneer een klant een lege tonercartridge naar ons terugstuurt, herfabriceren of recycleren we alle onderdelen zonder restafval. Dankzij dit proces kan een gemiddeld bedrijf tot 40 kg CO2 of meer per jaar besparen, gewoon door gebruikte, originele Brother-toners terug te sturen. Dit helpt hen ook hun koolstofvoetafdruk en -impact te verkleinen."

"Onze klanten gaven veel feedback over ons recyclagesysteem, maar we gaan verder. In de komende drie jaar willen we het aantal cartridges dat we herfabriceren uitbreiden. We kijken ook naar onze inkt en hardware en hebben ambitieuze plannen om ervoor te zorgen dat klanten alle Brother producten kunnen terugsturen."

Het recyclageprogramma van Brother begon met de verwerking van een handvol cartridges in 2004. Sindsdien is het uitgegroeid tot de herfabricage van ongeveer 3 miljoen toners per jaar.

Brother, marktleider in tonerrecyclage - meer info op deze pagina. 

 

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printers, scanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Doorbraak in tonerrecyclage bij brother