1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2019
  5. Ons milieu-engagement - bomen, gemeenschappen redden en kansen ontwikkelen

Ons milieu-engagement - bomen, gemeenschappen redden en kansen ontwikkelen

Tijdens onze meer dan tien jaar durende samenwerking met Cool Earth - liefdadigheidsinstelling die bedreigd regenwoud beschermt - heeft onze steun bijgedragen aan het voorkomen van ontbossing in risicogebieden.

De bescherming van bijna 5 miljoen bomen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea is een ongelooflijke prestatie op zich, maar onze samenwerking met Cool Earth heeft veel meer teweeggebracht.

Ter gelegenheid van International Day of Charity op 5 september, overschouwen we de vijf resultaten van onze samenwerking.

Verbetering van gezondheidsfaciliteiten

Bij het begin van onze samenwerking in 2009 woonden dorpelingen in het Asháninka Partnership (Peru) uren verwijderd van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Door de afgelegen ligging was de toegang tot gezondheidszorg een van de grootste bedreigingen voor de gemeenschap.

De opening van vier nieuwe medische buitenposten, die binnen een uur bereikbaar zijn voor 72% van de bevolking, heeft voor een positief effect op de gezondheid van dorpsbewoners gezorgd. De voordelen omvatten het verstrekken van muggennetten, toegang tot tegengif en basismedicatie. Investeringen in waterputten en filtratiemethoden gaven gezinnen ook proper en veilig water.

Levensonderhoud ontwikkelen

We willen een blijvend effect hebben op toekomstige bosgeneraties. Onze samenwerking stelt de lokale bevolking in staat om alternatieve kansen voor levensonderhoud te ontwikkelen.

Investeringen en de aanstelling van gespecialiseerde consultants en technici zorgen ervoor dat de opbrengsten van cacao en koffie zijn verbeterd. De inkomsten van veel dorpen steeg hiermee met 40%.

In Papoea-Nieuw-Guinea schonk Brother drie nieuwe naaimachines aan de JODAN-naaigroep in het dorp Gadaisu. Sindsdien floreert de groep.

De vrouwelijke coöperatie produceert nu jurken, rokken en Meri-blouses, een traditionele jurk voor vrouwen in Papoea-Nieuw-Guinea.

En het succes gaat door... De groep heeft ambitieuze plannen om JODAN als bedrijf te registreren, een bankrekening te openen en een zelfstandige dorpsonderneming te worden.

Overstromingsrisico verminderen

Overstromingen blijven een groot risico in Peru en kunnen gemeenschappen verwoesten.

Als prioriteit voor het partnerschap met Cool Earth ondersteunde Brother International Europe meer dan 2.960 mensen met noodhulpmiddelen en financiering voor slachtoffers van overstromingen. Het risicovolle dorp Parijaro werd verplaatst om toekomstige rampen te matigen.

Opleiden van toekomstige generaties

Dankzij de toegang tot kwaliteitsonderwijs groeien de kansen om duurzame inkomens te ontwikkelen. Dat is de reden waarom onderwijs een integraal onderdeel is van onze samenwerking met Cool Earth, met een bijzondere focus op de doorstroom naar de middelbare school.

In Papoea-Nieuw-Guinea kregen 17 kinderen een studiebeurs voor de middelbare school of beroepsopleidingen in Alotau. De financiering zorgt er ook voor dat kinderen in het dorp Gadaisu kunnen doorgaan naar hun volgende schoolopleiding.

Regenwoud - van overleven tot bloeien

Onze investering heeft het regenwoud helpen overleven én groeien. De lokale fauna wordt gevolgd door Forest Watch-teams en de volgende generatie wordt opgeleid voor het plaatsen van camera's.

Biodiversiteitsworkshops worden aangeboden aan de gemeenschappen om de toekomst van het regenwoud te beschermen. Ideeën worden gedeeld om de vitale banden tussen wouddieren, planten, dorpen en de planeet beter te begrijpen.

Het doet deugd te mogen vaststellen dat het leven van de gemeenschappen verrijkt is dankzij ons partnerschap. We verheugen ons op de verdere verwezenlijkingen in deze gemeenschappen - allemaal dankzij de steun van de klanten van Brother

Over Brother en Cool Earth

Brother werkt al meer dan tien jaar samen met Cool Earth, een liefdadigheidsinstelling die bedreigde regenwouden beschermt. De steun van het gratis retour- en recyclageprogramma voor toners en inktpatronen van Brother heeft bijgedragen aan het behoud van bijna 10.000 hectare regenwoud en bijna 5 miljoen bomen, en het voorkomen van de uitstoot van 2,6 miljoen ton CO2.

international-day-of-charity-cool-earth-brother