1. Home Brother
  2. Toebehoren
  3. Labels en Etiketten
  4. TZe tapes
  5. Bestand tegen extreme omstandigheden

Gelamineerde labels bestand tegen extreme omstandigheden

In tegenstelling tot gewone labels zorgt onze technologie met gelamineerde tape ervoor dat een laminaatlaag van uiterst doorzichtig polyethyleen je tekst beschermt. Het resultaat is een vrijwel onverwoestbaar label dat bestand is tegen zelfs de ruwste omstandigheden.

In onze brochure verneem je op welke manier we onze labels testen en waarom Brother labels langer meegaan dan andere labels.

Download de brochure

In tegenstelling tot gewone labels zorgt onze technologie met gelamineerde tape ervoor dat een laminaatlaag van uiterst doorzichtig polyethyleen de tekst beschermt. Het resultaat is een vrijwel onverwoestbaar label dat bestand is tegen zelfs de ruwste omstandigheden.

Het is overigens zo dat wij met zekerheid kunnen spreken over de duurzaamheid van onze labels, want we hebben ze tot het uiterste getest. Onze resultaten tonen aan dat gelamineerde P-touch-labels van Brother de niet-gelamineerde labels van de concurrentie het nakijken geven, doordat ze leesbaar blijven en niet loskomen, zodat je zeker bent van een professioneel kwaliteitslabel dat is ontworpen om mee te gaan.

Procedure van de schuurtest

De tapelamineringstechnologie van Brother verzekert dat gelamineerde P-touch-labels van Brother bestand zijn tegen zelfs de zwaarste schurende inwerking.

Een 1 kg zwaar schuurtoestel werd over de gelamineerde P-touch-labels van Brother en over niet-gelamineerde labels van concurrenten bewogen. Na 50 bewegingen heen en weer waren de tekens onder het laminaat van het Brother P-touch-label nog steeds volledig intact en het laminaat was slechts licht bekrast. De printkwaliteit van het niet-gelamineerde label van de concurrentie was wel aangetast.

Procedure van de temperatuurtest

Of je je labels nu wilt gebruiken in barre vrieskou of in een erg hete omgeving, ze werden ontworpen om lange tijd mee te gaan. Onze resultaten tonen aan dat gelamineerde P-touch-labels van Brother bestand zijn tegen temperaturen van -80 °C tot +150 °C.

Onze gelamineerde labels werden bij kamertemperatuur aangebracht op roestvrijstalen platen en vervolgens gedurende een bepaalde tijd verhit en afgekoeld. Na 72 uren bij -80 °C was er geen merkbare wijziging qua tapelijm of -kleur. Na 2 uur bij +150 °C bleef de tekst op het label volledig intact, ondanks lichte verkleuring van de tape.

Procedure van de verschiettest

Waar je ook gelamineerde P-touch-labels gebruikt, ze werden ontworpen om zo helder en leesbaar te blijven als op de dag dat ze worden aangebracht.

Verschillende gelamineerde Brother P-touch-labels in verschillende kleuren werden aangebracht op roestvrijstalen platen en werden gedurende 12 maanden blootgesteld aan een gesimuleerde uv-straling zoals buiten, waarna wijzigingen van de basiskleur van de tape werden geobserveerd (test conform aan JIS K7350-2/ISO 4892-2). De gedrukte tekst op alle tapes bleef ongewijzigd en was perfect leesbaar. De rode, gele en fluorescerende tapes vertoonden echter wat tekenen van verschieten van de achtergrondkleur van de tape. Andere Brother-labelkleuren vertoonden helemaal geen verandering.

Procedure van de chemische test

Chemische tests werden uitgevoerd op gelamineerde labels van Brother en niet-gelamineerde labels van concurrenten.

De tests werden uitgevoerd in twee stadia:
Stadium 1 - test met onderdompeling in chemicaliën
Stadium 2 - test van schuurschade door chemische inwerking

De tapes werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in verschillende chemicaliën. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.

Hoewel sommige labels die werden ondergedompeld in bepaalde chemicaliën een licht loskomen van de laminaatlaag vertoonden, had erover wrijven met dezelfde chemische substantie geen enkel effect. Dus zelfs al zou je chemicaliën over je gelamineerde Brother P-touch-labels morsen, moet snel afvegen voldoende zijn om eventuele schade te voorkomen.

Vervolgens werd de gelamineerde Brother P-touch-tape aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500 g, voorzien van een in een chemische substantie gedrenkte doek, werd 20 keer over elk label bewogen. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch-labels bleef onaangetast, in tegenstelling tot de niet-gelamineerde labels van de concurrentie.

Procedure van de watertest

Gelamineerde Brother-labels zijn uiterst bestendig tegen contact met en onderdompeling in water, en dit gedurende langere tijd.

De tests werden uitgevoerd in twee stadia:
Stadium 1 - test met onderdompeling in water
Stadium 2 - waterschuurtest

De tapes werden eerst aangebracht op glazen plaatjes en gedurende 2 uur ondergedompeld in water. Er deed zich geen verandering voor qua printkwaliteit en de labels bleven bevestigd op de plaatjes.

Voor de tweede test werd de gelamineerde Brother P-touch-tape aangebracht op verschillende glazen platen. Een gewicht van 500g, voorzien van een in een water gedrenkte doek, werd 20 keer over elk label bewogen. De printkwaliteit van de gelamineerde Brother P-touch-labels bleef onaangetast.