1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Blog
 5. Mobiliteit
 6. Life hacks: top 10 tips en tools voor mobiele werkers en freelancers
top-10-tips-for-mobile-workers

Life hacks: top 10 tips en tools voor mobiele werkers en freelancers

Dankzij de voortdurend evoluerende technologie is "business on the move" nu eenvoudiger dan ooit voor mobiele werknemers en freelancers.

Door de verschuiving van het ‘traditionele’ kantoor, evolueert de technologie voortdurend om het mobiel werken te ondersteunen.

Hier zijn onze top 10-tools en -technologieën voor mobiele werknemers en freelancers.

 1. Volg je tijdregistratie

  Om op de hoogte te blijven van opdrachten en om het aantal factureerbare uren te maximaliseren, download je best een app die de tijd bijhoudt. Deze geeft je een realtime overzicht van projecten en laat je weten wanneer de capaciteit bereikt is.

 2. Blijf verbonden met instant messaging

  Als je buiten het traditionele kantoor werkt, mis je gemakkelijk interessante stukjes informatie die belangrijk kunnen zijn voor je werk. Blijf op de hoogte van de laatste updates en nieuws door een direct communicatie-instrument aan te schaffen. Dit helpt mobiele werkers om snel privéberichten te verzenden of met een heel team te communiceren. Deze software is direct en efficiënt en vermijdt lange e-mailconversaties.

 3. Blokkeer tijdelijk sociale media

  Als afleiding je productiviteit beïnvloedt en je impact op projecten beperkt, overweeg je best om een app te downloaden die websites of social media tijdelijk blokkeert en waarmee je bepaalt welke online media je tijdens de werkuren kan raadplegen.

 4. Kies voor cloudopslag van documenten

  Op afstand toegankelijke en veilige documenten zijn van vitaal belang voor externe werknemers en freelancers, denk maar aan het verlies ervan. Overweeg dus cloudopslag voor een back-up van je belangrijke bestanden. Je bent hiermee zeker dat je documenten veilig zijn in geval van een technische storing.

 5. Digitaliseer om ruimte te besparen

  Het thuiskantoor is ongelooflijk belangrijk voor alle externe medewerkers en verouderde documenten zijn hier niet welkom. De scanners ADS-1200 en ADS-1700W van Brother zijn compacte maar krachtige draagbare toestellen (net iets breder dan een A4-vel) die naadloos in elke werkomgeving passen. Het digitaliseren van je documenten biedt vele voordelen die verder gaan dan ruimte besparen, gezien er bij elke scan een digitaal bestand gecreëerd wordt.

 6. Breng de vergaderruimte naar je toe

  Voor freelancers en mobiele werknemers is het van cruciaal belang om contact te houden met klanten, leveranciers en teams. Videoconferenties voor virtuele vergaderingen zijn persoonlijker dan een e-mail of telefoongesprek en je bespaart tijd en kosten gezien je je niet naar de verschillende vergaderlocaties moet verplaatsen.

 7. Print en scan onderweg

  Er zijn meer mobiele apparaten dan mensen op de wereld1, dus is het geen verrassing dat smartphones en tablets de zakelijke wereld domineren. Werken vanaf mobiele toestellen verloopt zelfs zorgelozer door rechtstreeks af te drukken of te scannen met de iPrint&Scan-app van Brother. De computer wordt hiermee overbodig.

 8. Krijg greep op je taakbeheer

  Als je alleen werkt, ben je voor alles verantwoordelijk - inclusief uitgebreide takenlijsten. Blijf op de hoogte met een taakbeheertool die je helpt bij het organiseren van je documenten, het maken van een takenlijst/dagplanning en het voorzien van deadlineherinneringen. Onze toptip : gebruik een kleurcode volgens de taak of de klant.

 9. Neem je printer mee onderweg

  Werknemers die onderweg zijn, moeten nog steeds kunnen afdrukken. In plaats van te wachten tot je terug bent op het hoofd- of thuiskantoor, gebruik je best een compacte en lichtgewicht printer die in je voertuig past, zoals de mobiele thermische PJ-printers van Brother. Ze maken probleemloos gedetailleerde en ingewikkelde afdrukken, en dit vanuit je wagen.

 10. Verlies het niet, label het!

  Als je thuis werkt, is de kans groot dat je over een beperkte ruimte beschikt. Hou je werkplek geordend door bestanden en mappen te labelen. Al je papierwerk blijft op orde en je vindt je documenten eenvoudig en snel terug. De VC-500W full colour labelprinter van Brother maakt opvallende labels die in tal van kleuren worden afgedrukt.

1 https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/there-are-officially-more-mobile-devices-than-people-in-the-world-9780518.html

Meer artikels over Brother Blog | Tips om slimmer en mobiel te werken

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven