1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Blog
 5. Milieu
 6. Ons steentje bijdragen voor de planeet
doing-our-bit-for-the-planet

Ons steentje bijdragen voor de planeet

Het milieu beschermen via producten, processen en samenwerkingen is van vitaal belang voor het bedrijfsleven en de sleutel tot duurzaamheidsprogramma’s.

Dit belang wordt benadrukt met Dag van de Aarde (Earth Day), dat ieder jaar op 22 april plaatsvindt . Het is een wereldwijd evenement dat aandacht schenkt aan onze milieu-impact en hoe we ons steentje kunnen bijdragen om de planeet te beschermen.

Brother zet zich ook in voor het milieu. Hierna volgen enkele belangrijke initiatieven.

 1. Volgend op de traditionele 3R's van Verminderen (Reduce), Hergebruiken (Re-use) en Recycleren (Recycle), benaderen we milieuproblemen met de 5R-aanpak van Verminderen, Hergebruiken, Recycleren, Weigeren (Refuse) en Reformeren (Reform).

 2. We implementeerden een milieuactieplan om de CO2-emissies tussen 1990 en 2020 met 30% te verminderen op acht Brother-locaties in Japan.

 3. Het doel werd zeven jaar eerder dan gepland bereikt, in 2013, wat leidde tot aanvullende activiteiten om de CO2-emissies nog verder te verminderen.

 4. Dit werd bereikt door energiebesparende maatregelen, waaronder de installatie van een doeltreffend en technologisch hoogstaand airconditioningsysteem en het gebruik van LED's voor plafondverlichting.

 5. In 2008 werd Brother Europe een toonaangevende partner van liefdadigheidsorganisatie Cool Earth en beloofde om bedreigde regenwouden te helpen beschermen en inheemse gemeenschappen te ondersteunen.

 6. We sponsoren Cool Earth met behulp van ons gratis retour- en recyclageprogramma voor toner en inktpatronen - een programma dat 2,7 miljoen bomen in het Peruaanse regenwoud heeft beschermd, verspreid over 4.500 hectare en 1,6 miljoen bomen in Papoea-Nieuw-Guinea, meer dan 2.900 hectare.

 7. Het beschermen van deze bomen heeft geresulteerd in 2,1 miljoen minder ton CO2 in de atmosfeer.

 8. Teruggestuurde toners en inktpatronen uit Europa worden gerecycleerd in onze recyclagefabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Slowakije. Sedert 2004 hebben deze fabrieken meer dan 15 miljoen tonercartridges gerecycled, waardoor er 13.500 ton materiaal ‘niet’ gestort werd.

 9. Via onze samenwerking met Cool Earth hebben we ook drie naaimachines gedoneerd aan de JODAN-naaigroep in Papoea-Nieuw-Guinea. Kinderen leren naaien en krijgen op deze manier een levensvaardigheid aangereikt. De groep wordt aangemoedigd om te ontwikkelen tot een volwaardige onderneming met de productie en verkoop van kleding op de lokale markt.

 10. We zijn trots op onze milieukeurmerken: we ontwerpen toestellen die voldoen aan internationaal erkende milieulabels, waaronder Blue Angel en Nordic Swan.

www.earthday.org

 • De eerste Dag van de Aarde (Earth Day) op 22 april 1970 heeft 20 miljoen Amerikanen in beweging gebracht en de moderne milieubeweging gelanceerd.
 • Het Earth Day Network, dat op 22 april ontstond, is 's werelds grootste recruiter van de milieubeweging en werkt met meer dan 50.000 partners in 196 landen voor de opbouw van de ecologische democratie.
 • De Dag van de Aarde combineert in haar werking onderwijs, publiek beleid en consumentencampagnes.
 • De Dag van de Aarde wil iedereen informeren en inspireren om actie te ondernemen ter verdediging van de milieubescherming.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor milieuvriendelijk ondernemen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven