Two shelves with 3 brown boxes on top and 3 folders, a plant and file drawers underneath

Organiseer met kleurenlabels


Kleurenlabels zijn onmisbaar, thuis en in professionele omgevingen. Ze helpen ons beter te organiseren en efficiënter te werken.

We delen enkele ideeën om het meeste uit kleurenlabels te halen op het werk en thuis.

Bestanden en mappen organiseren

Aanpasbare kleurenlabels helpen je bij het creëren van een aantrekkelijker archief- en documentbeheersysteem. Voorzie mappen van een kleurenetiket. Je herkent ze makkelijker en de kans op fouten is kleiner.

File labelling with Brother

Bewegwijzering en instructies voor apparatuur

"Doe het licht uit!" of "Papier hier" zijn tips die veel meer aandacht trekken als je ze in kleur weergeeft. Plaats de labels met boodschappen op strategische plekken en creëer een efficiëntere werkomgeving of bevorder de recyclagegoesting thuis.

Ruimtes verbeteren met kleur

Met kleurenlabels personaliseer je ruimtes thuis of op kantoor. Kleuren creëren stemmingen en verbeteren de productiviteit. Als je de juiste kiest, zullen ze je helpen bij het studeren of werken.

Beheer van bezoeken en evenementen

Maak evenementbadges met foto's of pas je eigen visitekaartjes aan.

Etikettering van voedsel

Bij het kiezen van wat we eten of kopen, speelt de verpakking een zeer belangrijke rol: felle kleuren of aantrekkelijke afbeeldingen stimuleren de consumptie, terwijl we een zwart-wit etiket gemakkelijker negeren.

Labels geven informatie over allergenen, kleurcodering, promoties of personaliseren bestellingen in de voedingssector. Thuis kan je voorraadpotten en tupperware-dozen labelen voordat je ze in de diepvriezer zet. Zo vermijd je verrassingen als je ze openmaakt.

Food labelling with Brother

Geef een boost aan je knutselwerkjes

Enkele ideeën voor kleurenlabels: cadeaubonnen, themalabels voor feestjes, fotoalbums, collages en het personaliseren van producten,...

Ook als je een winkel of online shop hebt waar je knutselproducten verkoopt, kan je je zendingen met kleurenlabels volledig personaliseren. Je maakt een verschil en onderscheid je van de concurrentie.

Personalisatie en identificatie

Of het nu gaat om de schoolboeken van je kinderen, speelgoed, briefpapier of de lunchbox die je meeneemt naar je werk, maak een kleurrijk label om ze te identificeren en te onderscheiden.

Lunchbox & food labelling with Brother

Educatieve toepassingen

Werk je met kinderen of heb je kinderen? Gebruik kleurenlabels bij de activiteiten. Door stickers met foto's of kindertekeningen te maken, stel je een aantal eenvoudige routines in voor de kleintjes in huis. Leer ze bijvoorbeeld om hun schoenen aan te trekken - je print een foto op een sticker, knipt deze doormidden en stopt elk deel in een van de schoenen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van alle nuttige, leuke en creatieve toepassingen die kleurenlabels en de Full Colour Label Printer te bieden hebben.

Tijd om te organiseren.

Ga voor meer ideeën pm je huis op orde te houden naar Je huis organiseren.

Meer artikels over Organiseer je huis

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven