1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Mobiliteit
  6. Hoe gespecialiseerde afdrukken de ervaring van de klanten in de retailhandel verbetert in moeilijke tijden
specialist-print-for-retail

Hoe gespecialiseerde afdrukken de ervaring van de klanten in de retailhandel verbetert in moeilijke tijden

Winkeliers zijn door de impact van COVID-19 financieel zwaar getroffen. Een sterk herstel is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het stroomlijnen van processen om de winkelervaring voor consumenten veiliger en efficiënter te maken.

De vraag van de klant moet efficiënt worden afgehandeld om de omzet te stimuleren en om een goede service te leveren die zorgt voor toekomstig maatwerk en een sterke merkbekendheid.

Om de beste resultaten te bekomen, hebben retailers robuuste en betrouwbare processen nodig, die door efficiënte etikettering en mobiel printen ondersteund worden. We overlopen hierna de voordelen van labelen en mobiel printen in de detailhandel.

Kruidenierswinkels en voedingsdetailhandel

Kruidenierszaken en voedingswinkels hebben een snelle omzet. Schappen moeten voortdurend worden aangevuld om de verkoop op gang te houden. Een mobiel personeelsbestand heeft betrouwbare en gebruiksklare mobiele printers nodig om overal te kunnen printen, zodat de schappen up-to-date blijven en er gepaste reclame beschikbaar is voor promoties en kortingen. De mobiele RJ-printers van Brother worden meegenomen op een trolley of een schouderriem om de gebruiker de ganse dag begeleiden. Draagbare printers zijn perfect voor het maken van labels voor schappen, duidelijke barcode-labels en labels voor promotie- en kortingsprijzen.

Etikettering ondersteunt voedingswinkels ook bij het naleven van voedselveiligheidsvoorschriften. Duidelijke voedsel-labels zijn belangrijker dan ooit en labelprinters, zoals de TD-reeks van Brother, helpen bij het aangeven van allergenen, ingrediënten en de houdbaarheidsdatum, en het beschermen van de klanten. Meer informatie over onze print- en labeloplossingen voor retail en detailhandel.

Modewinkels

Aan het einde van een lange wachtrij moeten staan, is een veel voorkomende frustratie bij het winkelend publiek. En nu, meer dan ooit, willen klanten zich niet gestresseerd voelen tijdens hun aankopen. Om dit te voorkomen is de implementatie van draagbare printprinters dé oplossing. Extra kassa's kunnen worden voorzien met behulp van mobiele printers; mobiele kassabonnen worden afgedrukt en de wachtrij verkort. Deze pop-up kassa's ondersteunen sociale afstand en verminderen de tijd die consumenten in de winkel doorbrengen, waardoor hun ervaring verbetert. Draagbare printers, waaronder het gamma RJ van Brother voor mobiel afdrukken, worden ook gebruikt met een riemclip of een schouderriem. De gebruikers kunnen hiermee gemakkelijk mobiel afdrukken, waardoor er overal in de winkel mobiele kassa's aanwezig zijn.

Vanwege COVID-19 moeten retailers een combinatie van etikettering en bewegwijzering voorzien om veiligheidsmaatregelen te benadrukken en ervoor zorgen dat klanten en personeel zich veilig (blijven) voelen. Het PT-assortiment van Brother is ideaal voor het maken van aanpasbare labels om nadruk te leggen op veiligheidsmaatregelen, zoals hygiënestations, een eenrichtingssysteem en maatregelen voor sociale afstand.

Veranderende richtlijnen betekenen dat retailers zich snel moeten aanpassen. Als ze toegang hebben tot aanpasbare printoplossingen, kunnen ze evoluerend advies snel aanwenden. Met P-touch Editor-software worden gepersonaliseerde labels rechtstreeks vanuit Microsoft Word, Excel en Outlook afgedrukt. Meer informatie over onze retailoplossingen.

eCommerce magazijn

In omvangrijke magazijnomgevingen worden processen efficiënter, sneller en daardoor ook meer kosteneffectief met behulp van een draagbare en robuuste printer om op afstand te gebruiken. Mobiele RJ-printers worden aan een riem geklemd om de ganse werkdag onderweg te kunnen printen. Een mobiel personeelsbestand kan ook toestellen gebruiken om producten te labelen voor het verzamelen, verpakken en verzenden van producten en om streepjescodes af te drukken, waardoor het proces gestroomlijnd verloopt.

eCommerce en leveringen

De betrouwbare levering is een cruciale factor in het succes van een e-commercebedrijf. Het voorkomt klachten van klanten en de klantenbinding verbetert. Mobiele printers uit de RJ- en PJ-serie worden geleverd met een optionele houder die in een voertuig geplaatst wordt, ideaal voor mobiele medewerkers. Afleverbonnen en bevestigingen worden snel en eenvoudig afgedrukt dankzij het gestroomlijnde proces waardoor meer leveringen worden voltooid.

Brother heeft een compleet assortiment label- en printapparatuur voor gebruikers in de detailhandel, waaronder mobiele RJ- en PJ-printers en duurzame P-touch-labelprinters. De uitgebreide assortimenten creëren duurzame labels om processen soepeler, sneller en efficiënter te maken.

Meer informatie over gespecialiseerde print- en labeloplossingen.

Meer artikels over Brother Blog | Tips om slimmer en mobiel te werken

Gratis white paper "Technologie in de retailsector"

Technologie, duurzaamheid en beveiliging veranderen het retaillandschap. Hoe kunnen printing, scanning en labelling de detailhandel ondersteunen?

In deze whitepaper wordt uitgebreid onderzoek gecombineerd met de jarenlange expertise van Brother binnen de retailsector. Er wordt gekeken hoe KMO’s in de branche hun workflow kunnen transformeren om zowel groei te realiseren, als de concurrentie voor te blijven in een wereld waarin 'het nieuwe normaal' de standaard lijkt te worden.

Download de gratis white paper

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven