1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Innovatie
  6. International Print Day 2021 – 10 feiten over printen in cijfers
international-print-day-facts

International Print Day 2021 – 10 feiten over printen in cijfers

Bij Brother is printen verankerd in ons DNA #IPD21.

Tijdens het 24 uur durende evenement International Print Day 2021 #IPD21 op 20 oktober nemen we deel aan het wereldwijde gesprek over printen. Dit jaar is het thema #PrintAgain.

Ter gelegenheid van dit feest deelt Brother 10 feiten over hoe de industrie op verschillende manieren heeft geprint, gaande van een minuscule 0,0092 mm² tot een recordbrekende 5 miljard.

 

0.0092 mm²

De grootte van de kleinste met inkjet geprinte kleurenafbeelding ooit volgens het Guinness World Record1. De afdruk, die kleiner is dan de kop van een speld van 2 mm, was een foto van een anemoonvis. Deze bevatte niet minder dan 256 kleuren en werd in 2015 volbracht door een team van acht mensen in Zürich, Zwitserland.

 

5-7

Is het aantal keren dat printerpapier kan worden gerecycleerd1. Het recyclagevermogen vermindert na elk hergebruik, omdat het papier uit lange vezels bestaat en deze worden bij elke recyclagebeurt korter. Na vijf tot zeven keer zijn de vezels te kort om er printerpapier van te maken. Daar houdt het niet op! Ze kunnen nog gebruikt worden voor kranten of eierdozen. De levensduur van printerpapier kan bovendien worden verlengd door dubbelzijdig te printen.

 

1439

Is het jaar waarin de printgeschiedenis begon toen Johannes Gutenberg de mechanisch bewegende 'printer' - of de drukpers - ontwikkelde3. Lang voordat Brother op de printscene verscheen, leverde Gutenbergs bijdrage aan de evolutie van het gedrukte woord hem de bijnaam de 'vader van de boekdrukkunst'.

 

1656

Het jaar van de lancering van de oudste krant in Europa (363 jaar), de Opregte Haarlemsche Courant in Nederland4. De krant, die nog steeds wordt gepubliceerd, fuseerde in 1942 met de krant Haarlems Dagblad. De krant gaat de oudste zondagse krant van Groot-Brittannië, the Observer - 135 jaar, de Franse Le Monde - 288 jaar, en de Spaanse El Pais - 320 jaar - vooraf.

 

1661

Was het jaar waarin papieren bankbiljetten in Europa voor het eerst werden gemaakt door de Zweedse bank Stokholms Banco. In de 13de eeuw introduceerden reizigers zoals Marco Polo bankbiljetten op het continent.

 

1.867

Het aantal pantone-kleuren die kunnen worden afgedrukt5, sedert het afdrukken in zwart-wit. Sinds het begin van het derde millennium heeft het bedrijf Pantone een kleur van het jaar uitgegeven om de huidige trends weer te geven. De kleur van 2019 is Living Coral (pantone-nummer 16-1546).

 

1869

Slechts 39 jaar voordat Brother werd opgericht (1908), werd in Oostenrijk de eerste ansichtkaart geïntroduceerd6. Vroege versies weerspiegelen de prentbriefkaartjes die vandaag nog steeds in groten getale beschikbaar zijn, met foto's van beroemde bezienswaardigheden, mooie uitzichten, foto's en illustraties. Ondanks de meer digitaal wordende wereld van vandaag, wordt aangenomen dat er wereldwijd nog steeds meer dan 2 miljard ansichtkaarten worden verzonden, waarbij vakantiegangers van de gelegenheid gebruik maken om de boodschap 'Wish you were here' naar hun geliefden te sturen.

 

2500 voor Christus

Het jaar waarin de inkt voor het eerst gelijktijdig door zowel oude Egyptenaren als Chinezen werd ontwikkeld7. De eerste inkt werd gemaakt met beperkte beschikbare materialen, waaronder roet en dierlijk vet, verdikt met de gelatine van huiden.

 

12 miljoen

Is de grootste geregistreerde eerste oplage van een boek. Dit was het boek Harry Potter and the Deathly Hallows van J.K. Rowling8, uitgebracht in 2007. De roman brak het wereldrecord van het aantal boeken dat binnen 24 uur na de lancering werd verkocht.

 

5 miljard

Het aantal verkochte en verdeelde exemplaren van 's werelds meest gedrukte boek, de bijbel9. Naar schatting is de volledige bijbel vertaald in 349 talen en hebben 2.123 talen ten minste één bijbelboek in die taal.

 

Lees meer over de geschiedenis van Brother in cijfers en ontdek hoe we de afgelopen 113 jaar ‘at your side’ hebben gestaan met onze "Threads Through Time" video.

 

1 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/397951-smallest-inkjet-printed-colour-image/
2 https://www.nytimes.com/2010/12/21/science/21qna.html
3 http://www.timelineindex.com/content/view/997
4 https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_newspaper_publishing
5 https://www.pantone.com/color-intelligence/articles/technical/pantone-numbering-explained
6 http://www.oldderbyphotos.co.uk/postcard-history
7 http://www.realcolorwheel.com/ink.htm
8 https://www.guinnessworldrecords.com/news/2018/10/5-page-turning-book-facts/
9 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/best-selling-book-of-non-fiction/

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor innovatie op de werkvloer

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven