1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Innovatie
  6. Gebruik Big Data en verlaag je afdrukkosten met deze eenvoudige oplossing
harness-big-data

Gebruik Big Data en verlaag je afdrukkosten met deze eenvoudige oplossing

Big data is een modewoord dat bedrijfsleiders overal horen weerklinken - maar laat je door deze hype niet in de war brengen en ontdek hoe big data je afdrukkosten verlagen.

Big data betekent gewoon verbonden, toegankelijke informatie die wordt verzameld in je IT-systemen.

Een domein waar geconsolideerde data worden omgezet naar kostenbesparingen en efficiëntie, is het beheer van professioneel afdrukken. Wat je misschien zal verbazen is dat 'afdrukken' meestal de op twee na hoogste ondernemingskost is, na huur en loonkosten1.

Het gebruik van big data om je afdrukkosten te verlagen, is eigenlijk ongelooflijk eenvoudig door gewoon een stap terug te zetten. Het zal ook je IT-beheer stroomlijnen, inzicht binnen handbereik brengen en uw bedrijf voorbereiden op de toekomst.

Afdrukkosten eenvoudig verlagen met analyse

In de complexe, snel evoluerende wereld van de kantoortechnologie wenden bedrijven zich bij een aankoop vaak tot het ‘as-a-service’-model (dienst).

In plaats van het ontwikkelen van interne mogelijkheden die de snelle evolutie moeten evenaren, geeft een uitbestede oplossing ondernemingen de kans om hun afdrukkosten te verlagen. Deze kostenefficiënte oplossing noemt Managed Print Services - of MPS.

Naast het bieden van de nieuwste, veelzijdige toestellen, zal een printpartner het printerpark van je onderneming proactief beheren. Zo kunnen de functionaliteit en prestaties van apparatuur afgestemd worden op de specifieke behoeften van je onderneming. En dat is waar big data binnenkomt...

harness-big-data-blog-image

De voordelen van big data

Big data geeft een compleet beeld van de behoeften en gewoonten van je organisatie. In functie van het afdrukken wordt rekening gehouden met het aantal afgedrukte pagina's, de hoeveelheid gebruikte inktpatronen en toners en tal van technische overwegingen.

Het verzamelen en controleren van gegevens brengt inzicht. Je provider kan nuances in het gebruik identificeren en helpen dat cruciale onderscheid te maken tussen gewenste en essentiële taken. Een piekvraag kan bijvoorbeeld worden voorspeld op basis van maandelijkse en jaarlijkse trends, waardoor je in de toekomst kan plannen.

Met dit gedetailleerde inzicht voorziet je MPS-provider gespecialiseerde dashboards voor je onderneming en zullen je printkosten derhalve verlagen. Ze kunnen je afdrukinstellingen continu verfijnen en optimaliseren - volledige transparantie en een overzicht van de kosten die je per pagina betaalt.

Mogelijkheden voor een geïntegreerde toekomst

Geen enkele sector zal onaangetast blijven door de steeds versnellende digitale verstoring die zich voordoet bij elke nieuwe technische ontwikkeling.

MPS is een fantastisch platform voor interoperabiliteit. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf voorop blijft lopen, wordt het echter steeds belangrijker om te werken met één uitstekende partner die een volledig geïntegreerde IT-infrastructuur kan ontwerpen en overzien.

Een partner die toezicht houdt over je hardware- en softwarespecificaties, integratie, contracten en beheer - inclusief MPS - bespaart je inderdaad geld.

Wat nog belangrijker is, ze zullen je commerciële belangen behartigen met geavanceerde technologie die vitaal inzicht binnen handbereik brengt en je helpt je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

Meer informatie over Managed Print Services van Brother in België.

1 https://www.lasersresource.com/blog/office-printing-statistics

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor innovatie op de werkvloer

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven