1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Brother laserprintermerk NUMMER 1

Brother tweede keer laserprintermerk NUMMER 1

 

In kwartaal 3/2023 (1 juli tot 30 september) waren de leveringen van Brother laserprinters goed voor 26% van de totale lasermarkt in Europa.

Brother overtrof concurrent HP met bijna 1,5 procentpunt. Dat werd vastgesteld door Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker van International Data Corporation (IDC).

Het is de tweede keer in 12 maanden dat Brother het grootste marktaandeel in laserprinters in handen heeft, nu in heel Europa. Brother verzond bijna 390.000 zendingen, ook dankzij de verkoop van nieuwe A4-laserprinters.

Total Laser Shipments, Europe - Source: IDC WW HCP Tracker, Q3 2023

Als we specifiek naar verzendingen van A4 laserapparaten kijken, breidt de voorsprong van Brother zich verder uit, met een marktaandeel van 30% of bijna drie procentpunten voorsprong op concurrent HP.

Sinds 2018 vergrootte Brother zijn marktaandeel voor A4 laserprinters in heel Europa voortdurend. Het bedrijf zet zich verder in om kwaliteitsprinters te leveren voor zowel thuis- als zakelijk gebruik. In 2023 lanceerde de printergigant nieuwe laserapparaten om aan de groeiende vraag te voldoen.

Total Laser Shipments, Europe - Source: IDC WW HCP Tracker, Q3 2023

Christopher Marshall, Executive Director bij Brother International Europe, verklaart

 We begrijpen dat we moeten inspelen op de behoeften van onze klanten. Daarom herzien we ons productportfolio voortdurend, zodat het representatief is voor onze klanten.

De groei van ons laseraanbod is deels te danken aan investeringen in onze uitgebreide MPS (Managed Printer Service) en abonnementsaanbiedingen. Ze voldoen aan de behoeften van klanten - kleine en grote bedrijven - en onze kanaalpartners.

Met behulp van een eenvoudig, maar uitgebreid printeraanbod kunnen we snel voldoen aan de groeiende behoeften van veel bedrijven in heel Europa. Dat weerspiegelt zich in de nieuwste cijfers van IDC. 

Over Brother

Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar innovatie is Brother vandaag een wereldwijde leverancier van bedrijfsoplossingen. De onderneming werd in 1908 in Japan opgericht als Yasui Sewing Machines Co en later omgedoopt tot Brother. Ze is over de hele wereld actief in meer dan 40 landen en past zich voortdurend aan om doeltreffende oplossingen te brengen die beantwoorden aan een steeds veranderende markt. Van Managed Print Services tot printersscanners en labelprinters. De producten en services van Brother zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen.

Brother tweede keer laserprintermerk NUMMER 1 in 1 jaar