1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2023
  5. Brother laserprintermerk NUMMER 1

Brother tweede keer laserprintermerk NUMMER 1

 

In kwartaal 3/2023 (1 juli tot 30 september) waren de leveringen van Brother laserprinters goed voor 26% van de totale lasermarkt in Europa.

Brother overtrof concurrent HP met bijna 1,5 procentpunt. Dat werd vastgesteld door Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker van International Data Corporation (IDC).

Het is de tweede keer in 12 maanden dat Brother het grootste marktaandeel in laserprinters in handen heeft, nu in heel Europa. Brother verzond bijna 390.000 zendingen, ook dankzij de verkoop van nieuwe A4-laserprinters.

Total Laser Shipments, Europe - Source: IDC WW HCP Tracker, Q3 2023

Als we specifiek naar verzendingen van A4 laserapparaten kijken, breidt de voorsprong van Brother zich verder uit, met een marktaandeel van 30% of bijna drie procentpunten voorsprong op concurrent HP.

Sinds 2018 vergrootte Brother zijn marktaandeel voor A4 laserprinters in heel Europa voortdurend. Het bedrijf zet zich verder in om kwaliteitsprinters te leveren voor zowel thuis- als zakelijk gebruik. In 2023 lanceerde de printergigant nieuwe laserapparaten om aan de groeiende vraag te voldoen.