1. Home Brother
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. 2020
  5. Brother opgenomen in de ESG-investeringsindex FTSE4Good Index Series

Brother voor het eerst opgenomen in de ESG-investeringsindex FTSE4Good Index Series

Brother Industries, Ltd. (President: Ichiro Sasaki) heeft op 9 juli 2020 aangekondigd dat de onderneming werd opgenomen in de wereldwijd bekende FTSE4Good Index Series ESG investement (1) aandelenindex. De FTSE4Good Index Series is een reeks indexen die is opgesteld door de London Stock Exchange Group-onderneming FTSE Russell. Hierin staan bedrijven die voldoen aan de standaarden voor het omgaan met de thema’s milieu, maatschappij en bestuur (ESG – environment, social, governance).

Brother is eveneens opgenomen in de FTSE Blossom Japan Index. Dit is een andere ESG-index die door het Japanse Government Pension Investment Fund (GPIF) - beheert de grootste verzameling van fondsen ter wereld - is overgenomen. Daardoor maakt Brother ook deel uit van drie ESG-indexen van het Japanse Government Pension Investment Fund (GPIF): de FTSE Blossom Japan Index, MSCI Japan Empowering Women (WIN) Select Index en S & P / JPX Carbon Efficient Index.

De Brother Group zet zich in voor de ESG-activiteiten om het vertrouwen bij haar stakeholders te behouden. Wat milieuactiviteiten betreft, formuleerde de onderneming in maart 2018 de Brother Group Environmental Vision 2050 en werkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot van de hele waardeketen. Voor sociale activiteiten identificeert Brother prioritaire aspecten die moeten verbeterd worden, waarmee de onderneming helpt bij het bereiken van de sociale ontwikkelingsdoelen (SDG's) (2) en het creëren van sociale waarde door middel van haar activiteiten. 

Brother heeft tevens in het fiscale jaar 2019 de Global Compact (3) van de Verenigde Naties ondertekend en de verdere bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving aangekondigd. Op het gebied van bestuursactiviteiten heeft de onderneming gewerkt aan de versterking van bestuursstructuur in overeenstemming met de 'Brother Group Basic Policies on Corporate Governance' die in 2015 werden vastgesteld.

De Brother Group blijft zich inzetten voor de opbouw van langdurige vertrouwensrelaties met alle belanghebbenden door de bedrijfsactiviteit te ontwikkelen, sociale verantwoordelijkheden te vervullen en 'at your side' te blijven.

nbsp;

(1) ESG-investeringen zijn investeringen die prioriteit geven aan bedrijven en deze selecteren op basis van milieu, maatschappelijke en bestuurlijke aspecten. (ESG)

(2) Duurzame ontwikkelingsdoelen zijn een reeks gemeenschappelijke doelen voor de internationale gemeenschap, bestaande uit 17 doelen en 169 doelstellingen, die door wereldleiders zijn aangenomen tijdens de VN-top in september 2015.

(3) Het United Nations Global Compact is een vrijwillig initiatief waarbij deelnemende bedrijven en organisaties via verantwoordelijk en creatief leiderschap, een wereldwijd raamwerk creëren voor het realiseren van duurzame groei.

Brother opgenomen in ESG-investeringsindex FTSE4Good Index Series