1. Home Brother
 2. Business
 3. Resource Hub
 4. Blog
 5. Beveiliging
 6. 6 eenvoudige manieren om uw gegevens te beschermen
Optimised Medium Theme 1 Security - New Blog Header 6Ps

6 eenvoudige manieren om uw gegevens te beschermen

Met de introductie van de GDPR zijn richtlijnen rond gegevens strenger dan ooit tevoren en de gevolgen ernstiger voor diegenen die niet de nodige stappen ondernemen om gevoelige informatie te beschermen

Heeft u bij het beoordelen van uw gegevensverzamelings- en opslagprocessen rekening gehouden met het feit dat uw kantoorprinter een gegevensrisico vormt? Dit wordt gemakkelijk over het hoofd gezien, maar de printerbeveiliging gaat tegenwoordig over meer dan alleen maar documenten; printers doen veel meer dan afdrukken.

Als uw printer in de verkeerde handen terechtkomt, kan hij gebruikt worden om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie op afgedrukte documenten. Hackers kunnen ook afdrukbestanden onderscheppen of inloggegevens bemachtigen om toegang te krijgen tot uw computernetwerk.

Om u op de hoogte te brengen van mogelijke risico's, hebben we een lijst met 6 manieren om uw printer te beveiligen samengesteld. Het is een snelle en eenvoudige controlelijst om ervoor te zorgen dat uw printer al uw vertrouwelijke bedrijfsinformatie vertrouwelijk houdt.

 • PLAATS - Staat uw printer ergens in het zicht? Kies voor een locatie die volledig zichtbaar is, in plaats van een aparte ruimte of een afgelegen hoek, en dan kunt u de activiteit rond de printer in de gaten houden. Dit schrikt snoopers (spionnen) af, wat vooral belangrijk is op plaatsen waar het publiek binnen en buiten kan gaan, zoals een receptie.
 • BEVEILIGING - Als u regelmatig vertrouwelijke gegevens verwerkt, denk er dan aan uw printer fysiek te beveiligen, zodat hij niet gemakkelijk kan worden weggenomen. Het klinkt misschien een beetje extreem, maar printers kunnen informatie opslaan die kan opgevraagd of onderschept worden. Als uw toestel om de een of andere reden in de verkeerde handen terechtkomt, gebeurt dit ook met de gegevens die worden opgeslagen.
 • PAPIER - Beperking van de toegang tot papier lijkt voor de hand te liggen, maar deze eenvoudige stap kan het risico van diefstal of fraude aanzienlijk verminderen. Dit is vooral belangrijk als u voorbedrukt veiligheidsdocumenten gebruikt, bijvoorbeeld cheques en voorschriften. Om ongeautoriseerde toegang te helpen voorkomen, is het mogelijk de papierinvoerlade op uw printer te beveiligen.
 • MENSEN - Als bepaalde afdelingen regelmatig gevoelige gegevens verwerken, overweeg dan om hen een aparte printer toe te wijzen. Op die manier zorgt u ervoor dat vertrouwelijke documenten niet gemakkelijk kunnen worden onderschept.
 • PASWOORD - Uw printer wordt geleverd met een standaard beheerderswachtwoord. Zorg er bij het configureren van uw printer voor dat u een sterk wachtwoord instelt dat uniek is voor de printer.
 • PRINTER - Controleer of uw toestel over de beveiligingsfuncties beschikt die uw bedrijf nodig heeft. Brother-printers ondersteunen industriestandaard communicatieprotocollen en codering. Het is een goed idee om te controleren of uw printer de blokkering van instellingen ondersteunt om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers de instellingen wijzigen. Als u nog meer controle wilt, overweeg dan een printer met een Secure Function Lock. Hiermee kunt u bepalen welke gebruikers instellingen kunnen wijzigen of bepaalde functies kunnen gebruiken met een PIN- of NFC-toegangskaart.

Brother heeft een aantal functies om gegevensbeveiliging te ondersteunen, waaronder Brother Secure Print +. Met deze software kunt u vertrouwelijke bedrijfsdocumenten veilig afdrukken.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van Brother Secure Print+.

 • Kaartverificatie - Uw documenten worden alleen afgedrukt als u klaar bent om ze via de printer op te halen. Dit gebeurt met een NFC-kaart (Near Field Communication) waarmee u de afdruk van uw document lanceert.
 • Gemakkelijk te beheren - In enkele eenvoudige stappen worden gebruikers toegevoegd of verwijderd. Elke gebruiker kan zijn eigen profiel instellen. Individuele toegang wordt verleend aan sommige of alle functies van de printer.
 • Beveiligd printen van documenten - Bescherm vertrouwelijke documenten, zodat ze niet in de verkeerde handen terechtkomen. Gevoelige documenten worden alleen afgedrukt als u de afdruktaak vanaf de printer vrijgeeft.

Heeft u vragen over Secure Print+, stuur dan uw bericht naar ons Solutions team via het online contactformulier.

Meer artikels over Brother Blog | Tips om uw bedrijfsgegevens te beveiligen

Dit vindt u wellicht ook leuk...

Terug naar boven