1. Home Brother
  2. Business
  3. Resource Hub
  4. Blog
  5. Milieu
  6. De toekomst van plastic - 10 tips om plastic afval te verminderen
the-future-of-plastics-10-hacks-to-reduce-plastic-waste

De toekomst van plastic - 10 tips om plastic afval te verminderen

Door de negatieve berichtgeving over plastic dat verbrand en gestort wordt of onze oceanen vervuilt, is de mens zich ten volle bewust van deze problematiek.

Door de negatieve berichtgeving over plastic dat verbrand en gestort wordt of onze oceanen vervuilt, is de mens zich ten volle bewust van deze problematiek.

Voortbouwend op recente positieve ontwikkelingen, waaronder de lancering van de allereerste missie om plastic uit de oceanen te halen door een Nederlandse non-profit organisatie en de stem van het Europees Parlement om een breed scala aan plastic voor eenmalig gebruik te verbieden tegen 2021, worden organisaties voor goede doelen, bedrijven, politici, regeringen en internationale organisaties nu allemaal gangmakers van verandering.

Maar misschien nog belangrijker is dat de consumenten graag actie willen ondernemen. Wat kunnen we doen? Om je op weg te helpen, volgen hier 10 tips om het dagelijks gebruik van plastic te verminderen.

1) Winkelen met stoffen of biologisch afbreekbare zakken – stoffen zakken zijn stevig en herbruikbaar. Ondertussen zijn er ook meer en meer biologisch afbreekbare alternatieven voor boodschappentassen. Ze zijn net zo veelzijdig als plastic zakken, maar composteerbaar, en ze kunnen ook gebruikt worden als afvalzakken voor voedselresten.

2) Maak plastic voedselverpakking proper – in heel Europa zijn voedselresten een belangrijke belemmering voor recyclage. Als we plastic voedingsverpakkingen op de juiste manier proper maken, vermijden we onnodige verbranding en storting.

3) Koop een herbruikbare waterfles – onbeperkt hervullen helpt niet alleen om afval te beperken; je herbruikbare fles biedt een geweldige manier om van water drinken een smaaksensatie te maken door fruit, kruiden of natuurlijke ingrediënten zoals citroen, limoen of gember toe te voegen.

4) Schakel over naar bamboetandenborstels en -wattenstaafjes – verander je dagelijkse routine naar een positieve ervaring. Deze baanbrekende eco-alternatieven zijn gemaakt van organische materialen en kunnen worden gecomposteerd.

5) Zeg nee tegen plastic rietjes of gebruik een papieren versie – als je een drankje bestelt, zeg dan nee tegen plastic rietjes of vraag er eentje van papier. Ze zijn sterk, biologisch afbreekbaar en een geweldig alternatief voor plastic.

6) Vaarwel vershoudfolie – verpak broodjes in vegan wasfilm. Het is kneedbaar, waterbestendig, luchtdicht en voeding blijft vers.

7) Winkel lokaal om onnodige verpakkingen te vermijden – Als je winkelt bij lokale, biologische winkels waar groenten en fruit los aangeboden worden, kan je precies nemen wat je nodig hebt, terwijl je nodeloos of overmatig verpakte producten vermijdt.

8) Overschakelen naar een herbruikbare koffietas – in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn take-away koffiebekers niet gemaakt van papier, maar van plastic en ze zijn niet recycleerbaar. Neem je eigen beker mee en misschien krijgt je wel kortingen en beloningen in bepaalde koffieshops.

9) Plastic bestek weigeren – in plaats van een wegwerpbestek, dat bij een afhaallunch geleverd wordt, te gebruiken, voorzie je best een metalen set in je bureaulade.

10) Vermijd microplastics – producten zoals gezichtsreinigers bevatten vaak schurende micro-plastics voor exfoliatie. Deze worden direct afgevoerd in de waterkringloop en zijn bijzonder schadelijk voor het leven in zee. Vermijd microplastics of kies voor producten die natuurlijke alternatieven gebruiken, zoals notendoppen.

Brother heeft een passie voor het verkleinen van de plastic voetafdruk en werkt met de principes van de circulaire economie: verminderen, hergebruiken, renoveren, repareren en recyclen.

Dankzij ons retour- en recyclageprogramma sturen onze klanten gebruikte toners en inktpatronen voor printers kosteloos terug voor recyclage.

Als je je printercartridges terugstuurt, help je ook onze liefdadigheidspartner Cool Earth om bedreigd regenwoud te beschermen. Dat betekent dat recycleren met Brother het dubbele voordeel heeft van het aanpakken van plastic afval en het financieren van milieubescherming.

Surft voor meer informatie over onze benadering van recyclage en het milieu naar Brother Earth.

Meer artikels over Brother Blog | Tips voor milieuvriendelijk ondernemen

Dit vind je wellicht ook leuk...

Terug naar boven